ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وضعیت بحرانی صادقی و مراد‌پور در شصتمین و پنجاه‌ و نهمین روز اعتصاب غذا

حال عمومی آرش صادقی و مرتضی مرادپور وخیم است. علی شریعتی و سعید شیرزاد به اعتصاب غذا ادامه می‌دهند. مهدی کوخیان و کریم چایچیان، دو شهروند اهل ملکان، لب‌های‌شان را دوخته‌اند.

آرش صادقی و مرتضی مرادپور، دو زندانی سیاسی‌ در تهران و تبریز که دو ماه است در اعتصاب غذا به سر می‌برند به دلیل وخامت حال‌شان به بهداری زندان منتقل شدند اما از پذیرش سرم امتناع کردند.

مرتضی مرادپور و آرش صادقی، زندانیان سیاسی در اعتصاب غذا

آرش صادقی شصتمین روز اعتصاب غذای خود را در زندان اوین پشت سر گذاشت و مرتضی مرادپور، پنجاه و نهمین روز اعتصاب غذایش را در زندان مرکزی تبریز.

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گزارش کرده است که آرش صادقی شب گذشته و به دنبال وخامت شدید و پیش رونده تپش قلب، تنگی نفس و افت فشار (۸ روی ۵) به بهداری منتقل شد و زیر دستگاه اکسیژن قرار گرفت.

افزایش غلظت خون آرش صادقی باعث شده است پزشکان در مورد احتمال سکته قلبی او ابراز نگرانی کنند. وضعیت پزشکی او خطرناک گزارش شده است.

این زندانی سیاسی از مشکلات کلیوی و معدوی رنج می‌برد. بالا آوردن مقطعی لخته خون، بریده بریده گفتن کلمات، تپش قلب، تنگی نفس، افت فشار، پوسته پوسته شدن پوست بدن، کاهش شدید وزن (۱۹کیلو) و لاغری مفرط، حالت تهوع و بی‌خوابی که همه از نتایج اختلال در سیستم متابولیسم و از عوارض اعتصاب غذا هستند، باعث تهدید جان آرش صادقی شده‌اند.

او در طول دوران اعتصاب غذایش تا به حال سه بار به بیمارستان طالقانی منتقل شده است و دو بار آن به دلیل حالت تهوع، افت فشار، تپش قلب، بالا آوردن لخته خون و تنگی نفس بوده و پزشکان به او توصیه کرده‌اند که زیر سرم برود اما آرش صادقی با این موضوع مخالفت کرده و بدون گذراندن روند درمان به زندان بازگردانده شده است.

صادقی یک بار هم برای گرفتن نوار قلب به بیمارستان منتقل شده است.

آرش صادقی که در سالن ۱۰ بند هشت زندان اوین دوران محکومیت ۱۹ سال حبس خود را می‌گذراند، به دلیل بازداشت همسرش، گلرخ ابراهیمی ایرایی برای به اجرا گذاشته شدن حکم شش سال حبس، با نوشتن نامه‌ای ضمن غیرقانونی خواندن بازداشت و زندانی کردن همسرش، اعلام اعتصاب غذا کرد.

او همچنین در نامه سرگشاده‌ای به ذکر موارد حقوقی نقض شده در فرآیند بازداشت، بازجویی، تشکیل دادگاه و صدور حکم و اجرای حکم همسرش پرداخت.

مأموران امنیتی گلرخ ابراهیمی ایرایی را سوم آبان ماه برای به اجرا گذاشته شدن حکم حبسش بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند. او برای معرفی خود به زندان احضاریه کتبی دریافت نکرد و در حال حاضر در بند زنان (نسوان) این زندان نگهداری می‌شود.

از جمله اتهامات گلرخ ابراهیمی ایرایی نوشتن داستانی در مخالفت با حکم سنگسار است. این داستان در جایی منتشر نشده و مأموران آن را هنگام تفتیش محل زندگی او در یک دفتر پیدا کرده‌اند.

آرش صادقی در تازه‌ترین نامه خود از زندان اوین در واکنش به درخواست‌ها برای شکستن اعتصاب غذایش نوشته است: «با احترام و سپاس از همه عزیزانی که در این مدت مرا مورد لطف خود قرار دادند تا پایان راه خواهم ماند و این اعتصاب را تا رسیدن به خواسته بر حقم ادامه خواهم داد. ترجیح می‌دهم شرافتمندانه بمیرم تا تن به ظلم و ذلت بدهم شاید که مرگ من آغازی بر پایان بی قانونی و خشونت ساختاری در میهنم باشد.»

خبرها از زندان تبریز هم حاکی‌ست که حال مرتضی مرادپور وخیم است. او روز پنج‌شنبه دوم دی ماه و به دنبال بد شدن حالش با گزارش زندانیان بند، به بهداری زندان منتقل شده است. مرادپور از دریافت هر نوع آمپول و سرمی امتناع کرده است.

فردین مرادپور، برادر این زندانی سیاسی به هرانا گقته است که تازه‌ترین تماس او با برادرش مثل تماس‌های قبلی بوده و او با صدایی ضعیف و بریده بریده صحبت می‌کرده است: «پیگیر وضعیت جسمانی‌اش شدم، دیگر حتی نمی‌تواند سرپا بایستد. هر چند که در اعتصاب قند و نمک برای کارایی مغز باید مصرف شود، ولی مرتضی تا چند روز گذشته از این کار نیز امتناع می‌کرده که نهایتاً از دو روز پیش با مصرف آن‌ها، روال عادی اعتصاب را در پیش گرفته است.»

فردین مرادپور در تحصن روز ۲۹ آذر شهر تبریز در اعتراض به وضعیت برادرش بازداشت شده بود. او گفته است که مرتضی مرادپور در گفت‌و‌گوی تلفنی قبل از هر چیز جویای شرایط دستگیری افراد در تحصن مقابل دادگستری تبریز شده و تأکید کرده که اگر افراد بازداشت‌شده در بازداشت می‌ماندند، تلاش می‌کرده تا واکنش شدیدی در قبال این قضیه داشته باشد.

همه تماس‌های تلفنی بند ۱۲ محکومان زندان تبریز به دنبال وخامت حال مرتضی مرادپور از روز یک‌شنبه ۲۸ آذر قطع شده بود که با اعتراض زندانیان از صبح روز گذشته این تماس‌ها دوباره برقرار شده است.

فردین مرادپور:

هر بلایی که بر سر مرتضی بیاید، مسئولین قضایی باید پاسخگو باشند.

خواسته مرتضی مرادپور اجرای ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و تجمیع احکام صادر شده برای اوست. او گفته است تا زمانی که آزاد نشود حاضر نیست یک قدم هم از خواسته‌هایش عقب‌نشینی کند.

سازمان عفو بین‌الملل روز چهارشنبه ۲۱ دسامبر/ اول دی ماه در حساب توییتری خود به مرتضی مرادپور پرداخت و درباره او نوشت: «مرتضی مرادپور، فعال حقوق اقلیت و زندانی‌ای عقیدتی‌ست که در حال تحمل سه سال حبس است. این حبس تنها به دلیل فعالیت مسالمت‌آمیز بر او تحمیل شده و او در خطر سکته قلبی قرار دارد.»

علاوه بر آرش صادقی و مرتضی مراد‌پور، علی شریعتی، زندانی سیاسی و فعال حقوق کودک هم به اعتصاب غذای خود ادامه می‌دهد. او بیش از ۵۲ روز است که در اعتصاب غذاست.

یک منبع نزدیک به خانواده علی شریعتی گفته است: «هر روز یک ماجرای جدید به وجود می آورند. چند روز به علی اجازه تماس دادند اما بعد از دیدار رییس زندان و به دنبال ادامه تهدید‌ها، دوباره از امروز محدودیت‌ها آغاز شده است. علی دیگر اجازه بیرون آمدن از اتاقش را ندارد. او هم در پاسخ به این محدودیت‌ها گفته است از رفتن به بیمارستان خودداری خواهد کرد.»

از زندان رجایی شهر هم خبر می‌رسد اعتصاب غذای سعید شیرزاد به پانزدهمین روز خود رسیده است. فشار خون این زندانی پایین است و به دنبال کاهش وزن، دچار ضعف و بی‌حالی‌ست.

مسئولان زندان هنوز پاسخی به درخواست‌های او نداده‌اند و به وضعیت او رسیدگی نشده است.

مهدی کوخیان و کریم چایچیان، دو شهروند اهل ملکانهم که به زندان مراغه منتقل شده‌اند، از روز اول دی ماه و با دوختن لب‌های خود دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

نیروهای امنیتی این دو نفر را در روز ۲۹ آذر ماه در خانه‌شان بازداشت کردند. مأموران ضمن تفتیش خانه وسایل شخصی الکترونیکی و ارتباطی این دو شهروند را ضبط کردند.

به گفته نزدیکان مهدی کوخیان و کریم چایچیان برای هر دو فرد بازداشت شده قرار وثیقه صادر شده است اما هر دوی آن‌ها با تأکید بر بی‌گناه بودن‌شان از گذاشتن وثیقه خودداری کرده‌اند.

شاکی پرونده این دو نفر، شورای تأمین شهر ملکان، سلمان خدادادی، نماینده ملکان و فرهاد نریمان‌پور، شهردار ملکان هستند.

گفته شده است علت اصلی دستگیری این دو فعالیت‌شان در کانال تلگرامی «شهر خبر ملکان» بوده است.

کانال شهر خبر ملکان، کانالی با بیش از ۱۲هزار و ۵۰۰ عضو است.

شهر ملکان در جنوب غربی استان آذربایجان‌ شرقی‌ست و بیش از یک‌صد هزار نفر جمعیت دارد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • فریده احمدیان

    سلام و خسته نباشید عرض میکنم، جناب آقای محمدعلی طاهری بنیانگذار عرفان حلقه بعد از حدود هشتادوشش روز اعتصاب غذا و چندین با بی هوشی در وضعیت وخیم جسمانی قرار دارند و حتی وکیل ایشان جناب آقای طباطبایی هم اجازه ملاقات با موکلشون رو ندارن، این در حالیه که شاگردان ایشون با ایجاد کمپین کوچ به زندان اوین از مسئولین خواستند که اگر استاد طاهری مجرم هستند ما رو هم دستگیر کنید و ما هم مجرمیم، و تا کنون 4 گروه از همفکران ایشون خودشون رو به زندان تحویل دادند که مسئولین زندان اوین گروه چهارم رو نپذیرفت، ولی حدود 40 نفر از شاگردان آقای طاهری به صورت داوطلبانه هم اکنون در زندان های قرچک و فشافویه در اعتصاب غذا هستند که خال 7 نفر از اونها وخیم گزارش شده، گفتم در جریان خبرش باشید، ممنون میشم صدای مظلومیت استاد محمدعلی طاهری و شاگردانشون باشید و اخبارشون رو منتشر کنید، مرسی