واکنش به افشای سخنان ظریف: حفظ اسرار نظام از واجبات است
در واکنش به افشای سخنان محمدجواد ظریف درباره برجام، حسن قشقاوی، معاون پارلمانی وزارت امور خارجه گفت کسی که این مسائل را افشا میکند به الفبای مسائل حفاظتی آشنا نیست.
حسن قشقاوی، معاون پارلمانی وزارت امور خارجه در واکنش به افشای سخنان محمدجواد ظریف درباره برجام گفت این گوینده است که تشخیص میدهد مسائل طبقهبندی شدهی محرمانه کدام است نه شنونده. او افزود وقتی شنونده موضوعی را مطرح میکند به این معناست که به الفبای مسائل حفاظتی آشنا نیست.
حسن قشقاوی در حاشیه جلسه علنی دوشنبه ۶ دی مجلس اقدام جواد کریمی قدوسی، نماینده اصولگرای مخالف دولت و عضو جبهه پایداری در افشای سخنان «محرمانه» محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس را «موضوع بسیار سادهای» دانست و گفت: «از لحاظ قواعد حفاظتی و اسناد و گفتار، گوینده طبقهبندی را تشخیص میدهد نه شنونده؛ لذا وقتی شنونده موضوعی را مطرح میکند به این معناست که به الفبای مسائل حفاظتی آشنا نیست.»
قشقاوی اینکه طبقهبندی اسناد محرمانه را شنونده تشخیص دهد «خلاف همه قواعد حفاظتی سراسر جهان و قانون» ایران خواند و تأکید کرد که «نباید در جمهوری اسلامی ایران افشای اسرار کنیم» و «حفظ اسرار نظام از واجبات است.»
جواد کریمی قدوسی ادعا کرده است که محمدجواد ظریف در نشست دوشنبه ۲۹ آذر کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته که در مورد «برجام» اشتباه کرده است. وزارت خارجه اما نقل قول از ظریف را مخدوش و گزینشی خواند.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه یکشنبه از اقدام کریمی قدوسی بهشدت اظهار تأسف کرد و گفت: «انتشار این سخنان گرا دادن و اطلاعرسانی به آمریکا از تاكتيکهای مذاكراتی كشور است و میتواند موضع مذاکراتی جمهوری اسلامی را در مقابل حرکتهای آتی آمریکا تضعیف نماید و بدیهی است که گناه آن بر عهده آقای كريمی قدوسی است.»
قاسمی منظور ظريف از «اشتباه» را «برخی اشتباهات در نحوه موضعگیری عمومی پیرامون یک موضوع خاص» عنوان کرد و گفت این «هیچ ارتباطی با مفاد برجام یا استراتژی مذاکرات و نحوه انجام مذاکرات و یا نگارش برجام ندارد.»
حسن قشقاوی موضع وزارت امور خارجه را همان چیزی دانست که سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد. او درباره شکایت وزارت امور خارجه از کریمی قدوسی گفت چنین چیزی نشنیده و تا به حال چنین تصمیمی گرفته نشده است.
شب گذشته، یکشنبه ۵ دی یک بار دیگر پس از افشای سخنان ظریف، اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و وزیر خارجه دیدار کردند که جزئیات چندانی از این دیدار منتشر نشده است. با این حال علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون درباره این جلسه گفت ظریف نقطه نظرات خود و مواضعاش را درباره مسائل مربوطه مطرح کرد و «این موضوع را قبول داشت که اتفاق اخیر از سوی یک فرد صورت گرفته و سیاست اعضای کمیسیون امنیت ملی نیست».
بهگفته بروجردی ظریف در این دیدار بر استمرار همکاریهای وزارت خارجه و مجلس تأکید کرد.
علاءالدین بروجردی پیش از این نیز بر اقدام فردی بودن افشای سخنان ظریف تأکید کرده و از نمایندگان خواسته بود که به محرمانه بودن اینگونه نشستها توجه و «حریمها» را رعایت کنند.
در حالی افشای سخنان ظریف اقدامی فردی توصیف شده که جمعی از نمایندگان مجلس روز یکشنبه ۵ دی با حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس فایل صوتی اظهارات محمدجواد ظریف را گوش دادند و پس از آن متن نوشتاری آن را با این نوشته که «صوت مطالب فوق را شنیدم و تأیید میکنم» طی امضاهای جداگانهای تأیید کردند. متن نوشتاری سخنان ظریف را محمدعلی پورمختار، سیدجواد حسینیکیا، حسینعلی حاجی دلیگانی، عباس گودرزی، ابوالفضل ابوترابی، فرهاد فلاحتی، محمد جاسمی، احد آزادیخواه، ناصر موسوی لارگانی، محمدجواد ابطحی، جواد کریمی قدوسی و حسن نوروزی امضا و تأیید کردند و سایت رجانیوز آن را منتشر کرد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
خان
روزی که نظام پوشالی منقرض شود دیگر به راحتی نمی توانید هر چیزی را مخفی کنید. فعلا بخورید و بلنبانید
Farid
بنظر میرسد جان کری نقش دلالی داشته و جنایات روسیه در سوریه را نادیده گرفت !: بهروز نعمتی، سخنگوی هیات رییسه مجلس : ظریف گفت: بالاخره بايد بحث حذف isa را در متن برجام ميآورديم اما اين آورده نشد. به دليل اينكه بايد در كنگره امريكاييها مطرح ميشد و ما هم از قبل ميدانستيم كنگره طرف نتانياهو را دارد و بالاخره اين كار انجام نشد!. مطلب بعدي كه ايشان مطرح كرده بودند اين بود كه در طول مذاكرات چندين بار آقاي كري و آقاي مونيز گفتند كه شما نگران نباشيد! ما روشهايي داريم كه ميتوانيم اين موضوعات را از كنگره بگذرانیم!. ظريف شاهد مثال هم داشت. مثلا همين موضوع بویينگ كه الان حل شده است.! در اين مورد گفته بودند ما مسيرهايي داريم كه ميتوانيم از اين مسيرها مساله بویينگ را حل كنيم و اين كار را هم كردند. ايشان اشاراتي داشتند به مذاكراتي كه آقاي كري با آقاي ظريف در پنجشنبه گذشته و قبل از اتمام زمان وتو داشتند. آقاي ظريف گفت: كري هفت و نيم صبح پنجشنبه به من زنگ زد كه اگر اوباما بخواهد اين تحريمها را وتو كند شما چه تعهدي به ما ميدهيد!؟ ايشان هم گفته بود من تعهدي ندارم بدهم و فقط بايد اين موضوعات را منتقل كنم و نميتوانم درباره آن الان تصميم بگيرم. به اين دليل كه الان اينجا هفت و نيم صبح است و امريكا ساعت حدود يازده و نيم و تنها نيم ساعت مانده به زمان تمام شدن ضربالاجل وتو
رفیق قافله...
ملت ایران ه بن بست رسیده است، برای همین است بسیار از افراد از گروهای زبانی-قومی، حتی علی رغم اینکه بیشترین استفاده از بودن در ایران کرده اند و با وجودی که بودن در ایران بیشتر سود می برندف، باز هم می خواهند از این کشور جدا شوند! چرا که می دانند این رژیم چنان تا عمق، لنگر انداخته و ایرانر اب ه بن بست کشانده که کوری سوی امیدی دیده نمی شودف با خودشان می گیوند بگذار بخشی از این ملت را کنده کنیم و بریم، امیدی به این کشور نیست!
رفیق قافله...
بات خودشان می گویند: امیدی به این کشور و مردمش نیست، بن بست ملی، مخلص کلام حال وروز این ملت است. نه ابرقدرتی دلش می خواهد این به این کشور مفلوک حمله کند تا دنیا از شرش راحت کند، نه مردماش عرضه دارند رزیمش تغییر و یک نمونه بهتر جایگزینش کنند! نه رژیم علاقه دارد از این وضعیت تراژیک خارج شود! چون اموراتش دارد می گذرد، رانت ها ثروت های عمومی، زندگی -انگلی- بخور و نمیر فراهم می کند، اخر وقتی دون پایه های این نظام، سالی ملیون ها دلار درآمد دارند و دانه درشت هایش میلیارد دلاری! چرا باید تغییر ایجاد کنند؟ چرا باید به فکر آبادانی و سلامت حکومت باشند وقتی سیستم فاسد دارد بخوبی آنها را تغذیه می کند؟ هدف تامین زندگی مرفه و راحت است، اینها سی سالست سیستمی درست کرده که راحت دارد برایشان زندگی مرفه و بی دردسر ی فراهم می کند، فقط کافیست سوپاپ موتور فساد به هر روی کار کند، انحصار داخلی رسانه ای صدا وسیما، گرفتن اختیار مذهب، سیستم تخدیر ورزشی، و تولیدات سمعمی وبصری، نیروری اتتظامی، سپاه، ارتش، 16 نهاد اطلاعاتی موازی، بسیج میلیون نفری داوطلب با کمترین هزینه کار پیاده نظام وحشت و سیاهی لشکر و مخبر و اطلاعاتی با کمترین هزینه انجام می دهد! انتخابات هم، سال در میان، بازی اصلاحچی و اصولچی ویا انقلابی و ضدانقلابی دارد با رفت و برگشت منظم و سیستماتیک، فشار درونی مردم کنترل می کند، این لکنته ماشین فساد سیستمی دارد با جهان سرمایه داری تعامل می کند! چرا تغییر؟!
رفیق قافله...
از دوران پهلوی برخ از عوام به نیکی یاد می کنند! دقت کنید اینها عوامی هستند که در تمام عمر 50 الی 70 ساله شان، همیشه در طبقه متوسط به پایین بوده اند، اتفاقا آن دوران انی به مراتب در فقر بیشتری (یعنی افرادی میبینم که نه خانه داشته اند و نه ماشین و حتی لباس درست و حسابی در دوران پهلوی!)، ولی دارند رژیم فعلی فحش می دهند! چرا؟! چون خانه نداشتن، ولی اعاصبشان راحت بود، زندگی شان با نان و ابی اگر گذران یم شد، دغدغه و ترس نداشتند! دلواپس اجاره و قبض نداشتند، دلار 7 تومنی بود، کافی بود هر کسی کاری داشته باشد، دیگر غمی نبود، غم مردم فقط کار بود، الان غم مردم بیکاری و هزار غم دیگر است!، می دانستند اگر کارگر یا کارمند هستند، سی سال خیالش راحت بود که امنیت شغلی دارندف، اگر ماشین شخصی ندارشتند، غم هزینه کمرشکن حمل و نقل نداشتند، امروزه چهار بار اگر روز بخواهی از این ور شهر بزرگ به آن ورش بروید، دست کم حقوق معادل دو روز مزد کارگی ات را بایست بدهی به تاکسی و مسافرکش یا بنزین بحری و بریزی تو باک ماشین شخصی ات! پول ماشین مدرن به اجبار می دهی لکنته می خری! چرا؟ چون خودروسازی گاو شیرده رژیم شده است! برای رفتن به بازار وبرگشت چهار وقتت حرام کنی در ترافیک، چرا؟ چون دیگر وقت مردم ارزشی ندارد برای حکومت! حکومت از راه دیگری درامد دارد، رانت ثروت های عمومی و انحصارت ، موجب شده دیگر حاکمیت نیازی به جیب مردم نداشته باشد! مالیات هم برمصرف است، فقیر و غنی هم به اندازه می دهند، رابین هودی هم در کار نیست! اگر آن روزها شهرا کوچک و زندیگ ساده بود، لاقل از الودگی هواو صوتی نمیردی، ماهی چند بار می رفتند کاباره و میکده یا سینما و یا باخناواده می رفتند دهات و یا پارک، دلشان خوش بود! اکنون مردم دل خوشی ندارند! مردم در ظاهر، لعاب مدرنی در شهرها می بینند، ولی در باطن خود، احساس پوسیدگی و زنگار یک زندگی به بن رسیده ایرانی را!
رفیق قافله...
مردم ایران احساس غریبی دانرد، آن را به نام های مختلفی یاد می کنند، فسردگی ملی بن بست ملی نا امیدی یا عدم دل خوشی احساس نا امنی عمیق مردم حتی حریم خصوصی ندارند پارتی ممنوع عشق و حال ممنوع رقض و موسیقی ممنوع کلا هر چه موجب تفریح بشود قدغن همه چیز سانسور شده کنسرت ممنوع اندکی هست و ناخونکی، برای از ما بهتران، آنها به وقل ع.ام زرنگ بودند و مقید با اخلاق و محرمات نبودند و کیسه ساختند از رانت و حرام خواری! خوبست، وحشت افکنی (تررویسم) به نام خدا و دین و به کام رژیم، عاملی برای فریب متعصبان مذهبی منتفع (کبک های رانت خوار) و ارعاب بیچارگان بی زبان (گوسبندان ذخیره قربانی شدن) مردم می بینند هر گاه رژیم راده کن به جرم هیچ زندانی خواهند شد و زندگی شان نابود، چه جرم هایی: داشتن ماهواره پارتی مشورب خواری همجنس گرایی سکس با دوست دختر یا روسپی مجازت ها: شلاق سنگسار اعدام زندان گارنتی رزیم هم قانونی است، هر کس نقدی کند و العتراضیف حتی در حد کلامی، جرم تراشی سنگین، تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه نظام ارتباط بار سانه های بیگانه عبور از فیلترینگ مجازات ها: شلاق زندان و گاه مرگ ناگهانی /// تقدیم به ستار بهشتی ها!
ولدالحلال پور مادر
زمانی یادم می آید مردم از دت ترس جرات اعتراض به کارمند دون پایه نداشتند، آن زمان خمینی بودف دهه 60 بود! اما دوران خامنه ای چیز دیگر شد، دیگر سیستم دهه 60 جواب نمی داد، با عصر اینترنت و ماهواره امکان سانسور و تحمیق نمی شد ادامه یابد، رزیم دست به استخدام مزدوران مشاور رد امور اجتماعی و ران شناسی و رسانه و فنی و مهندسی زد، هیمشه علم فروشان حی و حاضر هستند، نتیجه این شد، بازی راست/چپ و در هر از گاهی نامش تغییر می کند، اصلاات و اصول گرا، انقلابی و میانه رو! اعتدالی و تندرو! این بازی با انتخابات نمایشی و فرمایشی، 27 سال دیگر برای رزیم زمان خرید، تا اینکه سیستم به خوبی به بحران عادت کند، بومی سازی تحمل بحران، چنان که کشوری 80 ملیونی بشود با نفت 30 دلاری و دلار 4 هزار تومانی هم مدیریت و اداره کرد! یک یکی دولت ها مامور شدند/ رفسنجانی-خاتمی-احمدی نزاد-روحانی... همگی ماموریتشان به خوبی انجام دادند، سیستم اجازه داده سوپاپ ها کار کنند، حتی اجازه می دهد، در سایت ها و حتی در صدا وسیما گاهی اعتراض کنند مردم به گرانی، سومدیریت، اختلاس و فسادهای اقتصادی...! مردم گاهی اجازه دارند از زمین وز مان هم له کنند/ این تاکتیک 27 ساله نظام ولایی است! نظام صد سال دیگر می تواند این تاکتیک ها ادامه دهد و بی هیچ شکی مردم رهایی نخواهند یافت از مصائب، فقر، فساد اقتصادی حاکمیت، ناکارامدی، عقب ماندگی، بیکاری،...
ولدالحلال پور مادر
اما به صورت کنترل شده حق ندارند از نحوه قرائت از اسلام و تشیع، چگونگی برداشت مهدویت و امام زمان، ولایت فقیه، چرخه محدود و کنترل شده قدرت، خداگونه های چون خمینی و خامنه ای و آخوندهای مرجع، نهادهای انتصابی، شورای نگهبان، سران سپاه و بسیج.. ار مورد نقد قرار بدهند اینها جزء منابع استراتژیک است. جزئی از هویت رزیم است. اینها ریشه های این نظام هستند. منتها تا این ریشه مورد نقد و اصلاح قرار نگیرند، این کشور درست بشو نیست. تا رزیم حاضرنشود بینان ای عقیدتی و قدرت خود را اصلاح کند، این کشور نجات نخواهد یافت. تنها راه عملی در برابر ملت ایران سرنگونی و استقرار نظام سالم رقابتی و شفاف است که گردش قدرت از راس تا کف، کاملا در ید اختیار ملت باشد و آن، تنها در نظام سکولار/لیبرال دمکراسی ممکن است. ولی مردم توانایی سرنگونی رژیم ندارند، دلایل زیادی استف مهم ترینش مرعوب شدن مردم هم از حاکمیت و هم از دشمنان ایران مانند قوم گرایان و مذهبی ها، هم اینکه اساس ابرقدرت ها تمایلی واقعی برای نابودی این رژیم ندارند. دیگر من یکی باور ندارم غرب یا هر کشوری دیگر قصد نابودی این رزیم را داشته باشد. هزینه بردار بودن از یک طرف، از طرفی این رژیم به وبی نقش لولو سر خرمن بازی می کند برای آنها. چه بهتر که این رزیم ملت مستعد ایران عقب نگه بدارد. غرب و شرق چرا باید این رژیم نابود کنند در حالی می تواند رقیب آنها باشد. چه بهتر است همین طور ضعیف و عقب مانده بماند!
مایل
تنها راه نجات ملت ایران، اقدام منسجم ملی است. اتحاد رمز پیروزی است. در نهایت مردم باید هزینه سنگین بدهند و قیام کنند. راه اصلاح دموکراتیک و تدریجی و دل بستن به اصلاح طلبان نظام بیهوده است. صدسال دیگر هم اتفاقی نمی افتد! احتمال حمله براندازی به یران در حد ضعیف است، ولی ممکن است ماجراجویی دوباره رژیم مثل غنی سازی دوباره یا مزاحمت شدیدتر برای غرب، امریکا و دیگران وادار کنند حمله هوایی-موشکی به زیرساخت های نظامی-اقتصادی ایران کنند. این حمله ضربتی می تواند تا ظرف دو سال آینده اتفاق بیفتد. همیشه تهدید این حمله بوده و خواهد بود/ مانند زلزله است، فقط وقتش معلوم نیست/ بعید تا ابد دنیای سکولار همچی رزیم را تحمل کند ذاتا قصد نابودی سکولاریسم را در جهان دارد! ، ولی اشغال ایران خیلی بعید است. هزینه سنگینی دارد. ممکن است از روش سوریه ای کردن ایران استفاده کنند، ولی هدف نجات مردم ایران و حفظ تمامیت ارضی نیست. تجزیه طلبان هم سال هاست منتظر همین رخ داد هستند و رژیم ضد ملی هم طی این سالها به خوبی بستر فاجعه آماده کرده است! رژیم ولایی بسیار تلاش دارد با توسعه موشکی و امکانات چون حمایت از حزب الله قدرت ضربه زنی اش افزایش دهد تا به زعم خودش بازدارنگی ایجاد کند. به ضوح رژیم قصد حمله به اسرائیل ندارد، تا زمانی اسرائیل در وضعیت شکننده یا امریکا و غرب تحلیل نرفته اند، جرات حمله نخواهد داشت ولی قطعا آرزوی نابودی انها را دارد این رژیم ولایی!
مایل
اما سوال این است چه باید کرد تا زمان قیام؟ در تاریخ معاصر ایران چندین قیام شده است. قیام ملی، با توجه بررسی تاریخی، بین نسلی است. تقریبا یک تا دو نسل (20 الی 30 سال) رخ می دهد. چند قیام شکست خورده است. 1332 و 1341 و 1357 تا 1388 چهار قیام رقم خورد. به جز یکی بقیه شکست خورده. قیام بعدی احتمالا تا ده سال دیگر زودتر اتفاق نمی افتد. بهترین کار مبارزه مدنی است. اعتراض باید همیشه باشد و اجازه نداد راحت باشند دژخیمان ضد ملی. فاسدان و ظالمان نباید احساس اسودگی کنند. باید دائما انها رسوا کرد و مفاسد و مظالمشان افشا کرد.
شاهد
ظریف ماموریت خود را به پایان رسانده و اکنون دیگر نقشی در تعیین سیاست خارجی حکومت اسلامی ندارد . برای رهبری این جنبش به قدرت دست یافته و انان که زیر خیمه ولایت فقیه گرد امده اند ایران و منافع ملی ایران اساسا ارزشی ندارد . هدف گسترش جنبش است که به تقویت و بقای حکومت می انجامد . اصل بقا و گسترش جنبش توتالیتر شیعه گری است و دولت های بورکرات حکونت اسلامی همچون دولت حسن روحانی وجود شان به دلیل به قدرت رسیدن جنبش در یک کشور ضروری است تا با اتکا به قوانین موضوعه کشوری به کمک جنبشی ایند که زیر چتر ولایت است و بر دستگا های بورکراتیک نظارت کنند و در دپیلماسی و رابطه بین دول نیز هر انجا که جنبش ضربه پذیر شود موانع را کنار زنند . اکنون سالی پس از برجام و پایان ذوق و شوق پایوران شرمگین حکومت شبه توتالیتر اسلامی که محمد جواد ظریف را تا حد قهرمان ملی بالا می بردند و رویای تغییر اوضاع با ریاست جمهوری او می دیدند این پاسخ فاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس پیش گویی حقیقی است که درستی خود را اشکار کرده است " ظریف فقط یک ماموریت در سیاست خارجی نطام دارد که مسئله هسته ای را به سرانجام برساند و پس از ان نقشی در سیاست خارجی نظام نخواهد داشت .