اعلام برائت جمعی از فعالان سیاسی و مدنی از سیاستهای ایران در سوریه
در متنی که به امضای ۲۹۹ نفر رسیده، ضمن عذرخواهی از مردم سوریه آمده است كه مداخله نهادهای قدرتمند و اقتدارگرای حاكم بر ايران در این کشور، ربطی به مردم ايران ندارد.
جمعی از زندانيان سياسی سابق و فعالان مدنی و سياسی داخل و خارج از ايران با امضای بیانیهای از سياستهای مداخله جويانه جمهوری اسلامی در كشور سوريه اعلام برائت کردند.
امضا کنندگان این بیانیه و حاکمان جمهوری اسلامی را حامیان دولتمردان و گروههای جنايتكار در سوریه دانستهاند.
در این متن که به امضای ۲۹۹ نفر رسیده، آمده است كه مداخله نهادهای قدرتمند و اقتدارگرای حاكم بر ايران در سوریه، ربطی به مردم ايران نداشته و مردم نقشی در اين سياست منفی نداشتهاند.
آنان نوشتهاند که از مردم سوریه بابت آلام و زخمهای چند سالهای که دولتهای توسعهطلب دنيا و حکومت جمهوری اسلامی به این کشور وارد کردهاند، عذرخواهی میکنند.
متن نامه و اسامی امضاکنندگان را در اینجا ببینید.
جنگ داخلی در سوریه تا به حال صدها هزار کشته بر جای گذاشته و میلیونها نفر زخمی و آواره شدهاند.
سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه که در لندن مستقر است، در تازهترین گزارش خود که روز سهشنبه ۲۲ دسامبر/ اول دی ماه منتشر شد، از کشته شدن دستکم دو هزار و ۱۳۲ نفر از زمان آغاز حملههای روسیه به سوریه تنها در سه ماه گذشته خبر داد. شمار قربانیان غیرنظامی، ۷۱۰ نفر عنوان شده است.
با آغاز درگیریها در سوریه و عراق، ایران هرگونه فعالیت نظامیاش را در این کشورها انکار میکرد اما حالا همهجا صحبت از «مدافعان حرم» است. صداوسیما دربارهشان برنامه میسازد، تصاویرشان بر در و دیوار شهرها نقش میبندد و ورزشکاران مدالهایشان را به آنها تقدیم میکنند.
در همین زمینه
محمدعلی شهیدی، رئیس بنیاد شهید ایران میگوید که ۴۰۰ تن از اعضای خانوادههای نظامیان کشتهشده ایران در سوریه تحت پوشش این بنیاد قرار گرفتهاند.
دولت بشار اسد و گروههای مخالف مسلح، روز پنجشنبه ۲۹ دسامبر/ ۹ دی، بر سر آتشبس سراسری در سوریه با یکدیگر به توافق رسیدهاند. این آتشبس از نیمهشب جمعه ٣٠ دسامبر در سوریه آغاز شده است و در ۲۴ ساعت اول، گروههای درگیر آن را رعایت کردهاند.
جمهوری اسلامی از این آتشبس استقبال کرده و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در توییتر خود نوشته است: «آتشبس سوریه یک دستاورد بزرگ است. بیایید با استفاده از این فرصت، ریشههای تروریسم را هدف قرار دهیم.»
نظرها
پارسا
نخست آنکه کشتار داخل سوریه و بخصوص شهر حلب بدست شورشیان و تجزیه طلبان داخلی خود سوریه و فلسطینیان بود و برای همین هم از هنگام باز پس گیری شهر حلب توسط نیروهای ارتش سوریه و کشف گورهای دست جمعی و زندانها و شکنجه گاههای درون آن تمام رسانه ها ساکت شدند. دوم آنکه ایران بدلیل استراتژیک وارد این نزاع شد وگرنه داعش و شورشیان تابحال ایرا ن را به خاک خون کشیده بودند. و در پایان اگر در جریان نزدیک مسایل دنیا نیستید اظهار نظر نکنید. زندانی سیاسی برای حفظ جان خودش و جلب حمایت خارجی هر کاری مینکه که ممکن است سندیت و واقعیت نداشته باشه. و اینکه زندانی سیاسی که در زندان بوده از جنگ سوریه و مزدور آدم کش فلسطینی و داعش خبر نداره.
Farid
یک عضو کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق میگوید که حکومت ایران از طریق دولت بغداد حقوق جنگجویان حزب کارگران کردستان " پ ک ک" مستقر در سنجار و مناطق دیگر در شمال عراق را پرداخت مىکند. شاخوان عبدالله در گفتوگو با سایت کُردی "رووداو" گفت: "ما اطلاعاتی در دست داریم که دولت بغداد حقوق اعضاى "پ ک ک" در سنجار و دیگر مناطق را همراه به بودجه شبهنظامیان حشد الشعبى مىفرستد، چون این گروه نیروى خارجى هستند و ترکیه آن را دشمن مستقیم خود بر مىشمارد." حکومت ایران با حمایت از حضور "پ ک ک" در شمال عراق و تشویق این حزب به مشارکت در جنگ موصل درصدد ساختن برگ فشاری از این حزب علیه ترکیه است، اما حزب دمکرات کردستان عراق به رهبری مسعود بارزانی مخالف حضور نیروهای "پ ک ک" در عملیات آزادسازى موصل است. تهران در مقابل برای تقویت حضور "پ ک ک" از نفوذ اتحادیه میهنی کردستان به رهبرى جلال طالبانی، رئیسجمهوری سابق عراق که مؤید حضور "پ ک ک" در شمال عراق است، استفاده مىکند!
hero
در جواب پارسا اگه زندانی سیاسی خبر نداشت پس چطور خمینی اونم زمان شاه میگفت اسراییل غاصبه از کجا میدونست به غیر این میتونه باشه که از بلوک شرق و کمونیست انتن میگرفت تا مردم رو به شورش دعوت کنه خمینی با اون تحصیلاتش از کجا میدونست تو اسرایی و فلسطین و لبنان چه خبره به غیر این میتونه باشه که از اونا خط میگرفته
سعید
دمشان گرم وظیفه روشنفکران هر کشوری مخالفت با سیاست مداران جنگ طلب است باید همه مردم به این سیاست های جنگ طلبانه اعتراض کنند