آیتالهی: آموزش همسرداری برای دختران مهمتر از یادگیری فیزیک و شیمی است
در حالی که برخی نمایندگان میخواهند سن ازدواج دختران را بالاتر ببرند، رییس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته نباید جلوی ازدواج افراد زیر ۱۸ سال را گرفت.
زهرا آیت اللهی، رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان هم معتقد است که باید ازدواج دختران نوجوان را تسهیل کرد. او درباره ازدواج دختران ۱۳ سالهای که خودشان تمایل به ازدواج دارند گفته که باید خانوادهها رضایت داشته باشند اما اگر دختر ۱۴ ساله است و میخواهد ازدواج کند، باید به او کمک کرد.
او با اشاره به زندگی مادربزرگان و پدربزرگهایی که در سنین کودکی ازدواج کردهاند و ازدواجهای خوبی داشتند، گفته که امروز مسئولیتهای زندگی خانوادگی برای دختران بسیار کمتر از دختران دو نسل قبل است و دختران با زندگی در یک آپارتمان کوچک و داشتن جارو برقی و ساده بودن کارهای خانه، مسوولیت کمتری دارند.
او با بیان اینکه آموزش و پرورش باید مباحث مربوط به خانواده را در کتابهای درسی بگنجاند، گفته دختران باید یاد بگیرند که چگونه همسرداری کنند. آیت اللهی گفته: «اینکه دختران با خانواده همسرشان برخورد داشته باشند واجبتر است تا بخواهند انواع و اقسام فرمولهای شیمی، فیزیک و ریاضی را یاد بگیرند.»
رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان همچنین گفته باید برای دخترانی که زود ازدواج میکنند در مدرسه تسهیلاتی فراهم شود تا مجبور به ترک تحصیل نشوند.
آیت اللهی با اشاره به اینکه در شورای فرهنگی و اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی، نظرات کارشناسی افراد مختلف درباره بودن یا نبودن سیاستهایی در کشور درباره آموزش مسائل جنسی، جمع آوری شده و سندی هم آماده شده، گفته که براساس توصیههای دینی تا آستانه ازدواج اطلاعات جنسی که باید به افراد ارائه شود مربوط به خویشتنداری است و توصیههایی که برخی برای آنایی بچهها با اندام جنسی و رابطه جنسی مطرح میکنند، مدلهای غربی است که تنها منجر به تحریک جنسی میشود.
او آموزشهای قبل از ازدواج را برای زمانی مناسب دانسته که فرد میخواهد وارد یک رابطه جنسی فعال در ارتباط با همسر «مشروع» شود.
او با اشاره به اینکه عرف اجتماعی در برخی از مناطق این ازدواجها را به رسمیت میشناسد ولی ثبت نمیشوند، گفته که باید چاره ای برای ازدواجهایی که هرگز ثبت نمیشود، در کشور انجام شود. چون یک ازدواج ثبت نشده آسیبهای کلانی برای دختران ایجاد میکند و اگر بخواهد طلاق بگیرد هیچ ازدواج ثبتی ندارد و مهریه اش را نمیتواند بگیرد و اگر صاحب فرزند شود ظاهر قضیه ازدواج نبوده و این فرزند در ظاهر مربوط به یک رابطه نامشروع بوده است و این یک رابطه غیررسمی ازدواج است.
او در پاسخ به این سوال که دو هزار کودک بیوه در کشور وجود دارد، گفته: «قبول دارم برخی از ازدواجهای دختران زیر ۱۵ تا ۱۸ سال ناموفق است اما آیا ازدواج دخترانی که بالای ۲۰ تا ۳۰ سال اتفاق می افتد همه آنها موفق است؟»
او با اشاره به اینکه اکنون از هر چهار ازدواج یک مورد طلاق رخ میدهد گفته: «نباید روی ازدواجهای ناموفق دختران زیر ۱۸ سال تمرکز کنیم و این را تعمیم بدهیم به اینکه این ازدواجها ناموفق است و باید جلوی آن را بگیریم.»
به گفته رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان درد جامعه اکنون این است که چرا دختران و پسران بالای ۳۰ سال ازدواج نکردهاند نه اینکه چرا تعدادی دختر ۱۰ تا ۱۲ ساله ازدواج کردهاند.
نظرها
reza
آقای داخل چادر ملقب به زهرا آیت الهی نمایندهء بیت رهبری گفت : بر اساس شریعت اسلام دختر وقتی که میخواهد ازدواج کند و سن لازم را دارد، نباید مانعش شد چون حق شخصی این فرد است. نَمردیم معنای حق شخصی رو هم فهمیدیم ؛ هرموقع بحث زیر شکم ست حق شخصی مطرح میشود !!! حق بچهء زیر ۱۸ سال منتقل میشود به حق مرد ۵۰ سال به بالا ... به چنین مجلس و بر کر و فرش باید ر...د به حقیقت در عدل ار در این بام و در است به چنین عدل و به دیوار و درش باید ر....د. میرزاده عشقی
خان
این زن کله پوک نمی داند هر چیزی جای خودش را دارد؟ چکار فیزیک و شیمی داری ملعون؟
روزبه
من میخواهم بدانم یک دختر یا پسر ۱۴ - ۱۵ ساله از زندگی زناشویی و مسئولیتهای مثل تربیت بچه هایشان چه میدانند. ما ایرانها همه از حق صحبت میکنم و صحبت در مورد مسئولت را مسکوت میگذاریم. شاید یک دختر یا پسر در این سنین از لحاظ جنسی و هورمونی بالغ شده باشند ولی آیا رشد عقلی و فکری آنها هم کامل شده است. آیا. با این سن کم د ارای مهارتهای اجتماعی لازمه برای زندگی امروزه را دارند. این همان مهارتها ی۱۴۰۰ سال پیش که به هیزم جمع کردن و دوشیدن شتر ختم نمی شود. امروز یک مرد و زن ۳۰ - ۴۰ تو دخل و خرج زندگی موندن یک دختر ۱۳ ساله و یک پسر ۱۵ چطوری میتونن از عهده این مسئولیت بر بیان مگر اینکه عروس بیارن برای کلفتی. و بردگی.
پانیذ
خانم خودت و دخترت چند سالگی شوهر کردید؟!
mohammad
شرم اوره