میراث «العقیلی» برای کارگران؛ نابودی پلی اکریل
محمدسعید العقیلی یکی از بدهکاران بزرگ بانکی ایران بود که اسفند ۹۵ درگذشت. میراث او برای کارگران پلی اکریل اصفهان ناامنی شغلی و حقوق و دستمزد معوق است.
شرکت پلیاکریل اصفهان با حدود ۲۰۰۰ کارگر در آستانه تعطیلی قرار دارد. دبیر شورای کارگری این شرکت میگوید که ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات تعهد شده دولت «گم شده است».
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران- ایسنا- شرکت پلیاکریل در آستانه تعطیلی قرار دارد.
علیرضا خرمی دبیر شورای کارگری شرکت گفته است که وضعیت این شرکت بحرانی است و مسئولان به جای حل مشکل صورت مسئله را پاک میکنند.
به گفته او کارگران این شرکت هفت ماه دستمزد و مزایای معوق دارند و بیش از سه ماه است که هیچ مبلغی دریافت نکردهاند.
کارگران پلی اکریل چند ماه است که در اعتراضهای جمعی خواستار پرداخت حقوق و دستمزد معوقه خود شدهاند.
در آخرین تجمع اعتراضی این کارگران هفت نفر بازداشت و پس از یک روز به قید کفالت آزاد شدند. اعتراضهای کارگران پلیاکریل در تابستان امسال نیز خبر ساز شد. ماموران دولتی شهریور امسال مانع از برگزاری تجمع اعتراضی این کارگران در مقابل فرمانداری اصفهان شدند.
میراث «العقیلی»
آنگونه که محسن نیرومند مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان گفته، مشکلات مالی پلی اکریل پس از مرگ یکی از سهامداران عمده این شرکت آغاز شده است.
نیرومند ۳ دی امسا گفت که مشکلات این کارخانه پس از خصوصیسازی و مرگ یکی از مدیران آن که ساکن یکی از کشورهای عربی بود، آغاز شد.
اگرچه او نامی از این فرد نبرده، اما پیام تسلیت اکبر ترکان در مقام مدیرعامل پلی اکریل به خانواده «سعید العقیلی» به عنوان یکی از سهامداران این شرکت که اسفند سال گذشته درگذشت، سرمنشاء بخشی از بحران بزرگترین تولید کننده الیاف و منسوجات ایران را آشکار میکند.
العقیلی یکی از بدهکاران بزرگ بانکی ایران بود که در سالهای گذشته گزارشهای متعددی از رانتخواری و فساد اقتصادی او منتشر شده است. نام او سال گذشته هنگام افشای فروش نفت به بنیاد تعاون نیروی انتظامی ایران در دوره تحریمها به عنوان یکی دیگر از افرادی که پول نفت را به دولت جمهوری اسلامی بازنگردانده است، مطرح شد.
به گفته نیرومند پس از بروز این مشکلات «هیئت مدیره دولتی» مسئولیت حل مشکلات را برعهده گرفته است.
اعضای هئیت مدیره شرکت پلی اکریل در دو سال گذشته سه بار تغییر کرده است. آخرین بار فروردین امسال اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل این شرکت تغییر کردند. پیش از آن در شهریور ۹۴ اکبر ترکان به عنوان مدیرعامل پلی اکریل معرفی شده بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان گفته است که هیئت مدیره این شرکت برای راهاندازی دوباره کارخانه دو فقره تسهیلات بانکی به ارزش ۴۰ میلیارد تومان دریافت کردهاند.
وامهای گمشده
علیرضا خرمی دبیر شورای کارگری پلی اکریل اما گفته است که از این مبلغ وعده داده شده تنها یک میلیارد تومان آن به شرکت تزریق شده و خبری از ۳۹ میلیارد تومان دیگر نیست.
به گفته او ۲۰ میلیارد تومان وام تعهد شده توسط بانکهای ملی و توسعه و معدن هم تا به حال پرداخت نشده است.
خرمی گفته است که با این وضعیت کارگران این کارخانه دیگر امیدی به حل مشکلات و احیای کارخانه ندارند.
او از جمعآوری داراییها و املاک متعلق به پلی اکریل خبر داده و دولت را به «کوتاه آمدن در برابر سهامدار» کارخانه متهم کرد.
مجموعه شرکتهای پلی اکریل اصفهان دارای نزدیک به ۱۰ کارخانه اقماری و ۲۰۰۰ کارگر است.
نظرها
نظری وجود ندارد.