آسانژ: به آمریکا بازمیگردم اما به یک شرط
چلسی منینگ، سرباز سابق ارتش آمریکا به اتهام فاش کردن یک میلیون مدرک طبقهبندی شده برای ویکی لیکس به دادگاه فراخوانده شد. آسانژ میگوید با عفو او به آمریکا برمیگردد.
جولیان آسانژ با بازگردانده شدن به آمریکا موافقت کرده اما برای این کار یک شرط گذاشته است: عفو چلسی منینگ، سرباز سابق ارتش آمریکا در سال ۲۰۱۳ که به اتهام فاش کردن یک میلیون مدرک طبقهبندی شده برای ویکی لیکس، به دادگاه فراخوانده شده بود.
شایعات درباره اینکه که چلسی منینگ در لیست دریافت عفو از اوباما قرار دارد، اولین بار چهارشنبه ۱۱ ژانویه مطرح شد.
ویکیلیکس پنجشنبه ۱۲ ژانویه اعلام کرد که بنیانگذارش، جولیان آسانژ با بازگشت به آمریکا به شرط آنکه ارتش آمریکا چلسی منینگ را عفو کند موافقت کرده است.
چلسی منینگ قبل از اینکه اعلام کند زن است و نام چلسی را برای خود برگزیند، بردلی منینگ نام داشت.
چلسی منینگ در سال ۲۰۱۳ به اتهام فاش کردن یک میلیون مدرک طبقهبندی شده برای ویکی لیکس، به دادگاه فراخوانده شد.
۲۱ اوت ۲۰۱۳، سرهنگ دنیس لیند، قاضی دادگاه نظامی در فورت میدِ مریلند، چلسی منینگ را ضمن اخراج از ارتش به ۳۵ سال زندان محکوم کرد.
هوادارن منینگ معتقدند به خاطر جسارت او در افشای این مدارک، انقلابهای مردمی در خاورمیانه رخ دادهاند و او را یک قهرمان میدانند.
در مقابل عدهای او را خائن میدانند که اطلاعات سری کشورش را افشا کرده است.
آسانژ گفته در صورتی که اوباما منینگ را عفو کند، با استرداد به ایالات متحده با وجود «مغایرت آشکار حکم وزارت دادگستری با قانون اساسی» موافقت خواهد کرد.
جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی لیکس آسانژ در زمان اعلام حکم چلسی منینگ گفته بود: «این نخستین حکم جاسوسی علیه یک فرد افشاگر در ایالات متحده و سابقهای خطرناک و نمونهای از افراطگرایی در زمینه امنیت ملی است.»
او حکم دادگاه را «کوتهنگرانه» توصیف کرده و گفته بود باید این حکم لغو شود.
جولیان آسانژ همچنین گفته بود که نباید اجازه داد منابع اطلاعاتی رسانهها به جاسوسی متهم شوند چون این کار به معنی تهاجم به امنیت روزنامهنگاری در ایالات متحده است.
آسانژ از سال ۲۰۱۲ در سفارت اکوادور در لندن زندگی میکند.
دولت اوباما پروندهای برای تحقیق درباره آسانژ و ویکی لیکس، با ادعای «نقض قانون جاسوسی مصوب سال ۱۹۱۷» گشوده است.
تحقیقات درباره این پرونده همچنان ادامه دارد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.