۱۰ زندانی گوانتانامو وارد عمان شدند
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا وعده داده بود که تا پیش از اتمام دوره ریاست جمهوریاش ۲۰ زندانی گوانتانامو را آزاد کند. نیمی از این وعده تحقق پیدا کرد.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا وعده داده بود که تا پیش از اتمام دوره ریاست جمهوریاش در ۲۰ ژانویه تعدادی از زندانیان بازداشتگاه گوانتانامو را آزاد کند. اکنون خبرگزاری دولتی عمان به نقل از وزارت خارجه این کشور در مسقط گزارش داده است که ۱۰ زندانی بازداشتگاه گوانتانو، بنا به درخواست رسمی دولت ایالات متحده آمریکا، وارد خاک سلطاننشین عمان شدهاند و تا اطلاع ثانوی در این کشور اقامت میکنند.
نام بازداشتشدگان و جزئیات توافق بین دولت اوباما و سلطاننشین عمان در این گزارش ذکر نشده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا با آزادی یا انتقال تعدادی از زندانیان گوانتانامو مخالفت کرده بود.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، سهشنبه، ۳ ژانویه خبر داده بود که انتقالهای جدید پیش از ۲۰ ژانویه که رئیس جمهوری جدید آمریکا آغاز به کارش میکند اعلام شود.
دونالد ترامپ که معمولاً مهمترین مسائل سیاسی مورد نظرش را از طریق توئیتر اعلام میکند، درباره انتقال زندانیان گوانتانامو در آخرین روزهای دولت اوباما در توئیتی نوشته بود: «هیچ آزادی دیگری از گوانتانامو نباید صورت گیرد. اینها خطرناکترین افراد هستند و نباید به آنها اجازه داد به صحنههای نبرد برگردند.»
بازداشتگاه گوانتانامو در خلیج گوانتانامو در جنوب شرقی کوبا که در اختیار ارتش آمریکا قرار دارد، واقع شده است. پس از حملات انتحاری ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ دولت آمریکا بازداشتگاهی را در این پایگاه ایجاد کرد تا کسانی را که در ارتباط با اقدامات تروریستی در نقاط مختلف جهان بازداشت میشوند، در این محل زندانی کند.
این افراد که دارای تابعیت آمریکایی نیستند در مناطق مختلف جهان دستگیر شدهاند، تحت عناوینی مانند «اشخاص متخاصم غیر نظامی» به گوانتانامو فرستاده شدهاند و از حقوق اسیران جنگی یا حقوق مدنی اتباع آمریکا بیبهرهاند. یکی از برنامههای باراک اوباما انحلال این بازداشتگاه بود، اما در این کار توفیقی به دست نیاورد.
از ۵۹ زندانی گوانتانامو ۱۰ نفر به عمان منتقل شدهاند. اوباما وعده داده است که تا ۲۰ ژانویه ۱۰ زندانی دیگر را هم آزاد کند. در این صورت فقط ۳۹ زندانی در بازداشتگاه گوانتانامو باقی میمانند.
کمیتهای که از نمایندگان چند وزارتخانه تشکیل شدهاند، درباره سرنوشت زندانیان گوانتانامو تصمیم میگیرند. این کمیته تشخیص داده است که ۲۳ نفر از زندانیان گوانتانامو دیگر تهدیدی برای ایالات متحده آمریکا به شمار نمیآیند و به همین جهت میتوان آنها را به کشورهایشان یا به کشور ثالثی بازگرداند.
در همین زمینه
- مخالفت ترامپ با آزادی ۲۳ زندانی گوانتانامو
- پنتاگون: بستن زندان گوانتانامو همچنان اولویت است
- امارات متحده عربی ۱۵ زندانی گوانتانامو را پذیرفت
- مخالفت جمهوریخواهان آمریکا با بستن زندان گوانتانامو
- پناهندگی شش زندانی تبرئهشده گوانتانامو در اروگوئه
- سازمان ملل: مبارزه با تروریسم باید بدون نقض حقوق بشر انجام شود
نظرها
نظری وجود ندارد.