ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

داعش بنای «تتراپیلون» پالمیرا را ویران کرد

گروه «دولت اسلامی» ابتدا در آمفی‌تئاتر این محوطه باستانی ۱۲ نفر را گردن زدند، سپس یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی را تخریب کردند.

گروه «دولت اسلامی» (داعش) بخش‌های دیگری از محوطه باستانی پالمیرا را از بین برد. خبرگزاری دولتی صنا گزارش داده است که تروریست‌های داعش به دیوار آمفی‌تئاتر پالمیرا آسیب‌هایی وارد کرده‌اند. علاوه بر این، بنای تتراپیلون از مهم‌ترین بناهای باستانی در محوطه پالمیرا ویران شده است.

«تتراپیلون» در محوطه باستانی پالمیرا

مأمون عبدالکریم، وزیر آثار باستانی سوریه ابن خبر را تأیید کرده و گفته است که خسارت‌های وارد شده به آمفی‌تئاتر و تتراپیلون محوطه باستانی پالمیرا را می‌توان در تصاویر ماهواره‌ای مشاهده کرد.

۲۰ مه ۲۰۱۵ داعش برای نخستین بار تَدمُر، آبادی برجای مانده از پالمیرای باستانی در شرق سوریه را فتح کرد. تروریست‌های داعش سپس به تدریج معبد «بعل شمین»، «معبد بعل»، سه برج «ایلابل»، «ویملیکو» و «وکیتوت» و «طاق پیروزی» را منهدم کردند.

ایرینا بوکووا، دبیر کل یونسکو از این ویرانگری‌های فرهنگی به عنوان جنایت جنگی یاد کرده بود.

۹ ماه بعد از آنکه ارتش روسیه، این محوطه باستانی را از داعش پس گرفت، آن‌ها در دسامبر ۲۰۱۶ مجدداً پالمیرا را فتح کردند.

خبرگزاری آلمان گزارش داده است که تروریست‌های داعش پیش از آنکه تتراپیلون را ویران کنند، در محوطه آمفی‌تئاتر پالمیرا ۱۲ نفر را گردن زده‌اند. در همین محوطه بود که آن‌ها در اوت ۲۰۱۵ خالد الاسعد، سرپرست ۸۲ ساله کاوش‌های باستان‌شناسی پالمیرا را گردن زده بودند.

آمفی‌تئاتر پالمیرا

دبیر کل یونسکو به قتل خالد الاسعد، باستانشناس سوری نیز اشاره کرده و گفته بود: «پس از قتل خالد الاسعد، انفجار معابد بل و بعل ‌شمین به معنای یک خسران فرهنگی عظیم برای سوری‌ها و برای بشریت و مصداق جنایت جنگی‌ست.»

به گفته ایرینا بوکووا هنر و معماری پالمیرا نمایانگر پیچیدگی و تنوع فرهنگی و بخشی از تاریخ و هویت ملی سوری‌هاست. دبیرکل یونسکو گفته بود داعش با انهدام این نمادهای فرهنگی قصد دارد تنوع و رنگارنگی فرهنگی در سوریه را از بین ببرد.

بوکووا از جامعه جهانی خواسته بود تدبیری برای مقابله با ویرانگری‌های فرهنگی داعش در سوریه بیندیشند.

بعد از عقب‌نشینی داعش از این منطقه، در کشورهای غربی بحث بازسازی پالمیرا به عنوان نشانه‌ای از یک جامعه چندفرهنگی در خاورمیانه درگرفت. به عنوان نخستین تلاش در این جهت، انستیتو باستان‌شناسی دیجیتال در دانشگاه اکسفورد با همکاری دانشگاه هاروارد، با چاپگر سه‌بعدی طاق پیروری پالمیرا را بازآفرینی کرد و در میدان رافالگار لندن به نمایش گذاشت. بشار اسد هم وعده داده بود که بعد از پایان جنگ داخلی سوریه، پالمیرا را با کمک یونسکو بازسازی می‌کند.

گروه دولت اسلامی (داعش) بخش‌های از شمال و شرق سوریه را در تصرف خود درآورده است. از هفته گذشته تاکنون ارتش سوریه و متحدانش تلاش می‌کنند این مناطق را آزاد کنند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مهرزاد

    اسلام و حکومت اسلامی همینه دیگه. از همون صدر اسلام دشمنی با چنین آثاری نشون داده شد. نمونه بارزش شهر تیسفون و کاخ سپید و طاق کسرا که به دست همین اعراب اسلام که اتفاقاً از نوع ناب محمدی هم بود ویرن گردید. این داعش و طالبان و ... هم ثمره همون اسلام ناب محمدی هستن و دقیقا دارن دستورات و قوانین اسلامی رو پیاده میکنن. نمودونم اونایی که خوابن کی میخوان بیدار بشن و بفهمن که مشکل ما لان حکومت دینی و به ویژه اسلامه