راههای ساده برای مقابله با آتشسوزی در خانه
مقابله با آتش از خانه آغاز میشود
این روزها که خبر فاجعه پلاسکو افکار عمومی را در ایران درگیر کرده، آیا به این فکر کردهاید که محل زندگی و کارتان چقدر در مقابل آتشسوزی مقاوم است؟
این روزها که خبر فاجعه پلاسکو افکار عمومی را در ایران درگیر کرده و هنوز ابعاد آن و تعداد کشتهشدگان و خسارتهای ناشی از آن معلوم نیست، آیا به این فکر کردهاید که محل زندگی و کارتان چقدر در مقابل آتشسوزی مقاوم است؟ آیا فکر کردهاید که اگر آتشی در خانهتان بگیرد، چه باید بکنید؟ آیا در خانه شما هشدار دهنده دود وجود دارد؟ اگر هشدار دهنده دود دارید، آخرین بار کی باتریاش را چک کردید؟
خیلیها خیال میکنند حادثه برای خودشان پیش نمیآید یا توجه به هشدارهای ایمنی را غیرضروری و تهیه وسایل ایمنی را خرج اضافه میدانند. اما حتما برای شما هم چیزی مهمتر از امنیت خانوادهتان وجود ندارد. از آنجا که در ایران استانداردهای ایمنی در ساخت و ساز رعایت نمیشود و قوانین سختی برای رعایت ایمنی در خانه وجود ندارد، خود شما به عنوان شهروند میتوانید برای امنیت خانوادهتان کاری بکنید.
اگر نتوانستهاید به سوالهای بالا جواب بدهید، پس باید همین امروز کاری بکنید تا با انجام آنها از امشب خواب راحتتری داشته باشید. حتی اگر به سوالهای بالا پاسخ درست دادید، باز هم این نوشته را بخوانید تا مطمئن شوید که هر کاری از دستتان برمیآمده کردهاید.
این قدمهای ساده را همین امروز بردارید تا امنیت خانهتان را بالا ببرید و به اعضای خانوادهتان هم بیاموزید تا در مقابل آتش واکنش درست نشان دهند.
- خانه را امن کنید. موضوع امنیت در مقابل آتشسوزی یک کار سالی یک باری نیست. این باید بخشی از کار روزانه شما باشد. اهمیتش درست به اندازه زمانی است که واقعا آتشسوزی اتفاق افتاده. باید مطمئن بشوید که هرگز آتشسوزی اتفاق نمیافتد و اگر این اتفاق افتاد، اعضای خانواده در کوتاهترین زمان و به سرعت از آن آگاه خواهند شد.
یادتان باشد:
یکی توی هر اتاق: خیلی مهم است که این هشداردهندهها در جای مناسبی در خانه نصب شده باشند و به ویژه هر اتاق یکی از آنها داشته باشد.
امتحانش کنید: اطمینان پیدا کنید که باتری هشداردهندهای دود کار میکند و خود دستگاه هم مشکلی ندارد، ماهی یک بار آن را چک کنید.
مطمئن نیستید؟ عوضش کنید: اگر هشداردهنده دود خانهتان کهنه شده یا مطمئن نیستید که درست کار میکند یا نه، عوضش کنید. هشداردهندههای جدید، ضامن امنیت شما و اعضای خانوادهتان هستند.
سالی دوبار باتریها را عوض کنید: بیشتر متخصصان امنیت در مقابل آتشسوزی توصیه میکنند که باتری هشداردهندههای آتش باید دو بار در سال عوض شود. این کار خیلی ساده است. وجود این هشداردهندهها، زندگیهای بسیاری را نجات داده است. یادتان نیست آخرین بار کی باتری هشداددهندهتان را عوض کردید؟ چرا ریسک کنید؟ همین حالا عوضش کنید.
صدایش را بشناسید: صدای هشداردهنده را بشناسید و به همه اعضای خانواده هم یاد بدهید. هر چه سریعتر این صدا را تشخیص بدهید، سریعتر میتوانید واکنش نشان بدهید.
اجاق را همیشه تمیز نگه دارید تا روغن روی اجاق باعث آتشسوزی نشود. روغن را کنار گاز نگه ندارید و دستمال و وسایل قابل اشتعال را نزدیک اجاق نگذارید. هرگز غذای روی اجاق یا هیچ شعله دیگری از جمله شعله شمع یا روغن را بیتوجه رها نکنید. اغلب آتشسوزیها در منازل، از آشپزخانهها شروع میشود.
یادتان باشد که کپسول آتشنشانی نمیتواند کار اداره آتشنشانی را بکند، اما میتواند آتشهای خیلی کوچک را خاموش کند و جلوی از کنترل خارج شدنش را بگیرد. کار کردن با آن را یاد بگیرید. اگر موقع آتشسوزی تازه شوع کنید به خواندن دستورالعمل، خیلی دیر است!
دوشاخهها را مرتب چک کنید که درست فرو رفته باشند. دوشاخه وسایل برقی را وقتی از آنها استفاده نمیکنید بکشید. کبریت و فندک را از دست بچهها دور کنید. به آنها بگویید که اینها وسیله کار هستند نه اسباب بازی و تنها آدم بزرگها میتوانند از آنها استفاده کنند. فیلتر خشککن لباس را هربار که از آن استفاده کردید تمیز کنید.
نظرها
نظری وجود ندارد.