ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هدف‌های متفاوت شرکت‌کنندگان در اجلاس صلح سوریه

ایران در پی یک راه حل سیاسی‌ست. ترکیه نگران نفوذ کردها در شمال سوریه است و روسیه خواهان گسترش نفوذش در خاورمیانه. شورشیان اما می‌گویند خونریزی پایان یابد.

در شهر آستانه، پایتخت قزاقستان مذاکرات صلح سوریه در سطح معاونان وزرای خارجه کشورهای روسیه، ایران، ترکیه و هیأت اعزامی از سوی دولت بشار اسد به سرپرستی بشار جعفری و همچنین استفان دی میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه و سفیر آمریکا در قزاقستان به عنوان ناظر برگزار شده است.

اجلاس صلح سوریه در آستانه، پایتخت قزاقستان

۱۴ گروه شورشی به سرپرستی محمد علوش، رهبر جیش‌الاسلام برای نخستین بار با دولت سوریه مذاکره می‌کنند. هدف‌های شرکت‌کنندگان اما متفاوت است: ایران در پی یک راه حل سیاسی‌ست. ترکیه نگران نفوذ کردها در شمال سوریه است و روسیه خواهان گسترش نفوذش در خاورمیانه. شورشیان اما می‌گویند خونریزی پایان یابد.

آن‌ها تأکید کرده‌اند که هدف از این مذاکرات می‌بایست تحکیم آتش‌بس در سوریه باشد و نه از میان برداشتن اختلافاتی که به جنگ داخلی در این کشور انجامید.

محمد علوش، سرپرست هیأت شورشیان مخالف اسد به خبرگزاری فرانسه گفته است: «مذاکرات صلح آستانه بخشی از پروسه‌ای‌ست که می‌بایست به خون‌ریزی در سوریه از سوی بشار اسد و هم‌پیمانانش خاتمه دهد.»

بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل که ریاست هیئت سوری را به عهده دارد، سخنان گروه‌های شورشی را «خارج از چارچوب دیپلماتیک» توصیف کرده اما از روند مذاکرات رضایت داشته است.

احرارالشام، یکی از گروه‌های متنفذ مخالف اسد مذاکرات آستانه را تحریم کرده است.

اساما ابوزید، سخنگوی ارتش آزاد سوریه نیز به خبرگزاری فرانسه گفته است که هدف شورشیان از شرکت در مذاکرات آستانه تحکیم آتش‌بس در سوریه است. به گفته ابوزید، ترکیه و روسیه تضمین کرده‌اند که در این مذاکرات درباره آینده سوریه و بحران‌های سیاسی در این کشور بحث و گفت‌و گویی انجام نشود.

جابری انصاری، سرپرست هیأت ایرانی در مذاکرات صلح آستانه اما در سخنرانی‌ای که در این اجلاس ایراد کرد، تلویحاً خواستار یافتن یک راه حل سیاسی برای جنگ داخلی سوریه شد. او گفت: « امروز در آستانه گرد هم آمده‌ایم تا با بازبینی تلاش‌هایمان برای صلح و ترمیم نقایص روندهای گذشته، در چارچوب ابتکاری سه جانبه با مشارکت روسیه، ترکیه و ایران، به گفت‌وگو میان دولت سوریه و گروه‌های مسلح معارض سوری که به روند این مذاکرات پیوسته‌اند، برای نیل به راه حل سیاسی کمک کنیم.»

سرپرست هیأت ایرانی بر «تمامیت ارضی» و «وحدت ملی» سوریه تأکید کرد.

انصاری همچنین از ضرورت مبارزه با داعش و دیگر گروه‌های تکفیری که مذاکرات آستانه را تحریم کرده‌اند سخن گفت.

هدف ترکیه هم این است که حزب دموکراتیک اتحاد سوریه را که رابطه نزدیکی با حزب کارگران کردستان از شمال سوریه کنار بزند و مانع از تشکیل دولت مستقل کرد در شمال سوریه شود.

۲۰ ژانویه ۲۰۱۶ روسیه در قراردادی که با دولت بشار اسد منعقد کرد، استفاده از دو بندر لاذقیه و طرطوس و پایگاه نظامی در لاذقیه را به مدت ۴۹ سال تمدید کرد. دسترسی به دریای مدیترانه و گسترش نفوذ در خاورمیانه از مهم‌ترین هدف‌های روسیه است.

رسانه‌های داخلی گزارش داده‌اند که روسیه، ‌ترکیه و ایران در نظر دارند تا مکانیسم سه جانبه‌ای برای نظارت بر آتش‌بس در سوریه ایجاد کنند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.