صدها نفر در سیل سیستان و بلوچستان بیسرپناه شدند
بارندگی در جنوب سیستان و بلوچستان تلفات جانی نداشته اما خسارات مالی بسیار داشته است: آبگرفتگی، مسدود شدن برخی محورهای روستایی و محاصره روستاییان منطقه.
بارندگی شدید روزهای اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان تلفات جانی نداشته اما خسارات مالی بسیار داشته است. این سیلاب سبب آبگرفتگی، مسدود شدن برخی محورهای روستایی و محاصره روستاییان منطقه شده است.
بارش شدید باران در سیستان و بلوچستان از جمعه یکم بهمن آغاز شد. این حادثه به اراضی کشاورزی، باغات و واحدهای مسکونی در برخی شهرستانها و روستاها آسیب رساند و مردم این منطقه را غافلگیر کرد.
از همان آغاز بارشها برخی از خطوط تلفن و اینترنت در دلگان و جلگه چاه هاشم قطع شدند.
غلامرضا اربابی، مدیر ستاد بحران سیستان و بلوچستان به سایت محلی «عصر هامون» گفته است که چندین محور و مسیر فرعی و اصلی در جنوب سیستان و بلوچستان مسدود است.
بهگفته اربابی بیشتر خسارتها در شهرستانهای ایرانشهر و فنوج بوده است اما تا برآورد خسارات نهایی نمیتوان در اینباره سخن گفت.
بر اساس آمار مدیر ستاد بحران سیستان و بلوچستان، ۱۶۸ واحد مسکونی در شهرهای کنارک، دلگان، نیکشهر، بنت، فنوج، چابهار و مهرستان بالای ۶۰ درصد تخریب و ۵۳۰ واحد نیز دچار آبگرفتگی شدند که نیاز به تعمیر دارند.
ایوب کرد، مدیرکل راه و شهرسازی جنوب سیستان و بلوچستان نیز تا روز سهشنبه گفته بود ۱۰ مسیر اصلی و فرعی در جنوب استان هنوز بازگشایی نشده است.
در اثر طغیان رودخانههای فصلی و سیلاب مسیرهای دلگان - ایرانشهر، زهکلوت - دلگان، خیرآباد - ایرانشهر، ایرانشهر - جلگه، چاهان - زرآباد، نیکشهر - بنت، کاروان - زرآباد، بزمان - دلگان، فنوج - رمشک و فنوج - اسپکه از صبح دوشنبه مسدود بودهاند.
همچنین بر اثر بارندگی، کوه حوالی روستای کشیک در نیکشهر ریزش کرد و جاده عبورو مرور وسایل نقلیه مسدود شد.
بارندگی و سیلاب در سیستان و بلوچستان در حالی همه را غافلگیر کرده که سایت محلی دلگان پرس میگوید سازمان هواشناسی بارش باران را از چند روز قبل در جنوب این استان پیشبینی کرده بود.
در همین حال چهارشنبه ۶ بهمن، رسول راشکی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) گفت نیروهای امدادی این نهاد از آغاز جاری شدن سیلاب تاکنون به چهار هزار و ۶۳۵ نفر از مردم سیلزده جنوب استان در قالب ۹۹۳ خانوار امدادرسانی کردند و سه هزار و ۳۲۹ نفر از مردم نیز در قالب ۷۲۴ خانوار اسکان اضطراری داده شدند.
علی ملاشاهی، کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان گفته است که بیشترین بارندگیهای چند روز اخیر استان با ۱۶۴ میلیمتر در دستگرد شهرستان نیکشهر واقع در جنوب استان ثبت شد.
در شهر نیکشهر ۱۱۹میلیمتر، کنارک ۱۴۳ میلیمتر، دلگان ۱۱۵ میلیمتر، کارواندر خاش ۷۶.۵ میلیمتر، زرآباد کنارک ۹۷ میلیمتر، کهیر چابهار ۱۳۷ میلیمتر، فنوج ۶۵ میلیمتر، قصرقند ۶۶ میلیمتر، مهرستان ۴۵ میلیمتر، سیب و سوران ۴۰ میلیمتر، ایرانشهر ۶۷ میلیمتر، بزمان ۷۹ میلیمتر، راسک ۴۵ میلیمتر و ناصرآباد سراوان ۴۶ میلیمتر باران آمده است.
در شهرستان کنارک پس از ۳۱ ساعت ۹ نفر کشاورز و افراد فعال در سد کهیر گرفتار شده در سیلاب سهشنبه شب نجات یافتند.
در این شهرستان کارکنان شهرداری در حال تخلیه آب از خانههای مردم هستند اما امکانات آنها محدود است و به تنهایی قادر به انجام این کار نیستند.
هواشناسی سیستان و بلوچستان میگوید سامانه بارشی سهشنبه شب از آسمان استان خارج شد.
استان سیستان و بلوچستان، بهویژه منطقه جنوب آن، در سالهای گذشته بارها شاهد بارش شدید و سیلاب بوده که در جریان آنها چند نفر نیز کشته شدهاند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.