ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترامپ: از گزینه نظامی حرف نمی‌زنیم، عمل می‌کنیم

رئیس جمهوری آمریکا در نخستین گفت‌و‌گوی تلویزیونی‌اش به گسترش سلطه ایران بر عراق هم اشاره کرد. «گزینه روی میز» در دوران پیشابرجام دیگر مطرح نیست.

دونالد ترامپ در اولین گفت‌وگوی تلویزیونی‌اش در مقام رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا از قدرت ایران در منطقه پس از حمله نظامی آمریکا به عراق صحبت کرد. او گفت ترجیح می‌دهد در مورد گزینه نظامی حرف نزند و عمل کند.

دونالد ترامپ روز ۲۵ ژانویه/ ۶ بهمن، برای اولین بار پس از ادای سوگند رئیس‌جمهوری مقابل دوربین شبکه تلویزیونی «ای‌ بی‌ سی» رفت و با دیوید میور گفت‌وگو کرد. در این گفت‌وگو او توضیح داد که هدف از برنامه تعلیق صدور ویزا و پناهنده‌پذیری بیشتر جلوگیری از ورود شهروندان کشورهای تروریست و اعضای گروه «دولت اسلامی» (داعش) به ایالات متحده آمریکا است.

ترامپ در مورد ایران چه گفت؟

رئیس‌جمهوری آمریکا در مورد ایران در رابطه با منطقه خاورمیانه، عراق و گروه دولت اسلامی (داعش) صحبت کرد.

او بحران فعلی در خاورمیانه را به جنگ ایران و عراق ارتباط داد و گفت: «دو کشور، عراق و ایران، اساساً قدرت نظامی برابر داشتند. برای دهه‌ها و دهه‌ها جنگیدند(...) ما وارد شدیم. سر یکی از این کشورها را بردیم: عراق. من گفتم: "ایران دارد عراق را می‌گیرد." و اساساً همین اتفاق هم افتاد.»

دونالد ترامپ در نخستین روز ریاست جمهوری‌اش در سخنانی که در سازمان سیا ایراد کرد گفته بود که به نطر او آمریکا می‌بایست نفت عراق را در اختیار بگیرد. رئیس جمهوری آمریکا سپس به کارکنان آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا گفته بود: «شاید یک فرصت دیگر داشته باشید».

دیوید میور، مجری شبکه تلویزیونی «ای بی سی» با طرح پرسش یاد شده، به این گفته‌های ترامپ نظر داشت.

صحبت‌های رئیس‌جمهوری ایالت متحده آمریکا اما در مجموع ابهام داشت و مشخص نبود که آیا آمریکا تحت فرماندهی او برای گرفتن نفت به منطقه خاورمیانه حمله خواهد کرد.

دیوید میور از ترامپ پرسید که منظور دقیقش در مورد «شاید یک فرصت دیگر» چیست؟

ترامپ توضیح داد که در حوزه نظامی ترجیح می‌دهد که عمل پیش از حرف صورت بگیرد: «در حوزه نظامی من نمی‌خواهم بحث در مورد گزینه‌ها پیش از عمل اتفاق بیفتد».

در نهایت ترامپ مشخص نکرد که اگر گزینه نظامی مطرح است، در مورد چه کشور یا منطقه‌ای مطرح است.

رئیس‌جمهوری آمریکا بار دیگر توضیح داد که به نظر او اگر آمریکا نفت عراق را برای خود برمی‌داشت، گروه «دولت اسلامی» (داعش) شکل نمی‌گرفت، عراق آینده بهتری داشت و پول نفت عراق به ازای هزینه جنگ که آمریکا متقبل شده بود در فضای داخلی آمریکا خرج زیرساخت‌ها مانند مدراس و جاده‌سازی می‌شد.

برنامه تعلیق ویزا و پناهنده‌پذیری برای کدام کشورهاست؟

این پرسش را دیوید میور می‌پرسد و ترامپ پاسخ می‌دهد: «یک فهرست بالابلند داریم.» او می‌گوید فهرست را قرار است تا دو ساعت دیگر اعلام کنند اما، با این حال به رغم وعده ترامپ، فهرست یاد شده ۲۵ ژانویه اعلام نشد.

تأکید ترامپ در مورد محدودیت‌های ویزا، مهاجرت و پناهنده‌پذیری بر ارتباط با گروه «دولت اسلامی» است. ترامپ گفت: «این [تدابیر] برای ممنوعیت [ورود] مسلمان به [آمریکا] نیست».

او در ادامه توضیح داد که محدودیت‌های حوزه ویزا و مهاجرت مربوط به کشورهایی است که دست در ترور دارند: «کشورهایی که مایل هستند برای ما مشکلات زیادی ایجاد کنند.»

دونالد ترامپ قرار بود چهارشنبه ۲۵ ژانویه برای امضای چندین دستور اجرایی در رابطه با مهاجرت و امنیت مرزها به وزارت امنیت داخلی برود. او حکم اجرایی مربوط به آغاز ساخت دیوار مرزی بین آمریکا و مکزیک را امضاء کرد اما حکم‌های مربوط به تعلیق مهاجرت و ویزا را امضا نکرد.

صبح روز ۲۵ ژانویه دو مشاور نزدیک به کاخ سفید که نخواسته بودند نام آنها فاش شود به «فاکس نیوز» گفته بودند که حکم مربوط به تعلیق صدور ویزا و پناهنده‌پذیری آمریکا هنوز نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد.

گفت‌وگو ترامپ با «آی‌بی‌سی» صبح روز ۲۵ ژانویه فیلم برداری شد و شب همان روز پخش شد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شهروند

    من خودتون این خبرو بخونین! نه سر داره نه ته. درسته ترامپ چرت و پرت می گه اما این گزارش دیگه روی اونو سفید کرده. رادیو زمانه داری می شی العربیه!!!!!!

  • nader

    سایت آمریکایی واشینگتن فری بیکن درباره ملاقاتهای فاش شده عوامل حکومت ایران نوشت به گفته «منابعی که با طبیعت این ملاقاتها آشنا بودند، چه پارسی و چه موسویان به کاخ سفید کمک کردند تا پیامها و نکات گفتگوها به نفعحکومت ایران را تدوین کند که کمک کرد به توافق اتمی با ایران منجر شود. این تلاشها بخشی از “اتاق پژواک ”طرفداران توافق ایران بود، که توسط مقامات ارشد دولت اوباما اداره می‌شد و کارش گمراه کردن کنگره در مورد طبیعت این توافق بود».! فری بیکن افزود «موسویان در دهه 1990، در زمانیکه این سفارت نقش مرکزی در شبکه تروریستی حکومت ایران در اروپا داشت و افرادی در آلمان مشغول قتل مخالفان ایرانی در برلین بودند، سفیر ایران در آلمان بود. وی بعداً به آمریکا آمد و از پلاشرز فاند که هزینه اتاق پژواک بن رودز [معاون سوزان رایس مشاور امنیت ملی اوباما] را می‌داد، دهها هزار دلار پول دریافت کرده است!». این منبع افزود که موسویان «در نوشته‌ها و سخنرانی‌هایش نکات اتاق پژواک را با طرفداری از توافق حکومت ایران، صحبت در مورد میانه‌روی دروغین در ایران، و به جریان انداختن تئوریهای توطئه توسط اسراییل و اعراب، تکرار می‌کرد. بیخود نبود که مقامات کاخ سفید برای صحبت با وی وقت داشتند». یک مشاور سابق پنتاگون و کارشناس رژیمهای قانون شکن، به فری بیکن گفت که دولت اوباما تلاش فوق‌العاده‌ای به‌عمل آورد تا میهماندار حامیان و عوامل حکومت ایران باشد!. ایمیلهای خصوصی تریتا پارسی که به‌عنوان بخشی از پروسه افشاگری به‌دستور دادگاه منتشر شد، نشان می‌دهد که وی به مطبوعات آمریکا دروغ می‌گفت و به مقامات حکومت ایران مشورت می‌داد چگونه تحریمها را سوراخ کنند و منافع جمهوری اسلامی را تأمین کنند.

  • ترامپ در جنگ از هر سلاحی حتی سلاح اتمی استفاده میکند

  • ماهان

    خوشم اومد نه با فاکس یا سی ان ان یا ان بی سی حرف نزد بلکه با یک شبکه استرالیایی صحبت کرد. این نشان دهنده نگاه او به رسانه های آمریکاست.

  • ح

    الان مثلن آمریکا می خواد به ایران حمله کند یعنی ما باید با این گزارش الشرق الاوسطی بترسیم