طوفان شدید ریزگردها خوزستان را در نوردید
شدت طوفان گرد و غبار در خوزستان به حدی بود که رفت و آمد را مختل و شعاع دید را بهشدت پایین آورد. برق در اهواز قطع شد.
بر اثر شدت طوفان گرد و غبار تردد در اهواز، آبادان، ماهشهر، خرمشهر، شادگان و دیگر مناطق استان خوزستان مختل شده است. میزان گرد و غبار در هوای اهواز ۶۶ برابر حد مجاز است.
طوفان گرد و غبار در خوزستان از صبح جمعه ۸ بهمن آغاز شد و میزان آن در ساعت ۱۳ در اهواز به ۱۰ هزار میکروگرم بر مترمکعب رسید.
شهروندان خوزستانی روز جمعه در خانههای خود ماندند. کاهش دید افقی به میزان ۳۰۰ متر در فرودگاه اهواز موجب شد تا سه پرواز در فرودگاه این شهر لغو شوند. همچنین نماز جمعه اهواز نیز لغو شد.
علیرضا آذریان، کارشناس مسئول آزمایشگاه هوای اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) گفت برق در اهواز قطع شده است.
بهگفته آذریان، گرد و غبار از ساعت ۱۰ در اهواز به اوج خود رسید و از این ساعت غلظت آلودگی به ۱۰هزار میکروگرم بر مترمکعب رسیده است.
بر اساس اطلاعات این کارشناس هوا، در ساعت ۱۱ میزان گرد و غبار در شهرهای هندیجان هفت هزار و ۶۰۹ میکروگرم بر مترمکعب، سوسنگرد یک هزار و ۲۳۶ میکروگرم بر مترمکعب، در ماهشهر ۷۰۹ میکروگرم بر مترمکعب و خرمشهر ۷۸۹ میکروگرم بر مترمکعب بوده است.
احمد موسوی آزاد، رئیس اداره محیط زیست آبادان نیز گفته است میزان گرد و غبار در ساعت ۱۳ در آبادان ۳۳۴ میکروگرم بر مترمکعب بوده است.
بهگفته آذریان دستگاههای سنجش آلودگی هوا امکان اندازهگیری گرد و غبار بیش از ۱۰ هزار میکروگرم بر مترمکعب را ندارند بنابراین ممکن است میزان آلودگی هوا بیش از آماری باشد که دستگاهها نشان میدهند.
استاندارد آلودگی هوا ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است.
کوروش بهادری مدیرکل هواشناسی خوزستان در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) فعال شدن چشمههای گرد و غبار داخلی در اطراف اهواز در پی وزش باد را عامل وقوع گرد و خاک روز جمعه در خوزستان دانست.
او گفت: «سرعت باد در شدیدترین حالت به ۶۰ کیلومتر در ساعت رسید که میزان دید افقی در اهواز را به ۵۰ کیلومتر رساند.»
بهادری همچنین از وقوع باران در شهرستانهای شمالی خوزستان و اهواز خبر داد و افزود این رگبار موجب کاهش گرد و غبار شد و میزان دید افقی به ۳۰۰ متر رسید.
مدیرکل هواشناسی خوزستان اظهار امیدواری کرد که گرد و غبار در اهواز تا پایان روز جمعه ادامه داشته باشد و از فردا (شنبه) قطع شود.
نزدیک به ۱۷ سال از هجوم موجهای گرد و غبار به جنوب و غرب ایران میگذرد. از آن زمان سال به سال بحران ابعاد تازهای یافت و حتی در ماههای گذشته استانهایی در مرکز و شمال ایران نیز طعم ریزگرد و گرد و غبار را چشیدند.
استان خوزستان در سالهای اخیر همواره با مشکل گرد و غبار و طوفانهای شنی مواجه بوده است که در بعضی روزهای سال شرایط آب و هوایی این استان را به حد بحرانی میرساند.
هدایتالله خادمی نماینده باغ ملک و ایذه در مجلس ایران مردادماه سال جاری گفته بود بهدلیل ریزگردها «بسیاری از ساکنان این مناطق که توانایی دارند موطن خود را ترک میکنند و این وضعیت تعادل جمعیتی را به نحو نگرانکنندهای برهم میزند.»
براساس نتایج یک نظرسنجی که شهرداری اهواز در سال جاری انجام داده «۹۷ درصد مردم این شهر در صورت فراهم بودن امکانات تمایل به مهاجرت دارند».
نظرها
نظری وجود ندارد.