فرهادی: در اسکار شرکت نخواهم کرد
اصغر فرهادی اعلام کرده که حتی اگر برای سفرش به آمریکا برای حضور در اسکار استثنایی قایل شوند، این سفر با اما و اگرهایی همراه است که پذیرفتنی نیست.
اصغر فرهادی کارگردان سینمای ایران که فیلم اخیرش فروشنده یکی از پنج فیلم نهایی نامزد بخش بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان اسکار شده است، در بیانیه ای اعلام کرده که در مراسم اسکار امسال در کنار دیگر اهالی سینما شرکت نخواهد کرد.
فرهادی با بیان اینکه در روزهای گذشته علیرغم شرایطی که برای ورود مهاجران و مسافران چند کشور به ایالات متحده پیش آمد، به هیچ عنوان قصد عدم حضور و یا تحریم مراسم را به نشانه اعتراض نداشته، اعلام کرده که اکنون به این نتیجه رسیده که حتی اگر برای سفر او به آمریکا استثنایی قایل شوند، امکان حضورش با اما و اگرهایی همراه است که برایش پذیرفتنی نیست.
اصغر فرهادی در بیانیهاش تاکید کرده که معتقد است بسیاری از اهالی سینمای آمریکا و اعضای آکادمی مخالف افراطیگری و تندرویهایی هستند که این روزها بیش از گذشته در حال اعمال است.
کارگردان فیلم فروشنده در بیانیه خود به آنچه که قصد داشت در سفرش بیان کند اشاره کرده و نوشته است: «تندروها علیرغم جنگها و دعواهای سیاسیشان در همه جای دنیا، بسیار شبیه به هم به جهان مینگرند. آنها برای درک جهان چارهای ندارند جز تقسیم آن به دو بخش ما و دیگران تا همواره با ساختن تصویری هولناک از دیگران، مردم کشورشان را دچار ترس از آنها بکنند. این فقط محدود به آمریکا نیست. در کشور من نیز تندروها اینگونهاند. سالهاست در دو سوی اقیانوس عدهای تندرو تلاششان بر آن است تا از مردم کشور مقابل تصویری غیرواقعی و هولناک بسازند و از تفاوتهای بین ملتها و فرهنگها اختلافات، و از اختلافات دشمنیها، و از دشمنیها ترس ایجاد کنند.»
فرهادی در ادامه نوشته: «ترس مردم ابزار مهمیست برای توجیه افراطیگری و تندروی صاحبان ذهنهای بسته. حال آنکه من باور دارم شباهتهای بین انسانها در روی این کره خاکی در سرزمینها، فرهنگها و ادیان مختلف بسیار گستردهتر از تفاوتهاست. من باور دارم ریشه بسیاری از خشونتهای امروز جهان در میان ملتها را باید در تحقیرهای دو سویه دیروزشان جستجو کرد و تحقیرهای امروز ملتهای دیگر به یقین بذریست برای خشونتهای فردا. تحقیر ملتهای دیگر به بهانه حفظ امنیت مردم یک کشور پدیده تازهای در جهان نیست و همواره خود زمینهای برای ایجاد شکاف و دشمنی در آینده بوده است. من از این طریق انزجار خود را از شرایط تحمیل شده ناعادلانهای که برای ورود قانونی بعضی از هموطنانم و همچنین مردم شش کشور دیگر به ایالات متحده در حال اعمال است ابراز میکنم و امیدوارم این شرایط منجر به شکاف بیشتر بین ملتها نشود.»
در روزهای گذشته دونالد ترامپ «حکم اجرایی»ای را که به موجب آن صدور ویزا به مدت ۹۰ روز برای شهروندان برخی از کشورها از جمله ایران متوقف میشود امضا کرد. ورود پناهندگان ایرانی به کشور آمریکا به مدت ۱۲۰ روز به حالت تعلیق در آمد. مدت تعلیق ممکن است هم برای ویزا و هم برای پناهندهپذیری تمدید شود.
ترانه علیدوستی، بازیگر فیلم «فروشنده» هم اعلام کرده بود که در اعتراض به طرح دونالد ترامپ برای محدود کردن صدور ویزای آمریکا از جمله برای شهروندان ایران، در مراسم اسکار شرکت نخواهد کرد.
پیشتر، سخنگوی آکادمی اسکار در بیانیهای احتمال جلوگیری از ورود اصغر فرهادی و بازیگران فیلمش را به آمریکا «شدیدا نگرانکننده» خوانده و آن را محکوم کرده بود.
مراسم اسکار یکشنبه شب ۲۶ فوریه ۲۰۱۷، در لسآنجلس برگزار میشود.
نظرها
فرزاد
درود بر شما آقای فرهادی که هنر و اندیشیدن را پیشه خود کردید
کار بیخ پیدا میکنه همین الانش ایران میگه ممکنه به تیم ملی کشتی آمریکا برای حضور در مسابقات جام جهانی ویزا نده. بعد آنطرف یکسری خواهند گفت آمریکا حق نداره میزبان مسابقه های مثل جام جهانی بشه.
هاشمی
احسن اصغر آقا! حقا که بقول کارگزار معظم حوزه نمایشی قم یعنی سید علی خامنه یک ایرانی غیور و شریفی و دست پیش گرفتی که مبادا پس بیافتی! اما خودمونیم اصغر جان مگه شرکت کردن در اسکار هم اصلأ از اهمیتی برخورداره که براش سر و صدا راه انداخت؟ بسیاری از دهاتیهای سرشناس آبادی هالیوود چون وودی آلن و رابرت دونیرو سالیان دراز است که اسکار را تحریم کرده و در آن شرکت نمیکنند. پس این کاسه داغتر از آش شدن برای چی؟
حق جو
ایرانی های خشن ایرانی های دروغ گو ایرانی های متجاوز ایرانی های حریص ایرانی های عصر حجری و ... آقای فرهادی گرامی اینها تصاویری است که دوستان هنرمندی چون شما از ما ایرانیان ساخته و بابتش اسکار و نخل و خرس طلاگرفته اید. حال به خاطر همین تصویرها به دنیای متمدن ممنوع الورود شده اید. چرا اسم این کار را نژاد پرستی می گذارید؟ این کار دفاع از خود است!