لغو تحریمهای شورای امنیت علیه گلبدین حکمتیار
جنگسالار جهادی افغان از فهرست افراد تحریمشده در رابطه با گروههای پیکارجوی مسلح خارج شد. داراییهای مسدودشده او به جریان افتاد و ممنوعیت سفر و تحریم اسلحه نیز از روی او برداشته شد.
![](https://i.zamaneh.media/u/wp-content/uploads/2017/02/hekmatyar-1.jpg?width=1200)
An image of Afghan warlord Gulbuddin Hekmatyar is displayed on a video projector screen from an undisclosed location as he signs a peace deal with Afghan President Ashraf Ghani at the Presidential Palace in Kabul on September 29, 2016. Notorious Afghan warlord Gulbuddin Hekmatyar called for peace as he appeared by video to sign a deal with President Ashraf Ghani on September 29, marking a symbolic victory in Kabul's struggle to revive talks with the Taliban. The deal paves the way for Hekmatyar, who heads the now largely dormant Hezb-i-Islami militant group but has been in hiding for years, to make a potential political comeback despite a history of war crimes. / AFP PHOTO / WAKIL KOHSAR
شورای امنیت تحریمها علیه گلبدین حکمتیار، رئیس حزب اسلامی افغانستان را لغو کرد.
![](https://i.zamaneh.media/u/wp-content/uploads/2017/02/hekmatyar-1-2.jpg?width=1200)
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، شورای امنیت سازمان ملل جمعه سوم فوریه تحریمهای وارده علیه گلبدین حکمتیار، جنگسالار افغان و رئیس «حزب اسلامی» را لغو کرد. دولت افغانستان خواستار این حرکت شده بود که بخشی از معاهده صلح آن با حکمتیار است.
بسیاری از گروههای حقوق بشری و نیز برخی از افغانها دست به انتقاد از این کار زدند و نسبت به عفو حکمتیار و مبارزان مسلح او اعتراض کردند.
حکمتیار در ناآرامیهای سالهای اخیر افغانستان نقش پراهمیتی نداشته، اگرچه یکی از جنگسالاران برهمزننده امنیت در این کشور بودهاست. با این حال، او سپتامبر گذشته و از طریق یک ویدئوی ضبطشده در یک مکان نامعلوم، با اشرفغنی، ریاستجمهوری افغانستان اعلام صلح کرد.
شورای امنیت سازمان ملل جمعه حکمتیار را از فهرست افرادی که در رابطه با القاعده، دولت اسلامی و دیگر گروههای پیکارجوی مسلح اسلامگرا تحریم شدهبودند، خارج کرد. همچنین داراییهای مسدودشده او به جریان افتاد و ممنوعیت سفر و تحریم اسلحه نیز از روی او برداشته شد. او اکنون میتواند به افغانستان بازگردد و مذاکرات صلح را از پی بگیرد.
آمریکا و چندین کشور دیگر از این اقدام شورای امنیت به عنوان قدمی رو به صلح استقبال کردند.
گلبدین حکمتیار در سال ۱۹۷۱ به «جمعیت اسلامی افغانستان» به رهبری برهان الدین ربانی پیوست و سپس با جداشدن از آن و بنیانگذاشتن حزب اسلامی، به یکی از مهمترین و موثرترین نیروهای ضدشوروی و ضدکمونیستی بدل شد. حکمتیار بنا به گزارشها با سازمانهای اطلاعاتی غرب از جمله «سیا» در ارتباط بود.
حکمتیار با تمام حکومتها در افغانستان جنگیدهاست. او با حکومت نخستین رئیسجمهوری افغانستان، محمد داوودخان، حکومت سوسیالیستی، دولت مجاهدین به رهبری ربانی، طالبان، و دولتهای پس از حمله آمریکا در ۲۰۰۱ از در جنگ وارد شد و به دلیل ائتلافهای شکننده و پیوستن به دشمن سابق علیه دوست سابق بدنام شد. گزارش رویترز نیز از او با عنوان «جنگسالار بدنام» یاد میکند.
نظرها
نظری وجود ندارد.