بردیمحمداف برای سومین بار رئیس جمهوری ترکمنستان شد
قربانقلی بردیمحمدف که از سال ۲۰۰۶ قدرت را در ترکمنستان در دست دارد این بار با ۹۸ درصد آرا از دو دوره پیشین انتخابات ریاست جمهوری هم بیشتر رأی آورد.
قربانقلی بردیمحمداف برای بار سوم با ۹۸ درصد آرا رئیس جمهوری ترکمنستان شد.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، کمیسیون انتخابات ترکمنستان دوشنبه ۱۳ فوریه / ۲۵ بهمن اعلام کرد که قربانقلی بردیمحمدف موفق شده است با ۹۸ درصد آرا اکثریت مطلق را در انتخابات ریاست جمهوری این کشور بهدست آورد.
انتخابات ریاست جمهوری ترکمنستان یکشنبه ۱۲ فوریه / ۲۴ بهمن با ۹ کاندیدا برگزار شد.
تمام شواهد پیش از انتخابات حاکی از آن بود که همچون دو دوره گذشته قربانقلی بردیمحمدف بیشترین بخت پیروزی را دارد.
کمیسیون انتخابات ترکمنستان اعلام کرد که ۹۷ درصد ترکمنهای واجد شرایط در این انتخابات شرکت کردند.
پس از دو دوره پنج ساله، این بار با تغییرات جدیدی که در سپتامبر ۲۰۱۶ (شهریورماه سال جاری) در قانون اساسی ترکمنستان صورت گرفت، قربانقلی بردیمحمدف دستکم هفت سال دیگر در قدرت باقی خواهد ماند.
در تغییرات جدید قانون اساسی ترکمنستان همچنین محدودیت سنی ۷۰ سال برای نامزدهای ریاستجمهوری حذف شد.
قربانقلی بردیمحمدف ۶۰ ساله روز یکشنبه هنگامی که در یک مدرسه عشقآباد رأی خود را به صندوق میریخت گفت: «این انتخابات در مورد هفت سال آینده مردم تصمیم میگیرد.»
او افزود: «اگر من انتخاب شوم سیاست ما در زمینه بهبود رفاه مردم ادامه خواهد یافت.»
هشت رقیب بردیمحمدف در انتخابات از مقامات محلی و رده متوسط کشور بهشمار میرفتند که در منطقه خود شناختهشده بودند.
بردیمحمدف در دسامبر سال ۲۰۰۶، سال درگذشت صفرمراد نیازُف، نخستین رئیس جمهوری ترکمنستان، خود را کاندیدای ریاست جمهوری کرد و در فوریه ۲۰۰۷ با پیروزی در انتخابات روی کار آمد. او در آن سال ۸۹٫۲۳ درصد آرا را کسب کرد و در انتخابات ریاست جمهوری بعدی که در فوریه ۲۰۱۲ برگزار شد ۹۷,۱۴ درصد آرا را بهدست آورد.
قربانقلی بردیمحمدف افزون بر رئیس جمهوری ترکمنستان، رئیس دولت و فرمانده ارتش نیز هست. او همچنین بر رسانهها و جامعه مدنی نظارت دارد.
او از سوی حزب دمکراتیک، ادامهدهنده حزب کمونیست ترکمنستان نامزد انتخابات شد. این حزب از سال ۱۹۹۱ اکثریت پارلمان این کشور را در دست دارد.
در ترکمنستان آزادی بیان و رسانههای مستقل وجود ندارد و نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر بارها از فشار حکومت این کشور بر نیروهای مخالف انتقاد کردهاند.
ترکمنستان چهارمین کشور بزرگ صادرکننده گاز در جهان است و روابط این کشور با ایران از اهمیت برخوردار است.
ترکمنستان از جنوب با ایران هممرز است و در ماههای اخیر اختلافهایی با ایران بر سر صادرات گاز داشته که منجر به قطع گاز این کشور به ایران شده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.