سفر روحانی به قطر و کویت برای بهبود روابط و بررسی مسائل منطقه
روابط کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با ایران بیتنش نیست. سفر حسن روحانی به قطر و کویت گامی در جهت بهبود روابط ارزیابی میشود.
سفر یک روزه حسن روحانی به قطر و کویت صبح چهارشنبه ۲۷ بهمنماه آغاز شد. روحانی پیش از ترک ایران گفت در این سفر در باره مسائل منطقهای و گسترش روابط گفتوگو خواهد شد.
سفر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران به دو کشور عضو شورای خلیج فارس بهدعوت پادشاه عمان و امیر کویت صورت میگیرد و تا شامگاه چهارشنبه ادامه دارد.
در مسقط عمان روحانی با سلطان قابوس دیدار خواهد کرد و بعد از ظهر چهارشنبه در کویت با امیر کویت و نخستوزیر این کشور ملاقات و گفتوگو خواهد کرد.
حسن روحانی صبح چهارشنبه پیش از ترک تهران به مقصد مسقط پایتخت عمان در فرودگاه مهرآباد درباره اهداف سفر خود گفت در جریان دیدارهای قبل با پادشاه عمان و امیر کویت در تهران «مباحث بسیاری مطرح شد که در سفر امروز به این دو کشور ادامه این مباحث پیگیری میشود».
روحانی نخستین هدف از سفر خود را «توسعه روابط دو جانبه با این دو کشور» دانست و موضوع مهم دیگر را بررسی مسائل منطقه و ناآرامیهای موجود در عراق و سوریه و یمن عنوان کرد.
رئیس جمهوری ایران با اشاره به نامه اخیر دولت کویت از طرف شش کشور شورای خلیج فارس، مبنی بر اینکه اراده این شش کشور روابط بهتر با جمهوری اسلامی و حل و فصل سوء تفاهمها و ارتقاء روابط از طریق گفتوگو و مذاکره میان طرفین است گفت ایران از این پیام استقبال میکند.
شش کشور پادشاهی بحرین، امارات متحده عربی، قطر، کویت، عمان و عربستان سعودی عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند.
سران شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه پایانی سیوهفتمین نشست این شورا در ماه دسامبر ۲۰۱۶ (آذرماه سال جاری) از ایران خواسته بودند تا به قوانین بینالمللی پایبند باشد و در امور داخلی کشورهای منطقه «دخالت» نکند.
در این بیانیه آمده بود که ایران باید به «مداخله در امور داخلی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس» پایان دهد و مراسم حج را «سیاسی» نکند.
در سالهای اخیر پس از حادثه منطقه منا در شهر مکه، در جریان مراسم حج و کشته شدن بیش از ۴۶۰ نفر ایرانی در این رویداد، اعدام شیخ نمر، روحانی شیعه مخالف دولت عربستان و به آتش کشیدن و غارت سفارت عربستان در تهران و کنسولگری عربستان در مشهد در واکنش به این رویداد، روابط ایران و عربستان سعودی بهشدت تیره شد. جنگهای سوریه و یمن و پشتیبانی ایران و عربستان سعودی از طرفهای متخاصم از جمله موارد دیگر اختلافات منطقهای دو کشور بوده است. ایران همچنین در چند سال اخیر بارها متهم به دخالت در امور بحرین و تحریک شیعیان در این کشور شده است. جمهوری اسلامی چنین اتهاماتی را رد کرده است.
حسن روحانی در فرودگاه مهرآباد گفت: «ایران هیچگاه به فکر تجاوز و دخالت در امور داخلی کشورها و همچنین تحمیل عقاید دینی، مذهبی و سیاسی خود به کشورهای دیگر نبوده است.»
او همچنین افزود: «جمهوری اسلامی ایران خواهان ارتقاء روابط در کل منطقه و هدف نهایی ما ثبات، امنیت و توسعه منطقه است.»
حسن روحانی اواخر دی سال جاری گفته بود که دستکم ۱۰ کشور از جمله کویت خواهان میانجیگری بین ایران و عربستان سعودی برای پایان دادن به اختلافات فیمابین شدهاند.
رئیس جمهوری ایران شامگاه چهارشنبه به تهران بازمیگردد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.