ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مهم‌ترین موضوع کنفرانس امنیتی مونیخ: سیاست خارجی آمریکا

در پرتو بحران‌های جهانی مهم‌ترین اجلاس امنیتی جهان در شهر مونیخ آغاز به کار می‌کند. وزاری خارجه و دفاع ۳۰ کشور جهان از جمله ایران در این اجلاس شرکت دارند.

در پرتو بحران‌های جهانی و جنگ‌های داخلی در خاورمیانه کنفرانس امنیتی مونیخ بعد از ظهر جمعه ۱۷ فوریه آغاز به کار می‌کند. وزاری خارجه و دفاع ۳۰ کشور جهان از جمله ایران در این اجلاس شرکت دارند.

هتل بایریشر هوف، محل برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ

رسانه های داخلی  گزارش داده اند که محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ وارد آلمان شده است. برخلاف سال گذشته که توافق هسته‌ای ایران در کانون توجه مهم‌ترین اجلاس امنیتی جهان قرار داشت، این بار، در سال ۲۰۱۷ سیاست خارجی آمریکا، یکپارچگی اتحادیه اروپا و ناتو مورد توجه است.

ولفگانگ ایشنیگر، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ به خبرگزاری آلمان گفته است: «ما در دورانی هستیم که حداکثر ناامنی وجود دارد.»

او در آستانه برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ در گفت‌وگو با روزنامه ایندیپندنت مهم‌ترین چالش‌ها را مشخص کرده بود: « همه‌پرسی درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برکسیت) و انتخاب دونالد ترامپ به سمت ریاست جمهوری آمریکا، نهادهای جهانی همچون اتحادیه اروپا، سازمان ملل، و ناتو را در وضعیت متزلزلی قرار داده است.»

آنتونیو گوتِرِش، دبیرکل سازمان ملل هم در گفت‌و گویی که پیش از برگزاری کنفرانس مونیخ با چهار روزنامه بزرگ اروپایی انجام داده بود، وضعیت جهان را با پیش از جنگ جهانی اول مقایسه کرده بود. گوترش نیز در کنفرانس امنیتی مونیخ حضور دارد.

در کنفرانس امنیتی مونیخ که به مدت سه روز برگزار می‌شود، مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، روز شنبه، ۱۸ نوامبر رئوس سیاست خارجی آمریکا را توضیح می‌دهد. انتظار می‌رود که معاون رئیس جمهوری آمریکا و صدراعظم آلمان نیز در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کنند.

رویکرد تازه امریکا به تاتو، کشورهای عضو اتحادیه اروپا را متزلزل کرده است. چهارشنبه، ۱۵ فوریه، جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا در اجلاس ناتو که در بروکسل برگزار شد، کشورهای عضو ناتو را تهدید کرد که اگر سهم بیشتری از بودجه ناتو را به عهده نگیرند، آمریکا از پیمان آتلانتیک شمالی خارج می‌شود.

کنفرانس امنیتی مونیخ مهم‌ترین اجلاس امنیتی جهان به شمار می‌آید. اهمیت این اجلاس در این است که معمولاً در حاشیه نشست‌ها، وزاری خارجه و دفاع کشورهای مختلف جهان می‌توانند با یکدیگر بحث و گفت‌وگو کنند. در سال جاری موضوعات زیادی برای چنین رایزنی‌ها و گفت‌وگوهایی وجود دارد: جنگ داخلی سوریه، بحران اوکراین و آتش‌بس شکننده در این کشور، تنش‌های بین غرب و روسیه بر سر شبه‌جزیره کریمه و همچنین آینده اتحادیه اروپا.

علاوه بر مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، جیمز ماتیس (وزیر دفاع) و جان کلی (وزیر امنیت داخلی) و همچنین سناتور جمهوری‌خواه جان مک کین و یکی از مخالفان دولت ترامپ در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت می‌کنند.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، آنتونیو گوتِرِش، دبیرکل سازمان ملل، بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، پترو پروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین، ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان و حیدر عبادی، نخست‌وزیر عراق از دیگر شرکت‌کنندگان پنجاه و سومین کنفرانس امنیتی مونیخ‌اند.

۴۰۰۰ پلیس امنیت سران کشورهای شرکت‌کننده را به عهده گرفته‌اند. به شعاع چندین کیلومتر از محل برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ منطقه پرواز ممنوع اعلام شده، کانال‌های آب را پلمب و خیابان‌های منتهی به محل برگزاری اجلاس را نیز مسدود کرده‌اند.

کنفرانس امنیتی مونیخ، یکشنبه ۱۹ فوریه به کار خود پایان می‌دهد.

برنامه کنفرانس امنیتی مونیخ

سخنرانی جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا.

بحث و گفت‌وگو درباره:

آینده اتحادیه اروپا (متحد یا پر از اختلاف؟)

آینده غرب (فترت یا شکوفایی کشورهای غربی؟)

ناتو (یک پیمان نظامی ضروری یا زائد؟)

سخنرانی مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا

سخنرانی آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان

سخنرانی آنتونیو گوتِرِش، دبیرکل سازمان ملل

سپس گفت‌وگو و رایزنی وزاری خارجه کشورهای جهان با یکدیگر

بحث و گفت‌وگو در کارگروهایی درباره امنیت سلامت، محیط‌ زیست، امنیت کشورهای اروپایی، همکاری نهادهای اطلاعاتی و مبارزه با تروریسم.

بحث و گفت‌وگو در کارگروه‌هایی درباره امنیت در شرق آسیا، ترکیه و بحران پناهجویی

نمایندگان آمریکا در میزگردی رئوس سیاست خارجی آمریکا را توضیح می‌دهند.

بحث و گفت وگو درباره جنگ داخلی سوریه و بحران‌های خاورمیانه

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • k

    آقای ظریف هم سخنرانی می کند

  • Farid

    - خبر- محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ وارد آلمان شده است. برخلاف سال گذشته که توافق هسته‌ای ایران در کانون توجه مهم‌ترین اجلاس امنیتی جهان قرار داشت، این بار، در سال ۲۰۱۷ سیاست خارجی آمریکا، یکپارچگی اتحادیه اروپا و ناتو مورد توجه است!!! سابقه حکومت ایران : - حکومت ایران اقدام به حمایت از گروه‌های تندرو و خشونت‌طلب از جمله حزب الله لبنان، حوثی‌های یمن و شبه‌نظامیان فرقه‌گرا در عراق می‌کند. کما این که ایران و مزدورانش متهم به ارتکاب اعمال تروریستی در جهان هستند، از جمله انفجار پایگاه تفنگداران دریایی در لبنان در سال 1983، عملیات تروریستی الخبر در سال 1986 در سعودی و سوء قصدهای تروریستی رستوران میکونوس در سال 1992 در برلین. بر اساس برخی از برآوردها، گروه‌های مورد حمایت ایران بیش از 1100 نظامی آمریکایی را در سال 2003 در عراق به قتل رساندند - هشت سال با شعار جنگ جنگ تاپیروزی باعث میلیاردها دلار خسارت و خرابی و کشته شدن و آواره شدن میلیونها ایرانی شدند...با شعار خانه جاسوسی باعث میلیاردها دلار خسارت شدند...با شعار بمب هسته ای حق مسلم ماست باعث هزینه ۷ میلیارد دلاری و باج دادن به روسیه وتحویل نیروگاه نا کار امد بوشهر به روسها شدند و دهها هزار صدای اعتراض را اسید پاشیدندو شلاق زدند و خفه و اعدام و تیرباران کردندو همچنان میلیاردها دلار صرف موشک و صدور ولایت میکنند!! - زمانی که نوبت به سئوال خبرنگار بی بی سی رسید، ترامپ از وی پرسید شما از کدام رسانه هستید؟ خبرنگار گفت: بی بی سی. ترامپ به کنایه گفت: اونم یکی از این قشنگ ها است!! خبرنگار در توضیح گفت: خبرگزاری بی طرف، آزاد و منصف! ترامپ به کنایه گفت: بله البته... درست مثل سی ان ان !!