ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اقتصاد دولت روحانی: انباشت بدهی، رشد نقدینگی

دستاورد اقتصادی دولت روحانی افزایش ۱۲۰ درصدی نقدینگی و دو برابر شدن بدهی دولت به نظام بانکی است. افزایش نرخ تورم یکی از پیامدهای این وضعیت است.

بانک مرکزی ایران از افزایش همزمان بدهی دولت به نظام بانکی و نقدینگی در یک سال گذشته خبر داد.

روند افزایشی بدهی دولت و نقدینگی در ایران همچنان ادامه دارد. عکس- آرشیو

برپایه گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی حجم نقدینگی موجود در بازار پولی ایران آذر امسال ۱۱۸۴ هزار میلیارد تومان اعلام شده که نشان دهنده افزایش ۲۸,۱ درصدی به نسبت آذر سال گذشته است.

بانک مرکزی میزان اعلام کرده است که حجم پول در آذر ۹۵ به نسبت اسفند سال گذشته ۱۲,۷ درصد و حجم شبه پول ۱۷,۱ درصد بیشتر شده است.

بر اساس گزارش بانک مرکزی حجم نقدینگی طی دوره ریاست جمهوری حسن روحانی حداقل ۱۲۰ درصد افزایش یافته است.

افزایش شتابناک نقدینگی در شرایطی صورت گرفته که دولت یازدهم سیاست‌های کنترلی را به منظور کاهش نرخ تورم رسمی به کار گرفته است.

نهادهای اقتصادی ناظر بر بازار ایران حجم نقدینگی در پایان سال ۹۵ را بیش از ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌کنند و بر این باورند که رشد نقدینگی سیاست‌های کنترلی معطوف به کاهش نرخ تورم را بی‌اثر خواهد کرد.

افزایش ۳۱ درصدی بدهی‌ دولت

براساس اعلام بانک مرکزی میزان بدهی دولت و شرکت‌های دولتی  به نظام بانکی در پایان آذر امسال به ۲۰۹ هزار میلیارد تومان رسیده است.

بانک مرکزی میزان بدهی دولت به بانک‌ها را ۱۷۹ هزار میلیارد تومان و بدهی شرکت‌های دولتی را ۲۹ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است.

براساس این گزارش حجم بدهی دولت ۳۱ درصد افزایش و میزان بدهی شرکت‌های دولتی یک درصد کاهش یافته است.

گزارش بانک مرکزی همچنین بیانگر افزایش ۲۸ درصدی بدهی بخش غیردولتی به نظام بانکی است. بدهی بخش غیردولتی به نظام بانکی ۸۶۸ هزار میلیارد تومان اعلام شده است.

برپایه گزارش بانک مرکزی مجموع مطالبات بانک‌ها از بخش دولتی و غیردولتی طی یک‌سال گذشته ۱۶,۷ درصد افزایش یافته و به ۲۴۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

حجم بدهی دولت به نظام بانکی در حالی افزایش یافته که دولت اعلام کرده است که برنامه کاهش بدهی‌ را اجرایی خواهد کرد.

براساس این برنامه قرار است که بخشی از بدهی دولت از طریق فروش اوراق مشارکت و واگذاری سهام شرکت‌های دولتی تسویه شود.

افزایش حجم مطالبات معوق نظام بانکی ایران را با خطر ورشکستگی روبرو کرده است. به‌گونه‌ای که رئیس کل بانک مرکزی از انجامد ۴۵ درصد منابع بانکی خبر داده است.

مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی در گزارشی که بهار امسال منتشر شد از توقف بخشی از فعالیت‌های نظام بانکی خبر داد و اعلام کرد که بانک‌های ایران بدون استقراض از بانک مرکزی امکان ادامه فعالیت نخواهند داشت.

دولت حسن روحانی در راستای آنچه که اصلاح ساختار بانکی اعلام شده، لایحه اصلاح قانون بانکی و ضرورت افزایش سرمایه بانک‌ها را تدوین کرده است.

در همین زمینه

بدهی دولت روحانی به بانک‌ها ۱۵۲ درصد افزایش یافت

افزایش ۲۰۰ درصدی بدهی‌های دولت یازدهم

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • bijan

    روحانی و دارو دسته اش با توجه به فضای سیاسی و اقتصاد دولتی بی قواره و رانتی کشور نمیتوانند کوچکترین گشایشی در امور ایجاد کنند و معلوم نیست که این نابسامانی و آشفتگی تا کجا ادامه خواهد داشت ؟! باید در انتظار فاجعه بود و عجیب این است که اغلب مردم بر پایه همان فرهنگ درویش مسلکی بیخیال اند و عمق فاجعه را نمی بینند و حتی دوست ندارند به ان فکر کنند !!.

  • فرهاد - فریاد

    دولت روحانی که حل همه ی مشکلات اقتصادی را در همان ۱۰۰ روز اول برنامه ریزی کرده بود هیچگاه نفهمیده است که او با حضور و مقاومت قدرتهای موازی مانند بیت خامنه ای سپاه پاسداران بنیادهای تحت تسلط روحانیون حوزه های علمیه مساجد آیت الله ها ......هرگز نمی تواند هزینه ی این آریستوکراسی را کاهش داده تا فشار بر سرمایه گزاران و تولیدکنندگان را کاهش دهد رژیم شاهنشاهی از همین سیستم فروش نفت و توزیع آن و تبدیل دلارهای نفتی به ریال و افزایش مداوم حجم نقدینگی و ناکارآمد کردن تولیدات داخلی طومار حکومتش در هم پیچیده شد و جمهوری اسلامی نه تنها پاسخ مناسب به آن سیستم نبود بلکه با واپسگرائی و حمایت از دلالان و رانت خواران و تولید کنندگان سنتی گامهای بلندی به عقب برداشت که نه تولیدی باقی ماند و نه رابطه ی تولیدی . ماشین آلات دوران شاهنشاهی امروز نه تنها فرسوده و ضرر ده شده اند بلکه در کنار سپاه پاسداران و بسیج حوزه های علمیه بیت خامنه ای مساجد و آیت الله ها و ... هزینه ی این آریستوکراسی را به شکل جنون آمیزی افزایش داده اند . ورشکستگی این حکومت تا جائی پیش خواهد رفت که کشور را دو دستی تحویل دولتهای دیگر خواهند داد و قراردادهای ننگین تر از دوران قاجار را بر کشور تحمیل خواهند کرد . جمهوری اسلامی از همان روز اول یک انقلاب حرامزاده ای بود که توسط شش قدرت جهانی و بخصوص امریکا و اروپا بر مردم ایران تحمیل گردید و همه ی دستآوردهای مشروطه را سرکوب کرده و کشور را تبدیل به ویرانه نمود اگر شاه قبرستانها را آباد کرد جمهوری اسلامی و فرزندان خلف خمینی ملعون کل کشور را تبدیل به قبرستان کرده اند . فقر و فلاکت کشور را فراگرفته بیکاری به مرز ۴۰ میلیون نفر رسیده قدرت خرید مردم به حدی کاهش یافته که ۲۵ درصد خانوارها حتی یک نان آور خانه ندارند و این در حالی ست که آقازاده ها در خیابانهای لندن و پاریس و نیویورک جولان میدهند . و ثروت کشور را خارج می کنند .