روحانی در خوزستان: دیگر آب قطع نمیشود
رئیس جمهوری اسلامی و برخی وزرا و معاونینش در سفری یک روزه به خوزستان رفتند. با شروع بحران ریزگرد و قطع برق و آب، دولت زیر فشار منتقدان و اعتراضات خوزستانیها قرار داشت.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در سفر به خوزستان وعده داد که ساکنان این استان دیگر شاهد قطع آب نخواهند بود.
حسن روحانی، پنجشنبه پنجم اسفند، برای پیگیری اقدامات دولت در راستای مقابله با پدیده ریزگردها به خوزستان سفر کرده و قرار است پس از شرکت در جلسه ویژهای در این باره، نتایج را به اطلاع مردم برساند.
طی دو هفته گذشته شدت گرفتن طوفانهای گرد و غبار و قطع برق و آب در خوزستان، با اعتراض شماری از مردم مواجه شد. همزمان شماری از رسانهها و جریانهای منتقد دولت وقایع خوزستان را کانون توجه خود قرار دادند.
اکنون حسن روحانی میگوید از روزهای آغاز بحران در خوزستان و اهواز دولت دست به کار شده و برنامه ریزی کرده است.
روحانی تاکنون در این سفر از طرح تثبیت خاک، آماک، تصفیهخانه شماره دو اهواز و خطوط انتقال برق دیدن کرده است.
او بر مبنای گزارش وزیر نیرو وعده داد که مردم این استان دیگر با قطع آب مواجه نخواهند بود و دولت برای رفع قطعی برق نیز تمام تلاش خود را خواهد کرد.
رئیس دولت گفته دولت برای حل بحران ریزگردها در حال «اجرای طرحهایی در داخل و رایزنیهایی بینالمللی» است.
یک هفته پیش دولت اعلام کرد وزارت نیرو مجوز تأمین آب برای طرح احیای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان را صادر کرده است. طرحی معروف به طرح «رهبری» که علی خامنهای در سال ۱۳۷۵ تصویب کرده بود.
دو روز پیش نیز دولت حسن روحانی برای اجرای یک برنامه کوتاه مدت مقابله با ۳۰ هزار هکتار از کانونهای داخلی و فوق بحرانی تولید گرد و غبار در خوزستان ۳۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص داد.
تصویب این بودجه درشرایطی صورت گرفت که دولت ظرف سه سال گذشته تنها ۱۰ درصد بودجه مصوب برای مقابله با منشأ تولید ریزگرد را تأمین کرده است. علاوه بر این اعلام شد که دولت در لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ نیز هیچ بودجهای برای حل مسئله گرد و غبار در این استان اختصاص نداده است.
آبان سال گذشته دولت حسن روحانی در جریان تدوین «سند ملی مقابله با گرد و غبار» اعلام کرده که مقابله با پدیده ریزگردها دستکم دو دهه و با روند فعلی تأمین بودجه ۳۰ سال به طول خواهد انجامید.
خوزستان بیش از ۱۵ سال پیش با پدیده گرد و غبار مواجه است.
طی سالهای گذشته مسئولان دولتی در ایران بر این نظر بودند که منشأ اغلب طوفانهای گرد و غبار در ایران کشورهای عراق، سوریه و اردن است. اکنون مقامات میگویند ۳۵ درصد این گرد و غبار منشأ داخلی دارد.
حسن روحانی قرار است در سفر یک روزه خود به خوزستان از کانونها گرد و غبار نیز بازدید کند.
وزرای اطلاعات، کشور، نیرو، نفت، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست رئیس جمهوری را در این سفر همراهی میکنند.
در همین زمینه
- قطع آب و برق در ۱۱ شهر خوزستان
- «بادهای خشمگین» چگونه در خوزستان ماندگار شدند؟
- خشکی رودخانه زهره، منشأ گرد و غبار در استان خوزستان
- گرد و غبار خوزستان، به چشم دولت میرود یا ملت؟
- مأموریت ویژه وزیر کشاورزی در خوزستان: بحران ادامه دارد
- بحران ریزگردها؛ تجمع مردمی در خوزستان ممنوع شد
- اعتراضات مردم خوزستان به بحران زیستمحیطی و برکناری دو مدیر استانی
- بودجه ۳۰ میلیارد تومانی دولت برای مقابله فوری با ریزگردهای خوزستان
نظرها
نظری وجود ندارد.