جان باختنِ حدود ۷هزار و ۵۰۰ پناهجو در سال ۲۰۱۶
سازمان بینالملی مهاجرت از افزایش آمار شمار پناهجویانی خبر داده است که در سال ۲۰۱۶ جان بر سر مهاجرت گذاشتهاند. بیش از پنج هزار نفر از این افراد در دریای مدیترانه جان باختهاند.
سازمان بینالملی مهاجرت از افزایش آمار شمار پناهجویانی خبر داده است که در سال ۲۰۱۶ جان بر سر مهاجرت گذاشتهاند و کشته یا ناپدید شدهاند.
بر اساس آماری که این سازمان در راستای فعالیتهای بشردوستانه خود جمعآوری و منتشر کرده است، در سال ۲۰۱۶، روند جابهجا شدن پناهجویان جان نزدیک به هفت هزار و ۵۰۰ نفر از آنها را گرفته است. از این تعداد بیش از پنج هزار نفر در دریای مدیترانه جان باختهاند.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، ۲۷ اکتبر ۲۰۱۶/ ششم آبان ماه اعلام کرده بود که در پیوند با عبور مداوم پناهجویان از دریای مدیترانه برای رسیدن به اروپا، آمار کشتهشدگان سال ۲۰۱۶ بیسابقه بوده است. تا آن زمان سه هزار و ۸۰۰ پناهجو در این مسیر جان خود را از دست داده بودند.
ویلیام سپیندلر، سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفته بود این آمار (که تا پایان سال به بیش از پنج هزار نفر رسیده است)، بالاترین شمار پناهجویان کشته و ناپدیدشده در مدت یک سال است: ۳۸۰۰ پناهجو تا اکتبر سال ۲۰۱۶ در دریای مدیترانه کشته شدند
در سال ۲۰۱۵ میلادی، سه هزار و ۷۷۱ پناهجو جان خود را در دریای مدیترانه از دست داده بودند.
در حالی که از آغاز سال ۲۰۱۷ تاکنون ۲۲۷ نفر جان خود را مسیر مهاجرت از آفریقا به اروپا از دست دادهاند، سه هفته پیش ۲۷ رهبر اتحادیه اروپا جمعه در جزیره مالت دور هم جمع شدند تا درباره عواقب برکسیت و اصلاحاتی که قرار است پس از آن انجام شود گفتوگو کنند. مهمترین موضوع این نشست انجام اقداماتی تازه برای کنترل موج مهاجرت و پناهجویی در مسیر مرکزی دریای مدیترانه و مقابله با قاچاق انسان بود.
خروجی اجلاس مالت توافق بر سر طرحی در ۱۰ سرفصل بود و سران کشورهای اروپایی برای ممانعت از ورود پناهجویان آفریقایی به خاک اروپا با یکدیگر توافق کردند: دستاورد اجلاس مالت: یک دیوار نامرئی اما بلند بین آفریقا و اتحادیه اروپا
در این طرح همکاری نزدیکتری با لیبی پیشبینی شده است. لیبی که یک کشور جنگزده و ناامن است، نخستین مقصد پناهجویان آفریقایی در راه اروپاست.
سران اتحادیه اروپا میخواهند لیبی خود محلی برای استقرار پناهجویان باشد، بنابراین حمایت از لیبی با تأمین تمام ابزارهای در دسترس برای توسعه محلی، به ویژه در مناطق ساحلی و در مرزهای این کشور، به منظور بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی از طرحهای پیشنهادی این نشست بود.
در همین زمینه:
پروژهای برای مهاجران جان باخته
سازمان بینالملی مهاجرت اما با گزارش افزایش شمار مرگ و میر پناهجویان در سراسر جهان، از کلید خوردن پروژهای برای ثبت نام و نشان این مهاجران خبر داده است. پروژهای با عنوان «مهاجران گمشده» که قصدش تلاش برای جمعآوری دادهها درباره پناهجویان جان باخته در سراسر جهان است.
آمار و اطلاعاتی که در قالب این پروژه ارائه شده، مورد استفاده محققان، روزنامهنگاران و سیاستسازان مختلف از جمله پلیس اتحادیه اروپا (یوروپل)، سایت «گزارش مهاجر»، خبرگزاری رویترز و بسیاری دیگر از منابع و رسانههای خبری قرار گرفته است.
سازمان بینالمللی مهاجرت:
«همکاری ما در قالب تبادل اطلاعات بشردوستانه است تا فضایی عینی و قابل لمس فراهم بکنیم که در آن دادههای ما به شیوهای مؤثرتر و قابل فهمتر به کار گرفته شود.»
عینی کردن و نمایاندن آنچه که بر مهاجران جان باخته گذشته، باعث میشود تا مخاطبان (کاربران) در سراسر جهان، به پیگیری و مشاهده این پروژه علاقهمند شوند. این در حالیست که امکان فیلتر کردن و دستهبندی اطلاعات این پروژه وجود دارد تا به عنوان مثال کاربران اطلاعات مربوط به یک منطقه مشخص با یک گروه خاص از مهاجران را ببینند. همچنین این امکان وجود دارد که اطلاعات مربوط به آمار مرگ و میر پناهجویان در نقاط مختلف در بازههای زمانی مشخص با هم مقایسه شوند.
بر اساس این اطلاعات میتوان علل اصلی مرگ مهاجران را در یک منطقه مشخص در زمانهای مختلف بررسی و شناسایی کرد.
نظرها
نظری وجود ندارد.