ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جهانگیری: رهبر گفت اصلاح‌طلبان حضور داشته باشند

سران اصلاح‌طلب خواسته‌اند که جهانگیری برای «ایجاد یک کانال» با خامنه‌ای به دیدار او برود. او گفته اگر ارتباط رهبری و اصلاح‌طلبان زمانی قطع شده، از طرف جریان اصلاحات بوده‌است.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری با آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران بر سر اصلاح‌طلبان دیدار کرده‌است.

خاتمی در کنار جهانگیری

جهانگیری شنبه هفتم اسفندماه در گفت‌و‌گو با روزنامه شرق تأیید کرد که نقشی ارتباطی بین اصلاح‌طلبان و رهبر ایران داشته‌است.

جهانگیری گفت که سران اصلاح‌طلب ــ بدون اشاره به نام آنها ــ «تأکید» کرده‌اند که او باید برای «ایجاد یک کانال» با مقام رهبری به دیدار او برود.

معاون اول حسن روحانی ادعا کرد که پس از مشورت با رئیس‌جمهوری، به ملاقات با آیت‌الله خامنه‌ای رفته و در آن جلسه درباره شرایط اکبر هاشمی رفسنجانی و اصلاح‌طلبان به گفت‌و‌گو با او پرداخته است.

جهانگیری رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، حزب نزدیک به علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی است. او همچنین عضو هیأت علمی بنیاد باران، بنیاد محمد خاتمی است.

او گفت که ارتباط جریان اصلاحات با آیت‌الله خامنه‌ای، همواره «از تأکیدات» مقام رهبری بوده‌است. به ادعای او، این ارتباط هرگز قطع نشده و «اگر هم این اتفاق افتاده، از طرف جریان اصلاحات بوده است.»

چندی پیش، محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری دوران اصلاحات در ایران از مردم و اصلاح‌طلبان خواست تا در راهپیمایی ۲۲ بهمن، سالگرد انقلاب ۱۳۵۷ شرکت کنند و برای «آشتی ملی» فراخوان داد. سخنان او از سوی برخی اصلاح‌طلبان مورد نقد و از سوی برخی مورد ستایش واقع شد. با این حال، چند روز بعد رهبر ایران در یک سخنرانی تعبیر «آشتی ملی» را بی‌معنا توصیف کرد و گفت که نمی‌توان با عده‌ای که «بسیجیان را در خیابان لخت کردند و کتک زدند» آشتی کرد.

شرط همکاری: رعایت معیارهای آیت‌الله خمینی

جهانگیری درباره نتیجه جلسه با رهبر ایران گفت که «جلسه بسیار خوبی بود و من گزارش کامل را به سران اصلاح‌طلب دادم.» به گفته او، رهبر ایران «نظرات بسیار روشنی راجه به افراد و جریان اصلاح‌طلبی» دارد و از «استقبال خوب» از نظرات او خبر داد. به ادعای جهانگیری، او از علاقه اصلاح‌طلبان به نظام و فعالیت آنها به عنوان «یک جریان قدرتمند و پرنفوذ در چارچوب نظام جمهوری اسلامی» سخن گفته‌بود.

به ادعای او، رهبر ایران گفته که برخی شخصیت‌های اصلاح‌طلب خواهان شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری شده‌اند و پذیرش رهبری به معنای آن است که «اصلاح‌طلبان حضور داشته باشند.»

او در پاسخ به اینکه آیا حامل پیامی از سوی اصلاح‌طلبان به رهبر ایران بوده یا خیر، گفت: «قبلش با دوستان اصلاح‌طلب صحبت کرده‌بودم.»

او اشاره‌ای نکرده که «دوستان اصلاح‌طلب» شامل چه کسانی می‌شوند.

جهانگیری در پاسخ به این سوال که «آیا صحبتی درباره رفع برخی محدودیت‌ها شد» گفت که اصلاح‌طلبان برای همکاری با «نظام» باید اصولی را رعایت کنند. او این اصول را «معیارهای امام خمینی» دانست.

پیروی از معیارهای «امام خمینی» یکی از موارد جدل بین اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان بوده و هر دو طرف یکدیگر را به نقض دیدگاه‌های نخستین رهبر پس از انقلاب ایران متهم می‌کنند.

محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری اسبق ایران با محدودیت‌های گسترده‌ای در فعالیت‌های خود مواجه است. به او اجازه شرکت در مراسم تشییع علی اکبر هاشمی رفسنجانی داده نشد. همچنین میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، چهره‌های سرشناس جنبش اعتراضی پس از انتخابات ۱۳۸۸، از اواخر سال ۸۹ بدون محاکمه در حصر به سر می‌برند.

رفع حصر و گشایش فضای سیاسی از وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی بود که بسیاری از اصلاح‌طلبان را نیز با او همراه کرد. این وعده‌ها هنوز عملی نشده‌اند.

دیدار جهانگیری و آیت‌الله خامنه‌ای بخشی از تلاش‌های اصلاح‌طلبان در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ارزیابی می‌شود.

درباره انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • افرا

    رهبر گفت اصلاح طلبان حضور داشته باشند برای جذاب تر شدن سیرک انتخابات....بی چاره مردم ایران

  • فرهاد - فریاد

    آقای جهانگیری شما هنوز نمی دانید که حرف جدیدی نزدید ؟ هیچکس برای همکاری با جمهوری اسلامی مشکلی ندارند فقط باید همه ی آن چیزی که گفته می شود به گوش بگیرند . البته باید گفت در جمهوری اسلامی اصلاح طلب وجود ندارد اینها همه مصلحت طلب هستند زیرا خواهان اجرای بی کم و کاست قانون اساسی جمهوری اسلامی هستند یعنی دادگستری آخوندی و سنتی یعنی با لایحه ی قصاص یعنی تبعیض علیه سایر ادیان و مذاهب یعنی تبعیض جنسیتی یعنی تبعیض قومی و ملی و ... در نهایت دیکتاتوری و استبدادی که خمینی در دهه ی اول انجام داد . اینکه چه چیزی باید اصلاح شود فقط حسابهای مالی اینهاست که معترضند جرا اصول گرایان سهمی به آنها نمی دهند .

  • he

    بسیجیان را در خیابان لخت کردند و کتک زدند مگر چند نفر بسیجی مردند؟ چند نفر از مردم کشته شدند؟ مردم باید کلیپ های کشته شدن و کتک خوردن مردم از دست ماموران را بطور دسته جمعی برای ایشان ارسال کنند تا بدانند چه کسی باید زانو بزند و بگوید ببخشید و تاوان پس بدهد

  • روزبه

    "آقا" میگفت یا نمیگفت این اصلاح طلبان و رشکسته (بخوان تسلیم طلبان ) اینقدر پرو هستند که باز هم مردم برای کشوندن صندقهای رای و داغ کردن تنور آقا خوش رقصی میکردند.

  • هاشمی

    از ملک الشعرای بهار ایران بود آن چشمه صافی که به تدریج بگرفته لجن تا گلو و زیر ذقن را کو مرد دلیری که به بازوی توانا بزداید از این چشمه‌، گل و لای و لجن را هرچندکه پیچیده بهم رشتهٔ تدبیر آرد سوی چنبر سر گم گشته رسن را اصلاح ز نامرد مخواهید که نبود یک مرتبه‌، شمشیرزن و دایره‌زن را من نیک شناسم فن این کهنه‌حریفان نحوی به عمل نیک شناسد لم و لن را آن کهنه حریفی که گذارد ز لئیمی در بیع و شری جمله قوانین و سنن را طامع نکند مصلحت خویش فراموش لقمه به مثل گم نکند راه دهن را جز فرقهٔ مصلح نکند دفع مفاسد آن فرقه که آزرم ندارد تو و من را