وخامت حال آیتالله نکونام در زندان
محمدرضا نکونام، روحانی زندانی در حالی در روزهای اخیر سه بار به بهداری زندان اعزام شده که سازمان پزشکی قانونی بارها اعلام کرده است که او تحمل سپری کردن حبس را ندارد.
وضعیت جسمی محمدرضا نکونام، روحانی زندانی در قم، از روز ششم اسفندماه در زندان ساحلی شهر قم «وخیم» اعلام شده است.
به گزارش سایت کلمه، محمدرضا نکونام از تاریخ ششم تا یازدهم اسفندماه، به علت وخامت حال، سه بار به بهداری زندان ساحلی اعزام شده است.
کمتر از دو هفته پیش محمدرضا نکونام، پس از ۱۶ روز بستری بودن در یکی از بیمارستانهای تهران، بدون تکمیل مراحل درمان، به زندان ساحلی شهر قم، بازگردانده شد، در حالی که نظر پزشکان این بود که ادامه حبس برای او خطر جدی به دنبال خواهد داشت.
سازمان پزشکی قانونی شهر قم، برای سومین بار، طی روزهای گذشته، به عدم توانایی تحمل حبس در زندان نکونام رأی داد. پیش از این نیز کارشناسان پزشکی قانونی تهران با حضور در بیمارستان، با انجام معاینات و بررسی پرونده پزشکی، رأی مجدد به عدم توانایی تحمل حبس زندان را صادر کرده بودند اما این اعلام کارشناسی از سوی مسئولان مورد توجه قرار نگرفت و محمدرضا نکونام دوباره به زندان بازگردانده شد.
اردیبهشت سال جاری نیز وضعیت جسمی این روحانی زندانی در قم «وخیم» گزارش شده بود؛ با این حال دادگاه ویژه روحانیت موافق اعزام او به بیمارستان نبود.
او سال ۹۳ در زندان سکته مغزی کرده و گفته میشود هنوز از عوارض ناشی از سکته مغزی و نیز فشار خون بالا به دلیل مصرف غذاهای «پرچرب و پرنمک» زندان رنج میبرد.
محمدرضا نکونام اولین بار در دیماه ۹۳، پس از آنکه از مواضع آیتالله ناصر مکارم شیرازی درباره اینترنت پرسرعت انتقاد کرد، بازداشت شد. هرچند مکارم شیرازی چندی بعد، ارتباط خود با این موضوع را رد کرد.
مکارم شیرازی اینترنت پرسرعت را حرام دانسته بود و نکونام در پاسخ او گفته بود: «ما با اینکه این همه حلق اینترنت را فشار دادهایم و سرعت اینترنتمان در حد گاری است، بچههای مدرسه نرفتهی ما همه با اینترنت و کامپیوتر کار میکنند. من میگویم ما به جای حلزون شدن، سوار این قطار جهانی شویم. اینترنت یک قدرت است. خر مفت است، بپرید روی آن و بروید. بلد نیستید سوار شوید، بروید دنبال کارتان. اما این آقا نمیتواند از این سیستم، از این اینترنت، از این فیسبوک استفاده کند؛ میگوید همهاش حرام است.»
با این حال نکونام بدون شاکی خصوصی و در دادگاهی که هیچ جزئیاتی از آن تاکنون روشن نشده، به دو سال حبس محکوم شد که پس از اعتراض دادستانی، به پنج سال افزایش پیدا کرد.
این مدرس حوزه علمیه قم در پایان سال ۹۳ در پی وخامت حالش پس از سکته مغزی از زندان آزاد شد. اما انتشار مطلبی در روزنامه قانون در فروردینماه سال بعد به بازداشت دوباره او منجر شد.
محمدرضا نکونام در مطلب روزنامه قانون از «امر به معروف دولتی» انتقاد کرده و نوشته بود: «اگر کسی امر به معروف را با خشونت همراه کند این، امر به معروف و نهی از منکر نیست. آمر بودن، به دور از خشونت است، از آمر معنای بدی در ذهن جامعه ما وجود دارد، وقتی میگوییم فرمانده یعنی یک دیکتاتور، یک زورگو.»
بر پایه گزارش کلمه، سختگیریهای ویژهای مانند ممنوعیت ملاقات با خانواده و ممانعت از اعزام به مراکز درمانی به بهانه نپوشیدن لباس زندان نیز از سوی مسئولان علیه نکونام اعمال میشود.
بیشتر بخوانید:
نظرها
homa
رییسی آزاد با اون همه خوون و شاکیاننش هم چنان آزاد پس کجاست آن رهبر که فصل الخطاب است محمدی و امثال آن
اﻓﺴﺎﻧﻪ
اﺣﺴﺎﺳﺎﺗﻲ و ﺟﻮﮔﻴﺮ ﻧﺸﻮﻳﻢ,ﻫﻴﭻ ﻓﺮﻗﻲ ﺑﻴﻨﺎﻳﻦ ﺁﺧﻮﻧﺪ و ﺧﺎﻣﻨﺎاﻱ ﻭﺟﻮﺩ ﺩاﺭﺩ,ﻫﻤﻬﺨﻮاﻫﺎﻥ ﻗﻮاﻧﻴﻦ اﺳﻼﻡ اﺯ اﻋﺪاﻡ و ﺩﺳﺖ ﻗﻂﻊ ﻛﺮﺩﻥ و ﺁﻣﺪﻥ اﻣﺎﻡ ﺯﻣﺎﻥ ﺣﺮﻑ ﻣﻲ ﺯﻧﻨﺪ,ﺑﮕﺬاﺭﻳﺪ ﻫﻢ ﺩﻳﮕﺮ ﺭا ﻧﺎﺑﻮﺩ ﻛﻨﻨﺪ