«مالچپاشی برای مقابله با ریزگرد راهکاری موقتی است»
سید راضی نوری، نماینده شوش گفته نهالکاری و مالچپاشی ممکن است به صورت موقت بتواند مشکل ریزگردها را تخفیف دهد ولی راه حل اساسی این است که آب در تالابها رهاسازی شود.
در حالی که سازمان جنگلها همچنان اصرار بر استفاده از مالچ نفتی برای مقابله با ریزگردها دارد، یک نماینده مجلس میگوید مالچ پاشی و نهال کاری تنها راه حلهای موقتی هستند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) سید راضی نوری، نماینده شوش گفته: «نهالکاری و مالچپاشی ممکن است به صورت موقت بتواند مشکل ریزگردها را درمان کند ولی راه حل اصلی و اساسی این است که آب در تالابها رهاسازی شود».
این نماینده مجلس میگوید دولت نیز این برآیند را دارد که راهحلهای قبلی اثر چندانی نداشته است.
او گفته آزمایشها نشان میدهد که ۹۰ درصد ریزگردها منشأ داخلی دارد و برای مهار این کانونها راهی جز رهاسازی آب به تالابهای خشکشده و جلوگیری از سدسازیهای غیرکارشناسانه وجود ندارد.
انواع مالچ؛ مضرات و مزایا
دولت ایران هنوز نتوانسته بر سر استفاده از انواع مالچ به توافق برسد.
مالچها برای محافظت از خاک و جلوگیری از فرسایش خاک(عامل اصلی کانونها گرد و غبار) استفاده میشوند. اما فعالان محیط زیست و متخصصات نگران اثرات این مواد هستند.
رایج ترین نوع مالچ در ایران مالچ نفتی است که از ۵۰ سال پیش مورد استفاده قرار میگرفت. این مالچ موجب از بین رفتن گونههای گیاهی و جانوری میشود. بر اساس برخی گزارشها مالچ نفتی میتواند عاملی برای بیماری های تنفسی باشد. سازمان جنگلها و مراتع که عملیات بیابانزدایی به عنوان مجری مالچپاشی و جنگلکاری در کانونهای بحرانی گر دو غبار خوزستان را به عهده دارد، همچنان استفاده از این نوع مالچ را در دستور کار قرار داده است.
با این حال عبدالرضا شیرالی، دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همینطور مجری طرح مهار ریزگردها میگوید مالچ بیولوژیک که بهتازگی از سوئیس وارد شده بهترین مالچ برای حفظ محیط زیست است. به گفته این مقام مسئول طرح مهار ریزگردها با مالچ بیولوژیک پایه گیاهی دارد و از مالچ نفتی ارزانتر تمام میشود.
علاوه بر مالچ نفتی، مالچ معدنی نیز کاربرد دارد. اما استفاده از این نوع مالچ نیز میتواند به تغییر خصوصیات خاک بینجامد.
در همین زمینه
- قطع آب و برق در ۱۱ شهر خوزستان
- «بادهای خشمگین» چگونه در خوزستان ماندگار شدند؟
- خشکی رودخانه زهره، منشأ گرد و غبار در استان خوزستان
- گرد و غبار خوزستان، به چشم دولت میرود یا ملت؟
- مأموریت ویژه وزیر کشاورزی در خوزستان: بحران ادامه دارد
- بحران ریزگردها؛ تجمع مردمی در خوزستان ممنوع شد
- اعتراضات مردم خوزستان به بحران زیستمحیطی و برکناری دو مدیر استانی
- بودجه ۳۰ میلیارد تومانی دولت برای مقابله فوری با ریزگردهای خوزستان
- روحانی در خوزستان: دیگر آب قطع نمیشود
- آغازِ پایان؟ − ایران در آینه خوزستان
نظرها
انتی تروریسم
توطئه در جریان است اسوی گروهکهای ضد ایارنی تجزیه طلب/ هورالعظم ااس از نتیجه سدسازی عظیم عراق و سوریه و ترکیه است و آن دریاچه های صدها میلیارد معکبی/ مالچ+کاشت بوته و درختچه مناسب، بهترین کار است/ اینها نمی خواهند ملت ایران از منابع اب شیرنش استفاده کند/ بهینه سازی و جلوگیر ی از اسارف آب/