نگرانی اسرائیل از حضور نظامی دائمی ایران در سوریه
نتانیاهو میگوید ایران میخواهد در سوریه پایگاه نطامی و دریایی ایجاد کند. او در سفرش به روسیه، مخالفت قاطعانه اسرائیل با این موضوع را با کرملین در میان میگذارد.
بنیامین نتانیاهو پنجشنبه ۹ مارس برای دیدار و گفتوگو با ولادیمیر پوتین به روسیه سفر میکند. نخستوزیر اسرائیل اعلام کرده که در این سفر، نگرانی اسرائیل درباره حضور نظامی ایران در سوریه را با رئیسجمهوری روسیه در میان میگذارد.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که نتانیاهو در جلسه هیأت دولت اسرائیل به اعضای کابینهاش گفته است ایران می خواهد در آینده در سوریه به طور دائم پایگاه نظامی و دریایی داشته باشد با این هدف که در بلندیهای جولان جبهه تازهای علیه اسرائیل ایجاد کند.
نخستوزیر اسرائیل در جمع اعضای کابینهاش گفته است: «من به پرزیدنت پوتین خواهم گفت که اسرائیل با این موضوع [حضور نظامی ایران در سوریه] به طور قاطعانه مخالفت خواهد کرد.»
پیش از این آوی دیختر، رئیس کمیته روابط خارجی و دفاعی اسرائیل بارها از تلاش ایران برای دسترسی به بلندیهای جولان خبر داده بود.
بلندیهای جولان یک منطقه کوهستانی در جنوب غربیترین خاک سوریه و یکی از مناطق حساس نظامی در خاورمیانه است. اسرائیل در جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ بخش بزرگی از بلندیهای جولان را اشغال کرد.
اسرائیل ادعا میکند که بارها از ارسال اسلحه توسط ایران به حزبالله لبنان جلوگیری کزده است.
بنیامین نتانیاهو در سال ۲۰۱۵ چهار بار به روسیه سفر کرد و در این سفرها با ولادیمیر پوتین برای هماهنگی نظامی در مورد سوریه گفتوگو کرد.
روسیه سامانههای پدافندی «اس۳۰۰» خود را در پایگاه دریایی طرطوس در استان لاذقیه مستقر کرده است. بنیامین نتانیاهو از روسیه خواسته بود هماهنگیهای نظامی روسی-اسرائیلی تقویت، بازنگری و بهروز شود. اسرائیل نگران است که به طور ناخواسته هنگام عملیات هوایی برای بمباران مواضعی در سوریه با روسیه درگیر شود.
نخستوزیر اسرائیل در جمع اعضای کابینهاش اظهار امیدواری کرد که با ولادیمیر پوتین درباره کاهش احتمال درگیری نظامی ناخواسته به توافق برسد.
چالش «اس۳۰۰» برای اسرائیل
روزنامه جرازلم پست گزارش داده است که مقانات وزارت دفاع اسرائیل از استقرار سامانههای پدافند هوایی «اس۳۰۰» در ایران نگراناند.
ایران در یک مانور نظامی به نام «دماوند» سامانه پدافند هوایی اس-۳۰۰ را که از روسیه خریداری کرده است مورد آزمایش قرار داد.
این مانور نظامی روز شنبه ۱۴ اسفند با حضور جمعی از مسئولان لشکری و کشوری در میدان تیر یکی از یگانهای پدافندی ایران انجام شد.
ایران گفته است که آزمایش سامانه موشکی اس-۳۰۰ با موفقیت انجام شده و با شلیک چند فروند موشک، اهداف متنوعی در ارتفاع و بُردهای مختلف، مورد هدف قرار گرفته است.
مقامات دفاعی اسرائیل میگویند سامانه موشکی اس-۳۰۰ سلاح مؤثری بر ضد نسل دوم و سوم جنگندههای شکاریست.
اسرائیل در سالهای گذشته تلاش کرده بود مانع از معامله ۸۰۰ میلیون دلاری ایران و روسیه برای تهیه سامانه موشکی اس-۳۰۰ بشود اما توفیقی به دست نیاورد.
نیروی هوایی اسرائیل در نوامبر سال جاری در چارجوب یک توافق نظامی با ایالات متحده آمریکا به ۵۰ فروند جت جنگنده لاکهید مارتین اف-۳۵ دسترسی پیدا کرد. مقامات وزارت دفاع اسرائیل میگویند این نسل از جنگندهها برتری هوایی اسرائیل بر آسمان خاورمیانه را تا دستکم سال ۲۰۲۲ تضمین میکند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.