ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انتقاد پرویز کردوانی از پروژه‌های انتقال آب در ایران

پرویز کردوانی در همایشی در سنندج گفته حالا دیگر جایی نداریم تا از آن آب انتقال دهیم، به جایی رسیده‌ایم که هرچه چاه و سد امکان داشت زدیم اما به ابتدای راه تشنگی رسیدیم.

پرویز کردوانی از چهره‌های شناخته شده علم جغرافیا بار دیگر از شیوه مدیریت منابع آب در ایران انتقاد کرد. شاه بیت سخنان او همچون سال‌های گذشته به مدیریت غلط سدها، استفاده بیش از حد آب در بخش کشاورزی و حفر چاه‌های عمیق و نیمه عمیق باز می‌گشت.

پرویز کردوانی در سال‌های اخیر اظهاراتی جنجالی درباره وضعیت محیط زیست ایران از جمله دریاچه ارومیه بیان کرده است

او که در همایش ملی انرژی، محیط زیست، کشاورزی و توسعه پایدار دانشگاه آزاد سنندج شرکت کرده بود گفت:

«حالا دیگر جایی نداریم تا آبش را انتقال دهیم و به جایی رسیده‌ایم که هرچه چاه و سد امکان داشت زده‌ایم تا به ابتدای راه تشنگی برسیم.»

این کویرشناس از پروژه‌های انتقال آب نیز انتقاد کرد:

«انتقال آب روستا به شهر و شهرهای کوچک به بزرگ راه اشتباهی بود که منجر به از بین رفتن پوشش گیاهی شد... من عقیده دارم اگر خواستید هر استانی را نابود کنید به آن آب منتقل کنید.»

با تشدید انتقادها از سدسازی بی‌رویه و عدم تحقق اهداف پیش‌بینی شده برای این سازه‌های پرخرج در دوران خشکسالی و کم‌آبی، دولت یازدهم اعلام کرد که ایران پس از سه دهه در پروژه‌های پرشمار سدسازی خود تجدیدنظر خواهد کرد. به همین خاطر پروژه‌های انتقال آب به اصلی‌ترین راهکار مقابله با کم‌آبی در فلات ایران بدل شد.

با این حال کردوانی می‌گوید آنچه در سال‌های اخیر سدها را به پدیده‌ای «نابودگر» محیط زیست مبدل ساخت نه ساخت آنها که عدم مدیریت صحیح‌شان بود. او ضمن مخالفت با تخریب سدها یادآور شد که بیابان‌زایی در ایران به نسب دو دهه گذشته کاهش یافته است.

پرویز کردوانی استفاده از سیستم‌های کارآمد آبیاری و به نصف رساندن حجم آب مصرفی در تمامی بخش‌های صنعت، کشاورزی و آب شرب را از راه‌های مواجهه با بحران فعلی کم‌آبی در ایران دانست.

همایش ملی انرژی، محیط زیست، کشاورزی و توسعه پایدار ۱۸ و ۱۹ اسفندماه در دانشگاه آزاد سنندج برگزار شد.

بیشتر بخوانید

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مجتبی

    دولت طرحی را شروع کرده که آب دریاچه مریوان را با لوله به قم (و حوضه علمیه) منتقل کنند. ظاهرا از لحاظ ثقلی این انتقال آب امکان پذیر نیست، بنابراین هزینه بسیار بالائی صرف خواهد شد برای رساندن آب به قم. آقایان مراجع قم ظاهراً هوس نوشیدن آبهای کوهستانی مناطق کرد نشین را کرده اند، همان مراجع "مرتجعی" که گفته بودند خدا آن روز را نیاورد که یک کرد سنی عضو هیئت رئیسه مجلس باشد!!! روزی خواهد رسید که یک کُرد ایرانی در وطنش به مانند سایر هموطنان دیگر در سرتاسر ایران، به تناسب تخصصشان در جای خود قرار بگیرد، و در آن روز هیچ آخوند بی کار و بی عاری برای سر نمازی و روزه خوانی پول یامفت دریافت نخواهد کرد. به امید آن روز.

  • فرهاد - فریاد

    بارها به آقای کردوانی و دیگران گفته ایم که مصرف آب در فلات ایران فقط بیابان زائی را سرعت میدهد نه اینکه مانع بیابان زائی شود زیرا ۷ هزار سال است که این منطقه در حال بیابان شدن است اگر راه حلی برای جلوگیری از این موضوع دارید بفرمائید وگرنه کاهش سرعت دردی را دوا نمی کند . به هر حال یا با ابتکار فکری و عملی دولت و مردم ایران به این نتیجه می رسند که طرحی جامع برای جلوگیری کامل از بیابان زائی تهیه و اجرا کنند یا طبیعت با آب کردن قطبهای شمال و جنوب سطح آبهای کره ی زمین را بالا آورد ه و کویرهای ایران نیز با بالا آمدن آب دریاها سیراب می شوند .و جنگلهای این مناطق دوباره احیاء می شوند