جمعآوری معتادان بار دیگر در دستور کار قرار گرفت
جمعآوری معتادان و خردهفروشان مواد مخدر بار دیگر در دستور کار قرار گرفته است. عملیاتی به مناسبت پایان سال و آغاز فصل گردشگری.
رییس سازمان بهزیستی از اجرای دوباره طرح جمعآوری معتادان و خردهفروشان مواد مخدر خبر داد. قرار است این عملیات به مناسبت فرا رسیدن سال نو و آغاز گردشگریهای نوروزی در شهرهای ۱۲ استان ایران انجام شود و هدف آن «پاک کردن چهره شهرهای مرکزی» این استانها اعلام شده است.
انوشیروان محسنی بندپی گفته است با اجرایی شدن این طرح، خردهفروشان مواد مخدر و معتادان موسوم به «متجاهر» از شهرها جمعآوری میشوند.
در تهران اجرای این طرح از ۹ اسفند آغاز شده است و در سایر مناطق از روز ۲۰ اسفند.
محسنی بندپی ویژگی این بار اجرای طرح را «غربالگری و ارجاع واقعی» اعلام کرده و در توضیح گفته است که افراد جمعآوری شده بر حسب مورد به ارگانها و نهادهای مربوط تحویل داده خواهند شد. بهطور نمونه کارتنخوابهای غیر معتاد به مراکزی سوای معتادان ارجاع داده خواهند شد.
او تعداد «معتادان متجاهر» شهر تهران را ۵ تا ۶ هزار نفر اعلام کرد و افزود تعداد کمی از آنها زن هستند، کما این که در نوبت قبلی اجرای این طرح، تنها ۳۰۰ زن معتاد از خیابانها جمعآوری شدند و این بار معتادانی که تاکنون جمعآوری شدهاند همگی مرد هستند.
گسترش اعتیاد در ایران به یک معضل اجتماعی تبدیل شده است و مسئولان هر از گاه یک بار با در دستور کار گذاشتن طرح جمعآوری معتادان از خیابانها و انظار عمومی، به مقابله با آن میروند.
شاخص اعتیاد در ایران، متفاوت با دنیا
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر میگوید شاخص اعتیاد در ایران با تمام دنیا متفاوت است.
پرویز افشار در گفتوگویی با خبرگزاری فارس گفته است این تفکر که در ایران «معتادان بیسواد، بیکار و مجرد هستند غلط است».
او گفته است اخیراً تحقیقی از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه با اعتیاد انجام شده و در آن اقشار با ردههای تحصیلی مختلف از بیسواد و کمسواد تا تحصیلات تا سطح سیکل، تحصیلات تا سطح دیپلم، تحصیلات تا سطح فوقدیپلم، تحصیلات تا سطح لیسانس و تحصیلات بالاتر از لیسانس و دکترا انجام شده است.
آمار مربوط به آسیبهای اجتماعی از قبیل اعتیاد سالهاست محرمانه است و تنها در اختیار مقامات قرار میگیرد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز آماری ارائه نداده و در توضیح نتیجه تحقیقات تنها گفته است: «تخمین میزنیم که وجود اعتیاد بین کسانی که تحصیلات عالی تکمیلی شامل فوقلیسانس، دکترا و فوقدکترا دارند هم متأسفانه وجود دارد و این شاخص که اعتیاد خاص افراد بیسواد، مجرد و بیکار است، در کشور ما نسبت به دنیا متفاوت است.»
افشار در مورد وضعیت تأهل و کار معتادان گفته است بیش از نیمی از معتادان متأهل و ۵۵ درصد آنان نیز شاغل هستند.
تعداد معتادان ایران میلیونها نفر برآورد میشود. خبرهای منتشر شده همچنین حاکی از کاهش سن رویآوری به اعتیاد است. مطالعاتی که تاکنون درباره اعتیاد و علل گسترش آن در ایران انجام شده بر عواملی مانند فقر، بیکاری، محدودیتهای اجتماعی و نداشتن چشمانداز به عنوان مهمترین دلایل گسترش این پدیده انگشت گذاشتهاند.
نظرها
نظری وجود ندارد.