رئیس مرکز آمار ایران: نرخ واقعی بیکاری ۲۲ درصد است
تنها در پائیز و زمستان امسال حدود ۸۰۰ هزار نفر به جمعیت بیکاران ایران افزوده شده است. رئیس مرکز آمار ایران میگوید ۱۰ درصد از شاغلان دارای «اشتغال ناقص» هستند.
رئیس مرکز آمار ایران میگوید که اگر تعریف نرخ بیکاری تغییر کند، ۲۲ درصد جمعیت ایران بیکار است.
امیدعلی پارسا رئیس مرکز آمار ایران دوشنبه ۲۳ اسفند همزمان با انتشار نتایج اولیه سرشماری جمعیت سال ۱۳۹۵ گفت که نیمی از جمعیت فعال ایران در فاصله سالهای ۹۰ تا ۹۵ بیکار هستند.
او نرخ بیکاری امسال را ۱۲.۴ درصد اعلام کرد که به نسبت یکسال قبل ۱.۴ درصد افزایش یافته است.
به گفته پارسا از یک میلیون و ۹۰ هزار نفری که در سال ۹۴ و ۹۵ به جمعیت فعال ایران اضافه شدهاند، ۴۹۴ هزار نفر بیکار و ۶۱۵ هزار نفر شاغل هستند.
او گفت که اگر قرار باشد همه کسانی که در طول هفته کمتر از ۴۴ ساعت کار میکنند، بیکار محسوب شوند، نرخ بیکاری با ۱۰ درصد افزایش به ۲۲ درصد خواهد رسید.
مرکز آمار ایران افرادی را که در هفته منتهی به سرشماری نیروی کار یک ساعت کار میکنند، شاغل میداند.
پارسا در واکنش به غیرواقعی بودن نرخ بیکاری در ایران، دستکاری آمارها توسط دولت را رد کرد و گفت: «در دنیا تعریف این است که هر فردی یک ساعت در هفته کار کند، بیکار نیست.»
به گفته رئیس مرکز آمار ۱۰ درصد از جمعیت فعال ایران از «اشتغال ناقص» برخوردار است.
او در باره تغییر جمعیت شاغل در بخشهای سهگانه صنعت، کشاورزی و خدمات نیز گفت که آمار اشتغال در همه بخشها بهغیر از ساختمان افزایش یافته است.
به گفته پارسا نرخ بیکاری زنان همچنان ۲ برابر مردان است. این گزارش نرخ بیکاری زنان را ۲۰.۷ درصد و مردان را ۱۰.۵ درصد اعلام کرده است.
او همچنین از افزایش جمعیت فعال اقتصادی در ایران خبر داد و گفت که نرخ مشارکت اقتصادی از ۳۸.۱ درصد در سال ۹۴ به ۳۸.۹ درصد رسیده است.
رئیس مرکز آمار جمعیت جویای کار ایران در زمستان امسال را یک میلیون و ۷۸ هزار نفر اعلام کرد و گفت که ۳۱۱ هزار و ۷۲۵ نفر از جویندگان کار همچنان بیکار ماندهاند.
به گفته او از ۸۰۷ هزار و ۷۳۷ جویای کار جدید در فصل پائیز امسال نیز ۴۸۱ هزار نفر بیکار باقی ماندهاند.
براساس اظهارات این مقام مسئول تنها در پائیز و زمستان امسال ۸۰۰ هزار نفر به جمعیت بیکاران ایران افزوده شده است.
نظرها
امید
حکومت تجار حکومت دلال ها حکومت ضد تولید حکومت دزد ها روابط دولت ملت در سیستم قضایی مجریه مقننه مختل است و به نفع جریان حاکم و نه به نفع مردم عمل میکند رسانه ها نیز جناحی عمل میکنند و نماینده ی مردم نیستند سیستم امنیتی بر علیه مردم و مدافع جریان و آدمهای نا صالح و نا مشروع و خلاف کار ونه برابر تعریف ذاتی خود عمل میکند حکومت به نفع دزد ها