چادرنشینی سپردهگذاران مؤسسه اعتباری «کاسپین»
سپردهگذاران مؤسسههای اعتباری همچنان سرگرداناند و چشم انتظار برای دریافت اصل پول خود. معاون نظارتی بانک مرکزی میگوید: آنها باید تا سال آینده صبر کنند.
ورشکستگی، دامنگیر بانکها و موسسههای مالی و اعتباری ایران شده است. اگر بانکها همچنان این امکان را دارند که با استقراض از بانک مرکزی و حمایتهای ویژه دولت به حیات خود ادامه دهند، موسسههای مالی و اعتباری در بازپرداخت اصل سپرده مشتریان خود ناتوان هستند و سپردهگذاران مالباخته نیز همچنان معترض و چشم انتظار.
تعدادی از سپردهگذاران موسسه مالی و اعتباری «کاسپین» که از عمر فعالیت آن کمتر از یک سال میگذرد، دوشنبه ۲۳ اسفند در مقابل ساختمان این موسسه چادر زده و تا نیمی از شب در آنجا ماندند.
خبرگزاری تسنیم دوشنبه ۲۳ اسفند گزارش کرد که این خانوادهها یکشنبه ۲۲ اسفند نیز تا نیمه شب در چادرهای مقابل ساختمان موسسه کاسپین ماندهاند.
این سپردهگذاران از دولت و مجلس خواستهاند که برای بازگشت سپردههایشان اقدام کنند.
در پیوند با همین موضوع علی موحدیراد دادستان عمومی و انقلاب زاهدان شامگاه دوشنبه از تشکیل پرونده امنیتی برای مسئولان موسسه مالی و اعتباری کاسپین خبر داد.
او گفت که پرونده مسئولان این موسسه در زاهدان به اتهام اخلال در نظام اقتصادی به شعبه امنیتی ارجاع داده شده و متهمان تحت پیگرد قضائی قرار گرفتهاند.
تعدادی از سپردهگذاران کاسپین در استان سیستان و بلوچستان هم دوشنبه ۲۳ اسفند در مقابل ساختمان این موسسه در زاهدان تجمع کردند.
کمیسیون اقتصادی مجلس ایران از ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی خواسته بود که یکشنبه ۲۲ اسفند در مجلس حاضر شود.
به گزارش رسانههای ایران سیف از حضور در این جلسه که به منظور رسیدگی به وضعیت سپردهگذاران موسسه کاسپین برگزار شد، خودداری کرد تا فرشاد حیدری معاون نظارتی بانک مرکزی در مجلس حاضر شود.
حیدری نیز در این جلسه از سپردهگذاران خواست که تا اردیبهشت سال آینده صبر کنند. او گفت که تا آن زمان امکان بازگرداندن سرمایه سپردهگذاران وجود ندارد.
به گفته عباس جعفری دولتآبادی دادستان تهران تعاونی فرشتگان به عنوان یکی از موسسههای اعتباری که به دستور بانک مرکزی در موسسه کاسپین ادغام شد، حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد.
مسئولان کاسپین پیشتر اعلام کرده بودند که تعهدات مربوط به «تعاونی فرشتگان» خارج از توان این موسسه است. اما بانک مرکزی این موسسه را مسئول بازگرداندن سرمایه سپردهگذاران تعاونی فرشتگان معرفی کرده است.
بهرغم گذشت بیش از دو ماه از دستور بانک مرکزی، سپردهگذاران کاسپین هنور نتوانستهاند سرمایه خود را پس بگیرند و آنگونه که معاون نظارتی بانک مرکزی گفته است، بازپرداخت تعهدات سپردهگذاران زمانبر خواهد بود.
علاوه بر کاسپین، میزان، کوثر و ثامن الحجج از دیگر موسسههای مالی به شمار میآیند که دچار بحران مالی شده و توانایی بازگرداندن سپرده سرمایهگذاران را ندارند.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی پرداخت سود بیشتر از نظام بانکی و عدم نظارت دقیق بر موسسههای مالی و اعتباری را از عوامل بحرانی شدن وضعیت این موسسهها دانسته است.
حیدر مستخدمین حسینی معاون اسبق بانک مرکزی ایران دی ماه امسال دولت، بانک مرکزی، مجلس و قوه قضائیه را در شکلگیری وضعیت موسسه اعتباری کاسپین و سایر موسسههای مالی و اعتباری ورشکست شده مسئول دانسته و گفته بود که بانک مرکزی باید در باره نحوه ادغام تعاونیهایی که در مجموع کاسپین را تشکیل دادهاند، توضیح بدهد.
موسسه مالی و اعتباری کاسپین سال گذشته و پس از ادغام چند موسسه اعتباری و قرضالحسنه و تعاونی خرد تشکیل شد. نام این موسسه در فهرست موسسات مالی و اعتباری معتبر بانک مرکزی ایران به ثبت رسیده است.
نظرها
بابک
همه کارها با نقشه قبلی انجام شده به سیر تا پیازش مشکوکم اکثر روسای کاسپین بازنشسته های بانک ملی هستن بوی یک اختلاس و دزدی بزرگ با همکاری بانک مرکزی میاد دائم دروغ گویی و خیمه شب بازی همه رو سره کار گذاشتن یعنی چی 4000میلیارد کم آورده مگه شهره هرته یه بقالی بزنی حساب کتاب به صدا باید پس بدی بعد این راحت بانک میزنند و پول مردم رو ربایش میکنن