ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عقب‌نشینی سازمان ملل؛ گزارش علیه اسرائیل پس گرفته شد

سازمان ملل تحت فشار گزارش خود علیه اسرائیل را پس گرفت. ریما خلف، دبیر کمیسیون مسئول انتشار این گزارش در اعتراض از مقام خود استعفا داد و اسرائیل و آمریکا را به «ارعاب» متهم کرد.

سازمان ملل گزارش یکی از کمیسیون‌های خود علیه اسرائیل را تحت فشار شدید ایالات متحده و اسرائیل پس گرفت. رئیس این کمیسیون در اعتراض از مقام خود استعفا داد. این گزارش اسرائیل را یک «رژیم آپارتاید» خوانده بود.

ریما خلف در اعتراض استعفا داد

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، ریما خلف، دبیر «کمیسیون اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل برای آسیای غربی» (ESCWA) جمعه ۱۷ مارس از مقام خود استعفا داد. استعفای او اعتراضی بود به فرمان دبیرکل سازمان ملل برای پس‌گرفتن گزارش این کمیسیون علیه اسرائیل.

گزارش منتشرشده کمیسیون آسیای غربی سازمان ملل در چهارشنبه ۱۵ مارس چنین نتیجه می‌گیرد که «اسرائیل یک رژیم آپارتاید برپا کرده که کل مردم فلسطین را تحت سلطه خود درآورده است.»

این گزارش با واکنش شدید دولت‌های واشنگتن و تل‌آویو روبرو شد و دبیرکل سازمان ملل نیز از آن فاصله گرفت. ایالات متحده تهدید کرد که در عضویت خود در شورای حقوق بشر سازمان ملل به دلیل «تمرکز به دور از انصاف» آن بر اسرائیل تجدیدنظر می‌کند و نیز از کمک‌های مالی خود به این سازمان کاست.

ریما خلف پس از اعلام استعفا در یک کنفرانس مطبوعاتی در بیروت، مقر کمیسیون آسیای غربی سازمان ملل دلیل استعفای خود را توضیح داد. او گفت که «انتظار می‌رفت اسرائیل و متحدانش بر دبیرکل سازمان ملل فشار بیاورند تا از این گزارش فاصله بگیرد و معلوم بود از او خواهند خواست تا گزارش را پس بگیرد.»

استفان دوژاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل (آنتونیو گوترش) پیشتر گفته بود که این گزارش «بازتاب‌دهنده دیدگاه‌های دبیرکل نیست.» نیکی هالی، فرستاده ایالات متحده به سازمان ملل نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که «دبیرکل سازمان ملل حق داشت که از این گزارش فاصله بگیرد، اما باید از این پیشتر برود و گزارش را به طور کامل پس بگیرد.»

به گفته خلف، دبیرکل سازمان ملل پنج‌شنبه در دستوری از او خواسته تا گزارش پس گرفته شود و به درخواست خلف برای تجدیدنظر در این موضع جواب منفی داده است. به همین دلیل نیز ریما خلف استعفای خود را تسلیم او کرده‌است.

او در نامه استعفای خود به گوترش نوشت که از توسل اسرائیل و ایالات متحده به «ارعاب» برای دفاع از «سیاست‌ها و اقدامات غیرقانونی‌شان» شگفت‌زده نشده است.

این مقام ارشد سازمان ملل در عین حال صراحتاً گفت که کماکان از این گزارش دفاع می‌کند.

استفان دوژاریک اما دلیل مشکل پیش‌آمده با خلف را نه «محتوای گزارش» بلکه رعایت‌نکردن رویه ضروری پیش از انتشار آن دانست. او پیشتر ادعا کرده‌بود که دبیر کمیسیون آسیای غربی با دبیرکل بر سر انتشار این گزارش هماهنگی نکرده‌است و جمعه نیز در ادامه گفت که انتشار گزارش تحت نام سازمان ملل بدون اطلاع دبیرکل آن قابل قبول نیست.

با این حال، احتمال بی‌اطلاعی دبیرکل سازمان ملل از محتوای این گزارش به چالش کشیده شده‌است. اغلب خبرگزاری‌ها ۲۴ ساعت پیش از انتشار کامل این گزارش به یک کنفرانس مطبوعاتی دعوت شده بودند و خلاصه‌ای از محتوای آن را در اختیار داشتند. اگرچه برخی از خبرگزاری‌های بزرگ غربی از انعکاس این گزارش، به‌ویژه تا پیش از اعلام واکنش رسمی واشنگتن و تل‌آویو به آن سرباز زدند.

نیکی هالی پس از اعلام استعفای ریما خلف آن را اقدامی مناسب خواند و گفت که «تصمیم دبیرکل را برای حفظ فاصله دفتر خوبش با این گزارش» ستایش می‌کند.

دنی دنون، فرستاده اسرائیل به سازمان ملل نیز این استعفا را حتی «بسیار دیرهنگام» دانست و گفت که «فعالان ضداسرائیلی جایی در سازمان ملل ندارند.»

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.