ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دیدار «غیرمتداول» ترامپ و مرکل در واشنگتن

ترامپ در برابر عکاسان از دست‌دادن با مرکل امتناع کرد. او بعدتر در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با صدراعظم آلمان گفت که نقطه اشتراک بین آن دو، شنود تلفن‌هایشان از سوی دولت اوباما است. 

رئیس‌جمهور ایالات متحده و صدراعظم آلمان در حالی در واشنگتن به مذاکره پرداختند که بسیاری از رسانه‌ها دیدار بین آنها را «غیرمتداول» و حتی «سرد» توصیف کردند.

ترامپ با مرکل دست نداد - عکس: AFP

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان جمعه ۱۷ مارس برای دیدار با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری جدید ایالات متحده وارد کاخ سفید شد. این دیدار که عمدتاً برای مذاکره بر سر معاهدات تجاری و آینده ناتو انجام شد، لحظاتی جنجالی آفرید.

رهبران آلمان و ایالات متحده بر سر چندین موضوع مهم از جمله نحوه برخورد با روسیه، قراردادهای همکاری‌ تجاری و سیاست‌های مهاجرتی با یکدیگر اختلاف دارند.

اتاق بیضی: ترامپ دست نداد

پس از آنکه ترامپ تشریفات استقبال از مرکل را به جای آورد، آن دو با یکدیگر در «اتاق بیضی» کاخ سفید در برابر خبرنگاران و عکاسان قرار گرفتند. ترامپ اما در این دیدار تلاش کرد تا به مرکل نگاه نکند و علی‌رغم اصرار عکاسان خبری با مرکل دست نداد. مرکل برای مدت زیادی از روی مبل خود به سمت ترامپ متمایل شده بود و هنگامی که مرکل در نهایت از او پرسید که آیا تمایلی به دست دادن دارد، تنها سکوت کرد و به نقطه دیگری نگاه کرد. آن دو در برابر سوال‌های خبرنگاران به پاسخ‌های بسیار کوتاه مبنی بر «خوب‌بودن» دیدار دوجانبه‌شان اکتفا کردند.

ترامپ در اتاق بیضی به عکاسان به شوخی گفت که «حتماً یک عکس خوب بگیرید تا بفرستیم آلمان.»

ترامپ در دوران رقابت‌های انتخاباتی سیاست «درهای باز» آلمان به روی پناهجویان را «فاجعه» خوانده بود. او گفته بود که آلمان به رهبری مرکل در حال سوء استفاده از اتحادیه اروپا به نفع هرچه قدرتمندکردن خود است و از خروج بریتانیا از این اتحادیه (برگزیت) و نیز خروج احتمالی دیگر کشورهای اروپایی در آینده دفاع کرده‌بود.

مرکل و دولت او نیز از فرمان مهاجرتی ترامپ برای منع‌کردن ورود شهروندان هفت کشور عمدتاً مسلمان از جمله ایران در ژانویه انتقاد کرده‌بودند. ترامپ بعدتر نسخه جدیدی از این فرمان را برای شهروندان شش کشور عدمتاً مسلمان ارائه کرد و عراق را از لیست پیشین بیرون گذاشت.

این دو رهبر همچنین درباره توافق هسته‌ای ایران با کشورهای گروه ۱+۵ (که آلمان و ایالات متحده عضو آن هستند) اختلاف دارند. ترامپ این توافق را توافقی بد می‌داند و مرکل از آن دفاع می‌کند.

مرکل همراه با فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه و دیوید کامرون، نخست‌وزیر سابق بریتانیا در سپتامبر ۲۰۱۵ مقاله‌ای مشترک در روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» منتشر کردند و دلایل دفاع خود از توافق با ایران را شرح دادند.

کنفرانس خبری: اشاره به تفاوت‌ها

ترامپ و مرکل در انتهای دیدارهای خود در «اتاق شرقی» کاخ سفید در کنفرانسی مطبوعاتی به سوال‌های خبرنگاران پاسخ دادند.

مرکل کنفرانس خبری را با این جمله شروع کرد که سخن‌گفتن با یکدیگر از سخن‌گفتن درباره یکدیگر بهتر است.

او گفت که در گفت‌و‌گو با ترامپ به نقاط اختلاف بین یکدیگر پرداخته‌اند و تلاش کرده‌اند تا به مصالحه‌ای دست یابند که به نفع هر دو طرف باشد.

ترامپ نیز در ابتدای این کنفرانس خبری، ضمن اعلام حمایت خود از پیمان همکاری آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت که انتظار دارد دیگر متحدان ایالات متحده در ناتو، از جمله آلمان به تعهدات مالی خود و سهم‌شان در تأمین مخارج آن پایبند باشند.

مرکل نیز در پاسخ گفت که آلمان به تعهد خود برای رساندن بودجه نظامی به میزان دو درصد از کل تولید ناخالص داخلی (GDP) وفادار است.

آنها در پایان این کنفرانس مطبوعاتی با یکدیگر دست دادند و از سالن خارج شدند.

نقطه اشتراک: «شنود تلفنی»

ترامپ در این کنفرانس مطبوعاتی ادعاهای پیشین خود درباره شنود تلفن‌هایش از سوی دولت اوباما را تکرار کرد.

او به طعنه گفت که «فکر می‌کنم تا جایی که به شنود تلفنی از سوی دولت قبلی مربوط می‌شود، شاید بین ما [ترامپ و مرکل] نقطه اشتراکی وجود داشته باشد.» مرکل پس از این سخنان با حیرت از جایگاه خود به رئیس‌جمهوری آمریکا نگاه کرد.

اشاره ترامپ به افشاگری ادوارد اسنودن، کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) باز می‌گردد که گفته بود واشنگتن تلفن شخصی آنگلا مرکل را شنود می‌کرده است.

دولت آلمان نیز سال ۲۰۱۳ گفت که بر اساس اطلاعاتی که در دست دارد، احتمالاً ایالات متحده تلفن همراه مرکل را شنود می‌کرده. آنها خواستار توضیح فوری و شفاف باراک اوباما، رئیس‌جمهوری وقت ایالات متحده شده بودند.

ترامپ در حالی ادعاهای پیشین خود را تکرار کرد که رهبران جمهوری‌خواه و دموکرات کمیسیون اطلاعاتی سنای آمریکا پنج‌شنبه ۱۶ مارس در بیانیه‌ای آن را رد کردند. با این وجود، کاخ سفید جمعه از تسلیم مدارک جدید در این باره به کنگره خبر داد.

تجلیل ترامپ از مرکل در مسئله افغانستان

ترامپ در این کنفرانس خبری از «رهبری مرکل» در حمایت از ناتو و به خصوص از تلاش‌های این سازمان در افغانستان ستایش کرد.

او گفت که این حمایت با هزینه سنگینی روی داده و آن هزینه هم کشته‌شدن بیش از ۵۰ سرباز آلمانی در افغانستان است. ترامپ تأکید کرد که «ما به فداکاری آنها احترام می‌گذاریم.»

طالبان افغانستان تا کنون چندین بار به سربازان و کنسولگری آلمان در آن کشور حمله کرده‌است. سخنگوی طالبان گفته است که «چرا ما نباید به آلمانی‌ها حمله کنیم. همه می‌دانند که ارتش آلمان هنوز هم در شمال افغانستان یک اردوگاه دارد. سربازان آلمانی هنوز هم آن‌جا هستند. »

طالبان آلمان را به فراهم‌کردن اطلاعات برای حملات آمریکا علیه این گروه متهم کرده‌است.

مرکل و ترامپ درباره بحران اوکراین و نحوه برخورد با روسیه و نیز روابط تجاری نیز سخن گفتند. ترامپ گفت که به باور او مناسبات تجاری آلمان و آمریکا «به‌شکل جنون‌آمیزی خوب» خواهد بود.

مرکل نیز ضمن انتقاد جدی از دولت مسکو به ویژه از دخالت روسیه در شرق اوکراین گفت که باید به دنبال بهبود روابط با روسیه بود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کاوه

    حالا اگر یک ایرانی اینطور رفتار کرده بود چه حرفها که در مورد عقب ماندگی او و بی اطلاعیش از قوانین جهان مدرن نمی نوشتند! مقاله ها نوشته میشد و ریشه یابی میشد که از اسلام شیعه است این رفتار یا اسلام علوی؟ ولی یکنفر این رفتار را ریشه یابی نمیکند و به چیری نسبت نمیدهد، گزارش و تمام! آنها حق دارند غیر عادی باشند