تفاوت پیامهای نوروزی رهبر و رئیس جمهوری اسلامی
رئیس جمهوری اسلامی از موفقیتهای اقتصادی دولتش و به اجرا در آمدن توافق هستهای سخن گفت در حالیکه «رهبر» بر مشکلات اقتصادی انگشت گذاشت و اشارهای به توافق هستهای نکرد.
تأکید ماههای اخیر مخالفان دولت بر مشکلات اقتصادی، در پیام نوروزی رهبر جمهوری اسلامی نیز مشهود بود. او از توافق هستهای نیز سخنی نگفت و بر امنیت تأکید کرد. در حالیکه حسن روحانی در پیام خود از موفقیتهای دولتش بهویژه در عرصه اقتصادی حرف زد و از اجرای توافق هستهای در سالی که گذشت نیز یاد کرد.
به رسم هر سال، در آغاز سال ۱۳۹۶ نیز رهبران جمهوری اسلامی خطاب به مردم ایران پیامهای نوروزی دادند و یک سال گذشته را مرور کردند.
«فاصله زیاد بین کارهای انجامشده و انتظارات مردم»
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در پیام نوروزی خود بر سه نکته تأکید کرد: امنیت، مشکلات معیشتی و اقتصاد مقاومتی.
او همچون مسئولان نظامی کشور به ناآرامیهای منطقه اشاره کرد و امنیت جمهوری اسلامی را «شاخص بسیار مهم» در سال گذشته دانست.
در حالیکه مخالفان دولت در ماههای گذشته بهشکل فزایندهای سعی داشتهاند دولت روحانی را در رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم ناکارآمد نشان دهند و وضعیت مردم را ناشی از عملکرد دولت جلوه دهند، علی خامنهای نیز در پیام نوروزیاش بر مشکلات معیشتی مردم انگشت گذاشت و گفت: «من از وضع مردم مطلع هستم، بنابراین تلخی کام مردم بهویژه طبقه ضعیف را از مشکلات اقتصادی همچون گرانی، بیکاری، تبعیضها و نابرابریها و آسیبهای اجتماعی با همه وجود حس میکنم.»
او که سال ۹۵ را سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نامگذاری کرده بود، با بیان اینکه «فاصله زیادی میان کارهای انجامشده با انتظارات مردم و رهبری وجود دارد»، سال جدید را سال «اقتصاد مقاومتی: تولید - اشتغال» نامگذاری کرد و گفت باید بر «تولید داخلی و اشتغال بهویژه اشتغال جوانان» متمرکز شد.
رهبر جمهوری اسلامی در پیام نوروزی خود هیچ اشارهای به اجرای توافق هستهای و مرگ اکبر هاشمی رفسنجانی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال گذشته نکرد؛ موضوعاتی که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در پیام نوروزی خود به آنها پرداخت.
«پیشرفتهای اقتصادی در ۲۵ سال گذشته بینظیر بود»
بر خلاف سخنان رهبر جمهوری اسلامی، حسن روحانی در پیام نوروزیاش بر عملکرد مثبت دولت خود در زمینه مهار تورم، رشد اقتصادی و اشتغال تأکید کرد.
او گفت دو موضوع عملی کردن سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» و اجرایی شدن توافق هستهای در کنار هم توانستند برای ایران نقشآفرینی مثبتی داشته باشند؛ از جمله اینکه بهگفته او، تولیدات صنعتی «رشد قابل ملاحظهای» داشتند و ۲۴ هزار واحد صنعتی نیمهتمام فعال شدند، تولید نفت و گاز و میعانات به جایگاه قبلی خود بازگشت، اقتصاد کشور پس از ۱۱ سال رشد ۸ درصدی داشت و مهار تورم، رشد اقتصادی و اشتغال نسبت به ۲۵ سال گذشته «بینظیر» بود.
او از مشکلات اقتصادی چیزی نگفت و تنها به این اشاره کرد که در سال جدید باید تورم باز هم کاهش یابد، رشد اقتصادی ادامه یابد و کمبودها جبران شود.
روحانی گفت دولت یازدهم در سه سال گذشته «همواره مقدار افزایش حقوق و دستمزد برای کارکنان و کارگران را بیشتر از تورم» قرار داده و این «به این معناست که مردم در آرامش و رفاه بیشتری میتوانند قرار داشته باشند.»
رئیس جمهوری ایران از حوادث قطار سمنان ـ مشهد، آتشسوزی ساختمان پلاسکو و مرگ اکبر هاشمی رفسنجانی بهعنوان «تلخکامیها»ی سال گذشته نام برد.
حسن روحانی همچنین از انتشار منشور حقوق شهروندی در سال گذشته بهعنوان اقدامی مثبت یاد کرد و وعده داد که در سال جدید این منشور بهاجرا گذاشته شود.
تفاوتهای پیامهای نوروزی رهبر و رئیس جمهوری اسلامی بهمناسبت آغاز سال ۱۳۹۶ بیش از سالهای گذشته مشهود بود.
نظرها
میر ز ا رضا
خمینی که خود پایه گذار نفاق و تفرقه بود مدام چون طوطی از «وحدت کلمه» سخن میگفت بدون آنکه هیچگاه توضیح دهد معنای آنرا. احدی هم هرگز از ایشان در آنمورد سوالی نپرسید. بعدأ در عمل «وحدت کلمه» خود را نشان داد. ۸ سال جنگ خونین و بیحاصل ایران و عراق؛ اشغال عراق توسط آمریکا با کمک آخوندها در ایران؛ کوتای ۸۸ در ایران ؛ جنگ داخلی سوریه؛ تفرقه بین ایران و عربستان و اینهم وحدت کلمات روحانی و خامنه ای در حکومتی که در آن همه چیز پیدا میشود غیر از وحدت و یکپارچگی.
ایرج رهنما
در زمان رشد اقتصادی یک کشور وضیعت بد اقتصادی مردم طبیعیست اما درایران دو حکومت برمسند قدرت است یکی مردم و رییس جنهور دو م رهبر و نزدیکانش انان که هم سیاست واقتصاد را در دست دارند و اسلحه هم دارند ودولت را تحت فشار قرار می دهند مردم عامه هم که با موج سواری این اقایون همراه می شوند
Farid
میثاق روحانی با خامنهای: «امروز میدانیم که در همه پیچ و خمهای انقلاب و مسیر نهضت با رهبری رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرزند خلف امام راحل هستند از مشکلات به خوبی عبور خواهیم کرد.»!!
naseem
حسن روحانی از تظاهرات ۳۰ دسامبر ۲۰۰۹ که در تهران علیه اعتراضهای صورت گرفته پس از انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری آن سال که به «جنبش سبز» شهرت یافت برگزار شد، تمجید کرد.! حسن روحانی چهارشنبه ۲۸ دسامبر در نشست تخصصی جامعه نظارت و بازرسی دولت در تهران، گفت: «شما دیدید مردم احساس کردند به امام حسین توهینی شده، در ۹ دی چه کردند؟ ۹ دی (۳۰ دسامبر) به خاطر عشق ملت ایران به امام حسین بود.! ». وی تصریح کرد: «۹ دی یک حرکت بزرگ مردم برای دفاع از امام حسین، خاندان رسالت، حق، نظام جمهوری اسلامی، ولایت فقیه و مسیر حق بود!. مربوط به این جناح و آن جناح این دسته و آن دسته نبود. مردم حس کردند و به آنها خبر رسید! در روز عاشورا یک کارهایی صورت گرفته؛ توهین به امام حسین و روز عاشورا را کسی نمیتواند تحمل کند!
روزبه
۱- منظور از وحدت کلمه که فردی در ابراز نظرش مطرح کرده کاملا روشن بوده و احتیاجی به سوال نبود یعنی پیروی از حرفهای خمینی بلا غیر و شرط . این همان حرفی است که همه. دیکتاتور های قبل و بعد گفته اند و حرف تازه ایی نیست. ۲- بنظرم این تفاوت گفتار و تحلیل رهبر و رییس جمهور از اوضاع نوعی بازی حساب شده طبقه روحانیون ایران است که حساب شده قصد دارند با فریب و بازی سیاسی جناب روحانی را بعنوان اپو زیسیون مشروع و کم هزینه به مردم ناراضی غالب کنند و مردم راپر شور و شوق به پای صندوق رای کشیده و آن را بعنوان مهر تاییدی برای جمهوری اسلامی و رهبری آن مال خود کنند. و البته مردم هم نشان دادهاند تمایل به این خود فریبی کم هزینه دارند.