انتقاد وزیر کشور بریتانیا از سرویس ارسال پیام رمزگذاریشده واتساپ
امبر راد به دلیل حمله تروریستی اخیر لندن از سرویسهایی همچون واتساپ به شدت انتقاد کرد و آنها را به دلیل فراهمآوردن فضای مخفی ارتباط برای تروریستها «غیرقابل قبول» خواند.
وزیر کشور بریتانیا از سرویسهای ارسال پیام رمزگذاریشده همچون «واتساپ» به شدت انتقاد کرد و آن را «کاملاً غیرقابل قبول» خواند.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، امبر راد یکشنبه ۲۶ مارس در یک مصاحبه تلویزیونی با شبکه جهانی بیبیسی گفت که نباید «فضای مخفی برقراری ارتباط برای تروریستها» وجود داشته باشد؛ فضایی که به باور او سرویسهای ارسال پیام رمزگذاریشده سرتاسری همچون واتساپ فراهم میآورند. او این شیوه ارسال پیام را «کاملاً غیرقبول» دانست.
رمزگذاری سرتاسری پیامها باعث میشود تا تنها دو طرف گیرنده و فرستنده پیام قابل به خواندن آن باشند. این سرویسها نظارت بر محتوای پیامها را به صورت «بالقوه» ناممکن میکنند.
رسانههای بریتانیایی گزارش دادهبودند که خالد مسعود، عامل حمله هفته گذشته در حوالی پارلمان بریتانیا در لندن، پیش از انجام این حمله پیامی با واتساپ ارسال کردهاست. در این حمله چهارتن کشته و عدهای دیگر زخمی شدند.
وزیر کشور بریتانیا نیز گفته که «ما باید اطمینان حاصل کنیم که سازمانهایی مثل واتساپ و خیلی موارد مشابه دیگر فضایی مخفی برای ارتباط تروریستها با یکدیگر فراهم نیاورند.»
کلیدهای رمزگذاری پیام در این سرویسها نه برای سرویسدهنده خدمات اینترنتی قابل دسترسی است و نه ارائهدهندگان خدمات مخابراتی و نه خود شرکتهای ارائهدهنده این خدمات. به دلیل این شیوه رمزگذاری، شرکتهای ارائهدهنده خدمات رمزگذاری سرتاسری نمیتوانند متن پیامهای مشتریان خود را به مقامهای امنیتی ارائه دهند.
با این وجود هنوز شیوههایی برای هککردن این سیستم و دسترسی به این پیامها وجود دارد. برای مثال، بکدُرهای (یا درهای پشتی) نرمافزارها قابلیت دسترسی به کلیدهای کدگذاری پیام را ممکن میکند. ادوارد اسنودن در سال ۲۰۱۳ فاش کردهبود که سازمان امنیت ملی آمریکا از طریق مایکروسافت به بکدُر نرمافزار اسکایپ دسترسی یافتهاست.
نظرها
نظری وجود ندارد.