وزارت خارجه ایران: با هیچ «گروه تروریستی» در بحرین ارتباط نداریم
سخنگوی وزارت خارجه ایران از حکومت بحرین خواسته است حقوق شهروندی شیعیان را رعایت کند و از تکرار اتهام ارتباط سپاه پاسداران با گروههای تروریستی در این کشور بپرهیزد.
سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرد که جمهوری اسلامی با اشخاصی که در بحرین به اتهام ایجاد یک شبکه تروریستی بازداشت شدهاند، ارتباط ندارد.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به بیانیه وزارت کشور بحرین گفت:
«جای تعجب است که مقامات بحرینی همچنان بر تکرار ادعاهای دروغ، بیاساس و بیحاصل خود و اتهامزنی به جمهوری اسلامی ایران اصرار دارند.»
وزارت کشور بحرین با انتشار بیانیهای اعلام کرده که مقامات امنیتی این کشور یک گروه تروریستی را که با سپاه پاسداران در ارتباط است، شناسایی و بازداشت کردهاند. خبرگزاری رسمی بحرین با انتشار این بیانیه گزارش داده که این گروه ظاهراً مسئول انفجار بمبگذاری در منامه بودند.
در حادثه منامه، در فوریه سال گذشته بمبی در کنار یک اتوبوس که حامل مأموران پلیس بحرین بود منفجر شد و ۵ مأمور پلیس مجروح شدند.
وزارت کشور بحرین میگوید ۱۴ عضو این گروه تروریستی را بازداشت کرده. بر اساس بیانیه وزارت کشور بحرین، ۶ نفر از این اشخاص زیر نظر سپاه پاسداران در عراق آموزش دیده بودند. ۵ نفر دیگر را حزبالله عراق آموزش داده و سه نفر هم در بحرین آموزش دیده بودند. وزارت کشور بحرین میگوید ۱۱ نفر از اعضای این گروه در مجموع با سپاه پاسداران همکاری میکردند.
وزارت کشور بحرین اعلام کرده که در خانههای تیمی این اشخاص مواد منفجره و وسایل ارتباطی کشف شده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به این اتهامات گفته است:
«دولت بحرین بهتر است به جای فرافکنیهای بیثمر و تکراری، تلاش خود را معطوف به رعایت حقوق شهروندان بحرینی، پایان دادن به سرکوب و بازداشت علما و اعطای آزادی بیان به تمام اقشار جامعه بحرین کند.»
بهرام قاسمی تلویحاً به شیخ عیسی قاسم، رهبران شیعیان بحرین و شیخ علی سلمان، دبیرکل جمیع وفاق در بحرین اشاره میکند. این جمعیت که بزرگترین حزب سیاسی در این کشور به شمار میآید توسط شیعیان و در سال ۲۰۰۱ تاسیس شد.
دادگاهی در بحرین شیخ علی سلمان را به تلاش برای براندازی حکومت از طریق خشونت متهم کرده است. او همچنین متهم به نفرتپراکنی و توهین به وزارت کشور بحرین شده است.
شیخ علی سلمان تحصیلات حوزوی خود را در شهر قم در ایران انجام داده است. او از مقلدان آیتالله ابوالقاسم خویی به شمار میآمد. گفته میشود پس از درگذشت آیتالله خویی، او از آیتالله سیستانی تقلید میکند.
از شیخ عیسی قاسم که از بنیانگذاران جمعیت بیداری اسلامی بحرین است، نیز در خرداد سال گذشته سلب تابعیت شده است.
قاسم سلیمانی، فرمانده شاخه برونمرزی سپاه پاسداران، تابستان گذشته، بعد از سلب تابعیت از شیخ عیسی قاسم با انتشار بیانیهای، خاندان آل خلیفه را تهدید کرده بود که هرگونه تعدی به حریم شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان این کشور با مقاومت مسلحانه مواجه میشود.
جمهوری اسلامی تشدید مجازات شیخ علی سلمان، تعلیق فعالیتهای جمعیت وفاق و سلب تابعیت شیخ قاسم را محکوم کرده است.
اکثریت جمعیت بحرین را شیعیان تشکیل میدهند اما سنیها قدرت سیاسی و اقتصادی را در اختیار دارند. با شروع بهار عربی، شیعیان بحرین هم علیه حکومت آل خلیفه قیام کردند اما حاکمیت بحرین با کمک عربستان صدای اعتراض آنها را خاموش کرد.
دولت بحرین ایران را به تحریک شیعیان این کشور متهم میسازد. منامه پس از حمله به سفارت عربستان در تهران، روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی را در اعلام همبستگی با ریاض قطع کرد. جمهوری اسلامی در واکنش اخیر خود، از دولت بحرین خواسته است، با رعایت حسن همجواری با ایران از تکرار چنین اتهاماتی بپرهیزد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
شیخ محمد شاخص السعود
آره ارواح ***ات. به جای این ولخرجی های تروریستی فکر به حال مردمت کن که تو گور نخوابند