ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پسری ۱۶ ساله، تنها بازمانده قایق ۱۴۷ پناهجوی آفریقایی

پناهجویان چند روز پیش با قایقی بادی از لیبی به راه افتاده بودند. ۱۴۷ آفریقایی از کشورهای جنوب صحرای بزرگ. در میان آنها چندین کودک و زن باردار. همه از بین رفتند جز یک نفر.

یک بار دیگر بر اثر غرق‌ شدن قایق بادی پناهجویان در مدیترانه ده‌ها تن جان‌شان را از دست دادند.

نجات یک پناهجو از دریای مدیترانه، شمال لیبی - عکس از آرشیو

به گزارش روزنامه «گاردین»، یک قایق لاستیکی حامل مهاجران و پناهجویان که از لیبی به سمت اروپا راه افتاده بود، در مدیترانه غرق شد. احتمالاً از میان ۱۴۷ مسافر این قایق، تنها پسری ۱۶ ساله نجات یافته است و ۱۴۶ تن دیگر غرق شده‌اند.

این پسر ۱۶ ساله را یک ناوچه اسپانیایی به نام «جزایر قناری» سه‌شنبه ۲۸ مارس از دریا نجات داد. او برای غرق‌نشدن به تکه‌پاره‌ای شناور روی آب چنگ انداخته بود. نوجوان نجات‌یافته به کشتی گارد ساحلی ایتالیا تحویل داده شد و او را بامداد چهارشنبه به جزیره لامپدوسا در نزدیکی سیسیل در جنوب ایتالیا منتقل کردند.

فلاویو دی جیاکومو، سخنگوی سازمان بین‌الملل مهاجرت (آی.او.ام) درباره این بازمانده قایق پناهجویان گفته است که «وقتی او را یافتند، خیلی خسته بود. الان در حال استراحت است، به همین خاطر جزئیات بیشتر حادثه را بعدتر خواهیم فهمید.»

او توضیح داد که «پسر گفته آنها از سابراتا در لیبی چند روز پیش با قایقی بادی به راه افتاده اند و ۱۴۷ آفریقایی از کشورهای جنوب صحرای بزرگ، از جمله چندین کودک و زن حامله مسافر آن بودند.»

به گفته گارد ساحلی ایتالیا، امدادگران در دو روز گذشته بیش از ۱۱۰۰ مهاجر را از دریا نجات داده‌اند و یک جسد بی‌جان را نیز از آب گرفته‌اند. آنها در مورد این آخرین مورد غرق‌شدن قایق‌ها نظری ندادند.

سال گذشته چهارهزار و ۶۰۰ پناهجو که از شمال آفریقا به سوی ایتالیا عازم بودند، جان‌شان را در دریا از دست دادند. سازمان بین‌المللی مهاجرت تخمین زده‌ است که در سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۶۰۰ تن به شیوه‌ای مشابه در مسیر مهاجرت جان داده‌اند. شمار مهاجرانی که در سال جاری به ایتالیا رسیده‌اند، نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

به‌گفته دولت ایتالیا، در سال ۲۰۱۶ در مجموع ۱۸۱ هزار نفر از طریق دریای مدیترانه خود را به سواحل اروپا رسانده‌اند که این رقم نیز بی‌سابقه بود.

بامداد چهارشنبه یک شناور مخصوص کمک‌های بشردوستانه با نام گولفو آزورو توانست حدود  ۴۰۰پناهجو، از جمله ۱۶ زن و دو کودک را نجات دهد. این پناهجویان از مراکش، الجزایر، لیبی، گامبیا و بنگلادش رهسپار اروپا شده‌اند.

این ۴۰۰ پناهجو در قایقی چوبی بدون موتور در ۱۶ کیلومتری ساحل سابراتا سرگردان در دریا رها شده‌ بودند و پس از نجات به سیسیل منتقل شدند. سابراتا عزیمت‌گاهی است که قاچاقچیان انسان در لیبی مکرراً از آن استفاده می‌کنند.

یانیس براکیس، عکاس خبرگزاری «رویترز» که سوار بر کشتی گولفو آزورو بوده، تعریف می‌کند که «مهاجران نجات‌دهندگان‌شان را بوسیدند و در آغوش گرفتند و زدند زیر آواز.»

خلیفه کوجابی، یک پسر ۱۷ ساله گامبیایی که جزو این ۴۰۰ پناهجوی نجات‌یافته است، به گاردین گفته که به اصرار برادرش عازم این سفر شده است. او بازیکن آکادمی فوتبال گامبیا است و ۶۰۰ دلار به قاچاقچی‌ها برای این سفر پرداخته است. برادر خلیفه به او گفته بوده که تنها در اروپا به عنوان یک فوتبالیست آینده‌ای در انتظارش خواهد بود.

پارلمان ایتالیا چهارشنبه قانون جدیدی را تصویب کرد که هدفش مراقبت و حمایت از کودکان و نوجوانان بدون سرپرست زیر ۱۸ سال است. گروه‌های حقوق بشری از این تمهیدات جدید استقبال کرده‌اند.

صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) در سال ۲۰۱۵ آمار کودکان بدون همراه را که از دریای مدیترانه به ایتالیا رفته‌اند ۲۵ هزار و ۸۰۰ نفر اعلام کرده بود. این آمار با افزایش کل تعداد پناهجویان آفریقایی به ایتالیا سال گذشته افزایش یافته است.

سنای ایتالیا نیز در همان چهارشنبه قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن بازداشتگاه‌های جدیدی برای مهاجران دپورتی ساخته می‌شود و زمان رسیدگی به اعتراض کسانی که تقاضای پناهندگی‌شان رد شده‌است، کوتاه‌تر خواهد شد. این قانون اکنون باید برای تصویب نهایی رأی موافق مجلس نمایندگان را نیز از آن خود کند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.