ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روسیه: سوریه به انبار سلاح‌های شیمیایی شورشیان در خان شیخون حمله کرد

پیش‌نویس قطعنامه‌ای در محکومیت حمله شیمیایی به خان شیخون سوریه به شورای امنیت ارائه شد. وزارت دفاع روسیه گفت نیروی هوایی سوریه به این شهر حمله کرده است.

پس از آن‌که آمریکا، فرانسه و بریتانیا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در محکومیت حمله شیمیایی به شهر خان شیخون سوریه را به شورای امنیت ارائه دادند، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروی هوایی سوریه به خان شیخون حمله کرده است.

حمله شیمیایی به خان شیخون سوریه دست‌کم ۷۲ نفر کشته و ۳۰۰ نفر زخمی داشت

وزارت دفاع روسیه صبح چهارشنبه ۵ آوریل / ۱۶ فروردین در بیانیه‌ای نسبت به حمله هوایی به خان شیخون، واقع در شمال غرب سوریه واکنش نشان داد و گفت نیروی هوایی سوریه به این شهر حمله کرده اما هدف متلاشی کردن انبار سلاح‌های شیمیایی شورشیان بوده است. نسخه‌ای که غرب به آن باور ندارد.

بر اساس آن‌چه وزارت دفاع روسیه توضیح داده است و خبرگزاری تاس این کشور آن را منتشر کرده، در انبار مهماتی که مورد حمله واقع شده سلاح‌های بسیاری توسط «تروریست‌ها» نگهداری می‌شده و به همین دلیل متلاشی شده است.

وزارت دفاع روسیه گفته است ضبط سیستم‌های نظارت هوایی این کشور این موضوع را ثابت می‌کند.

روز سه‌شنبه ۴ آوریل / ۱۵ فروردین ابتدا دیده‌بان حقوق بشر سوریه و کلاه‌سفیدهای این کشور از حمله هوایی به شهر خان شیخون در استان ادلب سوریه خبر دادند و گفتند که این حمله با گاز سمی انجام گرفته و سپس، چند ساعت بعد خبرگزاری فرانسه گزارش داد بیمارستان خان شیخون که مجروحان در آن تحت درمان قرار دارند نیز هدف خمپاره قرار گرفته است. در این حملات دست‌کم ۷۲ نفر کشته و ۳۰۰ نفر زخمی شدند که ۱۹ نفر از کشته‌شدگان کودک و ۱۳ نفر زن بودند.

استان ادلب در شمال غرب سوریه در دست شورشیان است و پس از تصرف کامل حلب توسط ارتش سوریه و متحدانش، این استان مقر اصلی شورشیان محسوب می‌شود.

به‌گفته وزارت دفاع روسیه در انبار مهمات سلاح‌های شیمیایی شورشیان، گلوله‌هایی با گاز شیمیایی تولید و به عراق ارسال می‌شده است. کرملین همچنین گفته است که شورشیان پیش از این نیز از گلوله‌های مشابهی در حلب استفاده کرده است.

با این حال کشورهای غربی رژیم سوریه را مسئول حمله شیمیایی به خان شیخون می‌دانند.

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، آمریکا، فرانسه و بریتانیا شامگاه سه‌شنبه ۴ آوریل / ۱۵ فروردین پیش‌نویسی را به سازمان ملل ارائه داده‌اند که در آن سازمان منع سلاح‌های هسته‌ای فراخوانده شده تا هر چه سریع‌تر نتایج بررسی‌های خود درباره حمله شیمیایی به خان شیخون را منتشر کند.

این پیش‌نویس در بین ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل پخش شده تا در نشست فوق‌العاده این شورا که از سوی پاریس و لندن برای چهارشنبه ۵ آوریل / ۱۶ فروردین فراخوانده شده، بررسی شود.

آمریکا، فرانسه و بریتانیا قصد دارند در نشست چهارشنبه شورای امنیت در نیویورک این پیش‌نویس رأی‌گیری شود اما به‌گفته دیپلمات‌ها واکنش روسیه هنوز معلوم نیست.

پیش‌نویس ارائه‌شده همچنین از حکومت سوریه خواسته است تا نقشه‌های پرواز و تمام اطلاعات مربوط به عملیات نظامی در لحظه حمله شیمیایی را در اختیار شورای امنیت قرار دهد.

پیش‌نویس همچنین تهدید به تحریم بر اساس فصل هفتم منشور ملل متحد شده است. طبق فصل هفتم منشور سازمان ملل، شورای امنیت قدرت زیاد و گسترده‌ای برای ارزیابی تصمیم‌های گرفته شده در شرایط «تهدید صلح جهانی، تخطی از رویه‌های صلح، یا اعمال خشونت و زور» در سطح جهانی دارد. شورای امنیت پس از بررسی دقیق کیفیت حقوقی یک وضعیت و قبول آن به‌عنوان تهدیدی برای صلح یا نقض صلح یا عملی تجاوزگرانه ابتدا تصمیمات موقت غیرنظامی می‌گیرد و سپس در صورت نیاز، می‌تواند مجازات‌هایی از قبیل قطع کامل یا جزیی روابط اقتصادی، ارتباطات زمینی، هوایی، دریایی، و وسایل ارتباطی و همچنین روابط دیپلماتیک را قطع کند و تمام دولت‌های عضو سازمان موظف‌اند آن‌ها را اجرا کنند.

روسیه و چین در ماه فوریه سال جاری قطعنامه شورای امنیت که خواهان تحریم علیه رژیم سوریه بود را وتو کردند. دولت سوریه پیش از این متهم به استفاده از سلاح شیمیایی در حملات خود به روستاهای سوریه در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ شده بود.

متیو رایکرافت، سفیر بریتانیا در سازمان ملل در پیوند با حمله به خان شیخون گفت: «این ظاهراً یک جنایت جنگی است. من از اعضای شورای امنیت که در گذشته از حق وتوی خود استفاده کرده‌اند می‌خواهم که جبهه خود را عوض کنند.»

استفان دوجاریچ، سخنگوی سازمان ملل نیز اطلاعات مربوط به بمباران خان شیخون را «به‌شدت نگران‌کننده و شوک‌آور» خواند.

این حمله واکنش‌های جهانی به‌همراه داشت. آمریکا، فرانسه و بریتانیا انگشت اتهام را به سوی رژیم اسد گرفته‌اند در حالی‌که دمشق هرگونه حمله شیمیایی از سوی ارتش این کشور را تکذیب کرده است.

استفان دی میستورا، نماینده سازمان ملل در امور سوریه اعلام کرد که سازمان ملل «تا روشن شدن کامل هویت عاملان این حمله» تحقیق خواهد کرد.

رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز شامگاه سه‌شنبه حکومت بشار اسد و هم‌پیمان‌های روس و ایرانی آن را مسئول این حمله شیمیایی دانست.

تیلرسون در بیانیه‌ای گفت: «تا زمانی که ما تنها نظاره‌گر این شرایط وحشتناک هستیم معلوم است که بشار اسد این چنین رفتار خواهد کرد: با بربریت وحشیانه و بی‌شرمانه».

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • naseem

    فرمانده «ارتش ادلب آزاد»، یکی از گروه های مخالف حکومت سوریه، بیانیه روسیه مبنی بر احتمال هدف قرار گرفتن یک زرادخانه شیمیایی شورشیان در شهرک «خان شیخون» استان ادلب را تکذیب کرده و آن را «دروغ» خواند. به گزارش خبرگزاری رویترز، حسن حاج علی، فرمانده این گروه، روز چهارشنبه، ۱۶ فروردین، گفت: هیچ موضع نظامی یا کارخانه تولید سلاح در این منطقه وجود نداشته است. وی افزود: «همه دیدند که هواپیما بمب‌های گاز انداخت.»