موافقت بریتانیا و آلمان با حمله موشکی آمریکا به سوریه
همزمان با برگزاری نشست هفت کشور صنعتی، رایزنیها برای جلب نظر روسیه نسبت به برکناری اسد ادامه دارد. ترزا می و آنگلا مرکل از مداخله نظامی آمریکا در سوریه حمایت کردهاند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با ترزا می، نخستوزیر بریتانیا و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان درباره حمله موشکی آمریکا به سوریه تلفنی گفتوگو کرد.
کاخ سفید اعلام کرده است که می و مرکل حمله موشکی آمریکا به سوریه را تأیید و با دخالت نظامی آمریکا در بحران سوریه موافقت کردهاند. علاوه بر این رهبران سه کشور بر سر این نکته که بشار اسد میبایست وادار به پذیرش مسئولیت بشود با یکدیگر توافق داشتهاند. قرار است که لندن، برلین و واشنگتن همچنان در مورد بحران سوریه با یکدیگر در ارتباط باشند و هماهنگ عمل کنند.
لندن اعلام کرده که نخستوزیر بریتانیا هم مانند رئیس جمهوری آمریکا اعتقاد دارد که اکنون فرصت خوبی پیش آمده برای قانع کردن ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نسبت به ضرورت برکناری بشار اسد.
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در هفته جاری به مسکو سفر میکند. هدف از این سفر این است که واشنگتن و مسکو به توافقی سیاسی برای حل بحران سوریه دست پیدا کنند.
بامداد جمعه ۶ آوریل ارتش آمریکا بیش از ۵۰ موشک کروز «توماهاوک» را به سمت پایگاه هوایی «الشعیرات» واقع در استان حمص شلیک کرد. نیروهای روسیه هم در این پایگاه نظامی مستقر بودهاند. در این حمله موشکی سنگین به نیروهای روسیه آسیبی نرسید و حتی باند پرواز جنگندههای شکاری هم مصون ماند.
حمله موشکی آمریکا در واکنش به حمله شیمیایی به شهر خان شیخون در استان ادلب انجام شد. دولت سوریه هرگونه مشارکت در این حمله شیمیایی را تکذیب کرده است. در حالیکه تهران و مسکو خواهان تشکیل یک کمیته حقیقتیاب شدهاند، کشورهای غربی اعتقاد دارند که دولت اسد میبایست نسبت به جان شهروندان سوری مسئولیت بپذیرد.
در حمله شیمیایی به خان شیخون بیش از ۸۰ نفر کشته شدند.
ایالات متحده آمریکا چنین تلقی میکند که مسکو از حمله شیمیایی به خان شیخون بیاطلاع بوده است. روز گذشته کاخ سفید به رسانههای خبری گفته بود: «در حال حاضر نهادهای اطلاعاتی آمریکا نشانهای از اینکه مسکو از حمله شیمیایی به خان شیخون اطلاع داشته به دست نیاوردهاند.»
مهمترین موضوع اجلاس وزاری خارجه هفت کشور صنعتی جهان در شهر لوکا در ایتالیا بحران سوریه و ضرورت برکناری بشار اسد با موافقت روسیه است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.