ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دیدار لاوروف و تیلرسون در اوج تنش بر سر سوریه

آمریکا و روسیه در روزهای اخیر بارها درباره حملات شیمیایی به خان شیخون و حمله موشکی آمریکا به سوریه علیه یکدیگر بیانیه دادند. آن‌ها اکنون می‌خواهند رو در رو گفت‌وگو کنند.

پس از حملات شیمیایی به خان شیخون سوریه و حمله موشکی آمریکا به سوریه، تنش بین آمریکا و روسیه شدت گرفت. وزیران امور خارجه دو کشور سرانجام روز چهارشنبه ۱۲ آوریل / ۲۳ فروردین در مسکو دیدار کردند تا رو در رو درباره این مسائل به گفت‌وگو بنشینند.

دیدار سرگئی لاوروف و رکس تیلرسون، وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه ـ مسکو چهارشنبه ۱۲ آوریل / ۲۳ فروردین

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، در آغاز این دیدار سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت مایل است که «نیت واقعی» آمریکا در سیاست بین‌المللی را درک کند، از «تکرار جنایت» حملات ایالات متحده به سوریه جلوگیری کند و برای ایجاد یک «جبهه مشترک علیه تروریسم» فعالیت کند.

لاوروف گفت: «جهت حرکت ما بر اساس قوانین بین‌المللی استوار است و نه گزینه‌هایی چون "یا با ما، یا علیه ما"».

رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز اظهار امیدواری کرد که تبادل‌نظر «باز، صادقانه و صمیمانه»، در جهت «روشن‌تر شدن اهداف و منافع مشترک» صورت گیرد و «تفاوت‌های روشن» در رویکرد دو کشور درباره مسائل کلیدی به بحث گذاشته شود.

دیدار تیلرسون از مسکو نخستین دیدار یک مقام بلندپایه دولت جدید آمریکا از روسیه است که به‌منظور عادی‌سازی روابط دو کشور انجام می‌شود، موضوعی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در کارزار انتخاباتی خود وعده آن را داده بود.

اما حملات شیمیایی به خان شیخون سوریه و در پی آن حمله موشکی آمریکا به یک پایگاه هوایی سوریه بار دیگر تنش بین دو کشور را تشدید کرد.

روز سه‌شنبه مقامات آمریکایی حمایت قاطع روسیه از بشار اسد را مورد انتقاد قرار دادند.

جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا تأکید کرد که «به هیچ وجه» در این‌که رژیم سوریه مسئول حملات شیمیایی چهارم آوریل است شکی وجود ندارد. در این حملات که در استان ادلب در شمال غرب سوریه صورت گرفت ۸۷ نفر کشته شدند.

پیش از این اظهارات یک مسئول دولتی آمریکا که نخواست نامش فاش شود مسکو را به ایجاد «ابهام» در مورد نقش رژیم سوریه در این حملات و انداختن مسئولیت آن به گردن شورشیان و یا «دولت اسلامی» (داعش) متهم کرد.

یک مقام دیگر آمریکایی نیز گفت باید از روس‌ها درباره نقش احتمالی آن‌ها در این حملات پرسید.

از سوی دیگر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه شامگاه سه‌شنبه ۱۱ آوریل / ۲۲ فروردین در یک گفت‌وگوی تلویزیونی اعلام کرد که هیچ مدرکی دال بر مسئولیت دمشق در این حملات وجود ندارد.

روسیه با خارج کردن دمشق از زیر اتهامِ این حملات، نگاه‌ها را به سوی شورشیان برمی‌گرداند و می‌گوید ارتش سوریه از زمانی که زاردخانه سلاح‌های هسته‌ای‌اش تحت نظارت بین‌المللی نابود شد به سلاح هسته‌ای دسترسی ندارد.

پوتین از تکرار سناریوی سال ۲۰۰۳ در عراق یاد کرد که شواهد نادرست مبنی بر در اختیار داشتن سلاح‌های کشتار جمعی توسط رژیم عراق مقدمه‌ای برای حمله به این کشور برای پایین کشیدن صدام حسین شد.

او نسبت به «تحریکات» شورشیان برای حملات شیمیایی دیگر و انداختن مسئولیت آن به گردن دمشق هشدار داد.

همزمان با دیدار تیلرسون از مسکو آمریکا، فرانسه و بریتانیا قطعنامه جدیدی را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داده‌اند که بر اساس آن از رژیم سوریه درخواست شده تا در زمینه تحقیق درباره حملات شیمیایی به خان شیخون همکاری کند.

رأی‌گیری در این‌باره شامگاه چهارشنبه ۱۲ آوریل / ۲۳ فروردین

صورت می‌گیرد. ناظران سیاسی معتقدند که روسیه این بار نیز این قطعنامه را وتو خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.