کارشناسان سازمان منع سلاحهای شیمیایی در راه بررسی حمله شیمیایی در سوریه
سازمان منع سلاحهای شیمیایی کارشناسان خود را به ترکیه فرستاده تا از آن طریق هم بتوانند با بازماندگان حمله شیمیایی به خان شیخون مصاحبه کنند و هم در محل حادثه نمونهبرداری کنند.
کارشناسان سازمان منع سلاحهای شیمیایی بهمنظور تحقیق درباره حمله شیمیایی به شهر خان شیخون سوریه به ترکیه رفتند.
بهگزارش رویترز، دفتر سازمان منع سلاحهای شیمیایی در لاهه هلند روز پنجشنبه ۱۳ آوریل / ۲۴ فروردین ضمن اعلام این خبر گفت که تحقیقات درباره حمله شیمیایی به خان شیخون از طریق مصاحبه با جانبهدربردگان این رویداد و جمعآوری نمونه انجام خواهد شد.
در حملات شیمیایی ۴ آوریل / ۱۵ فروردین به خان شیخون واقع در استان ادلب در شمال غرب سوریه دستکم ۸۷ نفر کشته شدند. آمریکا و کشورهای غربی حکومت سوریه را مسئول این حمله میدانند اما سوریه و همپیمان اصلیاش روسیه، شورشیان را عامل آن میدانند.
یافتههای این گروه از کارشناسان در مدت سه تا چهار هفته جمعآوری و سپس به یک هیئت مشترک سازمان ملل و سازمان منع سلاهای شیمیایی منتقل خواهد شد تا این هیئت بتواند مسئولیت این حمله را تعیین کند.
محققان به این نتیجه رسیدهاند که در حمله به خان شیخون از گاز سارین، کلر و گاز خردل استفاده شده است.
روسیه شامگاه چهارشنبه ۱۲ آوریل / ۲۳ فروردین در شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه پیشنهادی از سوی آمریکا، بریتانیا و فرانسه برای تحقیق درباره حمله شیمیایی به خان شیخون را وتو کرد.
در قطعنامه پیشنهادی از رژیم سوریه خواسته شده بود تا در زمینه تحقیق درباره حملات شیمیایی به خان شیخون همکاری کند، اجازه دهد تا سازمان منع سلاحهای شیمیایی در خان شیخون موضوع را مورد بررسی قرار دهد و اطلاعات عملیات نظامی خود در روز حمله شیمیایی را ارائه دهد.
رسانههای روسیه پس از وتوی دولت این کشور نوشتند که دلیل مخالفت روسیه آن بود که قطعنامه پیشنهادی از دولت دمشق میخواست تا اطلاعات کاملی را از پروازها و عملیات نظامی این کشور برای سازمان ملل فراهم کند.
«راشاتودی» نوشت مسکو قطعنامهای را وتو کرد که در پی بازشدن پایگاههای نظامی روسیه به روی بازرسان بود.
بهگفته این سایت خبری پذیرش این قطعنامه از سوی مسکو به حمله موشکی آمریکا به پایگاه سوریه مشروعیت میبخشید.
بامداد جمعه ۷ آوریل / ۱۸ فروردین ارتش آمریکا در پاسخ به حمله شیمیایی به خان شیخون بیش از ۵۰ موشک کروز «توماهاوک» را به سمت پایگاه هوایی الشعیرات واقع در استان حمص شلیک کرد. نیروهای روسیه نیز در این پایگاه نظامی مستقر بودند. در این حمله موشکی سنگین به نیروهای روسیه آسیبی نرسید و حتی باند پرواز جنگندههای شکاری هم مصون ماند.
بسیاری از کشورهای غربی از این حمله آمریکا پشتیبانی کردند اما روسیه آن را نشانهای بر احتمال حمله نظامی گسترده به خاک سوریه و اشغال نظامی این کشور دانست و نسبت به آن هشدار داد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.