ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

احمد جنتی: نامزدهای اقلیت‌های دینی در انتخابات شوراها رد صلاحیت شوند

دبیر شورای نگهبان با استناد به قانونی که متضمن مشارکت اقلیت‌های مذهبی در شوراهای شهر است، احراز صلاحیت غیرمسلمانان را منع کرده است: یک اقدام فراقانونی.

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان با انتشار ابلاغیه‌ای در روزنامه‌های رسمی ایران خواهان رد صلاحیت نامزدهای اقلیت‌های مذهبی در انتخابات شوراها شد.

دبیر شورای نگهبان: عضویت افراد غیر مسلمان در شوراهای اسلامی شهر و روستا خلاف موازین شرع است

در این ابلاغیه که با سربرگ «شورای نگهبان» منتشر شده، احمد جنتی می‌نویسد از طریق منابعی که در اختیار دارد متوجه شده که افراد غیرمسلمان در مناطقی از ایران که ساکنانشان مسلمان و شیعه‌اند داوطلب عضویت در شوراهای شهر و روستا شده‌اند.

جنتی می‌نویسد:

«با توجه به اینکه تصمیمات شوراها در خصوص مسلمین بدون لزوم رسیدگی آن در شورای نگهبان لازم‌الاتباع خواهد بود، [عضویت افراد غیر مسلمان در شوراهای اسلامی شهر و روستا] خلاف موازین شرع است.»

دبیر شورای نگهبان در این حکم به تبصره ۱ ماده ۲۶ قانون «تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران» که در سال ۱۳۷۵ به تصویب رسیده استناد می‌کند.

ماده ۲۶ قانون «تشکیلات، وظایف و انتخابات شورهای اسلامی کشور» شرایطی را برمی‌شمرد که داوطلبان عضویت در شوراهای شهر و روستا می‌بایست حائز آن باشند: تابعیت جمهوری اسلامی، اعتقاد و التزام عملی به ولایت فقیه، وفاداری به قانون اساسی جمهوری اسلامی و سطح تحصیلات داوطلبان برای شهرها و روستاهایی با ۲۰۰ خانوار، ۲۰ هزار نفر جمعیت و جمعیت بیش از ۲۰ هزار نفر.

در تبصره این ماده به صراحت منعی برای شرکت اقلیت‌های مذهبی در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در نظر گرفته نشده است. در تبصره ماده یاد شده آمده است:

«اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.»

احمد جنتی اما در ابلاغیه‌‌ای که در روزنامه‌های رسمی ایران منتشر کرده به این تبصره استناد می‌کند و حکم می‌دهد که عضویت افراد غیر مسلمان در شوراهای اسلامی شهر و روستا خلاف «موازین شرع» است.

بررسی صلاحیت کاندیداهای شورای شهر و روستا جزو وظایف شورای نگهبان نیست.

سام سوادکوهی، عضو حقوقدانان شورای نگهبان پیش از این در گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی به صراحت گفته بود که در قانون اساسی جمهوری اسلامی چنین وظیفه‌ای برای شورای نگهبان قائل نشده‌اند:

« شورای نگهبان در مسائل مهم و حاکمیتی مثل انتخابات مجلس، ریاست جمهوری و خبرگان، وظیفه نظارت را در قانون اساسی دارد ولی در مورد انتخابات شورای شهر، روستا و بخش مواردی نسبت به مسئولیت شورا قید نشده. فکر نمی‌کنم نیاز باشد که شورای نگهبان خود را درگیر این بحث کند.»

انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری ایران در ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ برگزار می‌شود.

زمان ثبت نام در این دوره از انتخابات ۳۰ اسفند ۱۳۹۵ تا ۶ فرودین ۱۳۹۶ بود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Masoud

    برداشت این است که در مناطق سنی نشین هم چون آنها تابعه مذهب رسمی‌ کشور که مذهب جعفری است، آنها نمیتوانند انتخاب شوند.

  • فرهاد - فریاد

    جالب است که پس از ۴۰ سال باز هم عده ای می گویند قانون این است و آن نیست اما متوجه نیستند که حکم شرعی همه ی قوانین را منسوخ کرده و الزام آور است . اما چون شرعا بالا بودن غیر مسلمان از مسلمان و بالا بودن غیر شیعی از شیعی غیر شرعی ست از اینرو الزام آور است فتاوی عالمان دین بر قانون پس بروید دنبال کارتان در یک حکومت دینی و فاشیستی کسی دنبال سنگ پا نمی گردد .این جنتی نیست که مجری سیاستهای اسلام است بلکه این ساختار فاشیستی جمهوری اسلامیست که هر کس دیگر هم جای جنتی بنشیند بنابر احکام شرعی عمل می کند نه بر اساس آرزوهای فردی اش . تقلیل گرایان تلاش دارند تا با جایگزینی نفرت عمومی به افراد مانع دست یافتن اشکالات ساختاری حکومت شوند .

  • علی

    من فکر نمی کنم منطقه ای وجود داشته باشه که مسلمان ها در اکثریت نباشن، در اینصورت این حکم همانند نادیده گرفتن و حذف اقلیت ها از امور جامعه است. در ضمن فکر نمیکنم شوراها مصداق حکومت کردن باشند در نتیجه شامل حکومت غیر مسلمان بر مسلمان نیستند. امیدوارم این حکم نا عادلانه اجرا نشه در حالی که ادعای عدالت وجود داره.

  • ‌‌

    وقتی در یزد یک زرتشی به شورای شهر راه یافت آقایان فهمیدند که دیگر حتی در دارلعباده هم تره برای آنها خورد نمیکنند.

  • hasani

    حکومت اسلامی یا حکومت عجایب ؟!: - محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، روز سه‌شنبه قوه قضائیه جمهوری اسلامی را مسئول مسدود شدن سرویس تماس صوتی تلگرام در ایران معرفی کرد. واعظی گفت که وزارت ارتباطات به تلگرام «مجوز ارائه خدمات تماس صوتی رایگان» را داده و این سرویس از روز جمعه گذشته راه‌اندازی شد، اما از روز دوشنبه «با دستور قضایی به اپراتورهای ثابت و همراه این قابلیت مسدود شده است»!. -ابراهیم رئیسی، از نامزدهای اصولگرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری در نامه‌ای به علی‌عسکری، رییس رادیو و تلویزیون ایران، نیز به پخش اخبار حسن روحانی اعتراض کرده و از او خواسته است که رسانه تحت امر «خود؟! را به رعایت عدالت تبلیغاتی ملزم بداند!». - احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در نامه‌ای که نسخه‌ای از آن در روزنامه رسمی کشور منتشر شده، دستور به رد صلاحیت نامزدهای غیرمسلمان در مناطقی که «اکثریت مردم آنها مسلمان هستند» داده است. جنتی با استناد به بخشی از سخنرانی خمینی ، داوطلب شدن غیرمسلمان‌ها برای کاندیداتوری در انتخابات شوراهای شهر و روستا را «خلاف موازین شرع» دانسته است!. -ژنرال جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا، سه‌شنبه 18 تاکید کرد موشک‌هایی که حوثی‌ها به سمت سعودی شلیک می‌کنند از حکومت اسلامی است و باید متوقف شود. - کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال از شناسایی چندین «جادوگر» در مسابقات فوتبال خبر داد!!

  • هم وطن

    با ایجاد کمپین رای به هم وطن اقلیتهای مذهبی می توان پاسخی در خور به کسانی داد که شیعه گری را برتر از انسان و ایرانی بودن داد و اگر در انتخابات شورای شهر تهران یکنفر از اقلیتهای مذهبی با حد اکثر آرا تهرانیان انتخاب شود مقدمه ای می شود برای حرکتهای مدنی دیگر ضد اقتدار گری جاهلانه .