اعلام آمادهباش صادق لاریجانی: در انتخابات فتنهگری و اغتشاش نشود
رئیس قوه قضائیه با صدور بخشنامهای، به رؤسای دادگستریها و دادستانهای کل ایران اختیارات ویژهای داده که با کمک نیروهای امنیتی با اغتشاشات احتمالی مقابله کنند.
یک روز بعد از سخنرانی علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و هشدار او مبنی بر اینکه «دشمنان در صدد تخریب انتخابات»اند، رئیس قوه قضائیه نیز در جمع رؤسای دادگستری و دادستانها در سراسر ایران هشدار داد که ممکن است در طول انتخابات ریاست جمهوری در ایران حوادثی رخ دهد. صادق لاریجانی از رؤسای دادگستریها و دادستانها در سراسر ایران خواست برای مقابله با این حوادث در هماهنگی با هم و با استفاده از نیروهای انتظامی و امنیتی وارد عمل شوند.
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه درباره احتمال وقوع ناآرامیهایی در جریان برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران گفت:
«در سراسر کشور ممکن است حوادث خاصی خاصی رخ دهد لذا هم از جهت پیشگیری باید نسبت به این مسائل پیشبینیهایی داشته باشیم و اگر هم واقع شد چگونه برخورد کردن آن نیاز به یک سیاستگذاری واحد دارد.»
روز گذشته حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور خاطرنشان کرده بود که اقدامات لازم برای مقابله با «تهدیدات احتمالی» در جریان انتخابات انجام شده و نیروهای امنیتی با کسانی که قصد بر هم زدن انتخابات را داشته باشند مقابله میکنند.
به گزارش برخی رسانههای داخلی ابراهیم رئیسی، نامزد مورد وثوق رهبر جمهوری اسلامی تا ماه گذشته فقط ۵ درصد از آرا را در اختیار داشته. نصرالله پژمانفر، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری از تبلیغات محمد باقر قالیباف، یکی از نامزهای تشکل اصولگرایان بر ضد ابراهیم رئیسی انتقاد کرده است. علاوه بر چنددستگی در میان اصولگریان، امکان رد صلاحیت محمود احمدینژاد و محمد رضا بقایی نیز وجود دارد. روزنامه «جمهوری اسلامی» چاپ تهران اخیراً هشدار داده که احمدینژاد و بقایی در صددند هزینه رد صلاحیتشان را بالا ببرند.
کمیته پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی که به ریاست دادستان کل ایران و زیر نظر قوه قضائیه شکل گرفته، بر تخلفات انتخاباتی در فضای واقعی و مجازی نظارت میکند. با اینحال دادستان کل بخشنامه ویژهای هم برای رؤسای دادگستری و دادستانهای سراسر کشور صادر کرده و با تأیید رئیس قوه قضائیه به آنها اختیارات ویژهای برای «مواقع حساس» داده است.
صادق لاریجانی درباره این بخشنامه گفت:
«اینطور نباشد که هر گوشهای از کشور به شکلی برخورد کنند. آنچه را که دادستان کل کشور در این بخشنامه مطرح کرده بر اساس یک مصلحتاندیشی است. در طول ایام انتخابات اگر مسائل حادی پیش آمد اگر در جایی ممکن است احساس شود باید برخوردی صورت گیرد، حتما با مشورت با دادستان کل کشور انجام شود تا در سراسر کشور هماهنگی باشد.»
رئیس قوه قضائیه از رؤسای دادگستریها و دادستانهای ایران را به حالت آمادهباش درآورده است:
«رؤسای دادگستریها و دادستانها آمادگی، توجه و احتیاط را نباید از دست بدهند و اگر در توهم، کسانی فکر می کنند با فتنهگری میتوانند برخی از دیدگاههای فاسدشان را بر علیه نظام پیش ببرند، روسای دادگستریها و دادستانها با همکاری نیروی انتظامی و امنیتی وارد صحنه شوند و نگذارند اغتشاش شود.»
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران همزمان با پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا در روز جمعه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ برگزار خواهد شد.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی روز گذشته در سخنانی که درباره انتخابات و تهدیدهای آن ایراد کرد گفته است «برای یک کشور بدترین حالت آن است که مسئولان آن کشور، از تشر دشمن بترسند.»
بیشتر بخوانید:
نظرها
فرهاد - فریاد
انتخابات پیش رو کاملا محسوس است که جناحهای حکومتی قرار است بر علیه یکدیگر کودتا انجام دهند . با توجه باینکه رئیس جمهور آینده نقش تعیین کننده ای در سرنوشت رهبر آینده و حوادث سیاسی آینده ی جناحها دارد از اینرو در اختیار گرفتن امکانات دولتی برای تعیین تکلیف قدرت آینده دارای اهمیت بسیاراست . با وجود ترامپ در کاخ سفید و اصرار اصول گرایان بر انطباق خودشان با جناحهای حاکم بر امریکا ضرورتا مقابله ی واقعی با جناحهای میانه رو تبدیل به یک ضرورت برای حکومت ایران شده است تنها حوادث ناپایدار و غیر مترقبه است که میتواند این توازن را بهم زده و تصمیم حکومت ایران را تغییر دهد از دیروز جمهوریخواهان امریکا برای تند شدن منازعات و تاثیر بر انتخابات ایران تلاش دارند تا موضوع تحریمها را تبلیغاتی تر کرده و هویت برجام را زیر سئول برده تا بر افکار عمومی مردم ایران تاثیر بگذارند و همراهی با کودتاچیان را بنابر خواست مردم ایران نشان دهند لذا دادستانها نیروهای انتظامی سپاه پاسداران و همه ی امکانات سرکوب باید آمادگی کامل داشته باشند تا کودتا به نحو احسن مانند سال ۱۳۸۸ بوقوع بپیوندد . امثال فقط ما شاهد لشکر کشی اصلاح طلبان و اصول گرایان نیستیم امثال ما در درگیری چهار یا پنج جناح حکومتی داخل شده ایم زیرا موضوع مرگ و زندگی و جیات و ممات و قدرت آینده به همین آرایش انتخاباتی وابسته است . اما هنوز باید تا هفته ی آینده و اعلام اسامی احراز صلاحیت شده منتظر بمانیم تا چیدمان حکومت را بتوانیم دقیق تر تحلیل کنیم . اما دو موضوع قدرت آینده و نقش کاخ سفید در آینده ی قدرت در هر شرایطی اثر مستقیم خود را با هر آرایش و بده بستانهای قدرت نشان خواهد داد .