ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

غزه در تاریکی فرو رفت

بعد از ۱۰‌سال محاصره و ۳‌سال جنگ، زندگی در غزه بسیار دشوار است. تنها نیروگاه برق شهر از کار افتاده، کار بیمارستان‌ها مختل شده و یک بحران انسانی در راه است.

در حالی که ۱۰ سال محاصره و سه سال جنگ زندگی مردم غزه را به اندازه کافی دشوار کرده، اکنون تنها نیروگاه برق غزه نیز از کار افتاده است. دو میلیون نفر ناچارند ساعات طولانی بدون الکتریسته سر کنند و این وضعیت رفته رفته وخیم‌تر نیز خواهد شد.

تاکنون تشکیلات خودگران فلسطین از اسرايیل سوخت دریافت می‌کرد و به نیروگاه برق غزه که تحت کنترل حماس است می‌فروخت. فلسطین مالیات فروش سوخت به غزه را کاهش داده است. به علت مشکلات اقتصادی حماس، برخی کشورها نیز بخشی از سوخت غزه را تأمین می‌کردند.

در ماه ژانویه پس از ناآرامی‌های غزه به علت کمبود سوخت، کشورهای قطر و ترکیه به غزه سه ماه سوخت هدیه دادند.

اکنون سه ماه توافق این کشورها به سرآمده است. حماس از تشکیلات خودگردان فلسطین خواسته که هزینه مالیات برق را کاهش دهد اما مقامات فلسطینی گفته‌اند اگر حماس بخواهد کماکان در غزه بماند باید هزینه کامل برق را بپردازد، مگر اینکه قدرت را به تشکیلات خوگردان فلسطین واگذار کند.

حماس می‌گوید مردم غزه فقیرند و حماس نمی‌تواند با جمع آوری قبض‌های برق آنها هزینه‌ای که تشکیلات خودگردان فلسطین طلب می‌کند را مهیا کند. حماس انتظار دارد مقامات فسلطینی کل هزینه یا بخشی از هزینه برق را تأمین کنند. به یک معنا: حماس توقع دارد بر غزه حکومت کند اما تشکیلات خودگردان فلسطین هزینه‌هایش را بپردازد.

جنگ سیاسی بین جناح‌های فلسطینی به قیمت این تمام شده که مردم غزه از برق محروم شوند. نتیجه تمام این درگیری‌های سیاسی رنج بیشتر و بیشتر مردم عادی غزه است زیرا حماس به این سادگی‌ها از سلطه بر غزه دست نخواهد کشید.

در اوت ۲۰۱۳  در حمله ارتش اسرائیل به غزه، تنها نیروگاه برق غزه آتش گرفت و از کار افتاد. ۳۰ درصد برق غزه را این نیروگاه تأمین می‌کرد و باقی برق مورد نیاز از اسرائیل وارد می‌شد. بعد از پایان یافتن این درگیری‌ها تنها نیروگاه غزه پاسخگوی نیاز مردم نبود. اسرائیل و مصر نیز اندکی الکتریسته، حدود ۱۲۰ مگاوات به غزه صادر می‌کردند. نیروگاه غزه نیز قبل از اینکه از کار بیفتد ۳۰ مگاوات تأمین می‌کرد. این در حالی است که مردم به ۴۰۰ الی ۴۵۰ مگاوات برق نیاز دارند.

سلطه حماس بر نوار غزه و سلطه فتح بر کرانه باختری به اختلافات پیچیده‌ای بین این دو سازمان انجامیده که در برق‌رسانی به نوار غزه نیز تأثیر داشته است.

در تنش سال گذشته، فتح، حماس را به بی‌کفایتی متهم می‌کرد و می‌گفت مسئولان غزه نتوانسته‌اند سوخت تنها نیروگاه برق را تأمین کنند. از سوی دیگر، حماس، فتح را متهم می‌کرد که از عهده تأمین هزینه‌های برق وارداتی از مصر برنیامده بود. افزون بر آن، حماس می‌گفت فتح از واردات گازوئیل جلوگیری کرده و به همین جهت سوخت کافی برای نیروگاه وجود ندارد. فتح پاسخ می‌داد، مالیات سوخت را حماس خرج مردم نکرده، بلکه از آن استفاده دیگری کرده است.

قطع برق در غزه به خدمات شهری مثل پمپاژ آب خانه‌ها و پساب نیز اثر دارد. همچنین، بیمارستان‌ها هشدار داده‌اند اگر شرایط همینطور ادامه یابد، نمی‌توانند خدمات پزشکی ارائه ‌کنند.

هم‌اکنون هم کار آن‌ها مختل شده. عده‌ای از ساکنان غزه تلاش می‌کنند با ژنراتورهای خانگی برق مورد نیازشان را تأمین کنند، اما به دلیل بالا بودن قیمت سوخت، این هم همیشه میسر نیست. سلول‌های خورشیدی مولد برق می‌تواند راهکار مؤثری باشد، اما تهیه و نصب سلول‌های خورشیدی هم برای اغلب مردم غزه غیر قابل پرداخت است. چنین است که با توقف تنها نیروگاه برق غزه، غزه در تاریکی مطلق فرورفته است.

کمبود برق و مشکل تصفیه آب ممکن است باعث وقوع بحرانی عظیم حقوق بشری در غزه گردد.

نیکلای ملادنوف، فرستاده ویژه سازمان ملل در راستای صلح خاورمیانه می‌گوید فلسطینی‌های غزه که سال‌هاست با بحرانی انسانی روبه‌رو هستند.آنها دیگر نمی‌توانند به دلیل اختلافات بین فتح و حماس و انشعابات سیاسی گروگان بمانند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.