ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

قالیباف: ساختار وزارت خارجه را تغییر می‌دهم

در ماه‌های گذشته حسن روحانی و محمدجواد ظریف بر فعال کردن وزارت خارجه در امور اقتصادی تأکید کرده بودند، اکنون قالیباف این موضوع را از اولویت‌های برنامه خود دانسته است.

محمدباقر قالیباف، کاندیدای اصولگرای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران می‌گوید دیپلماسی باید در خدمت اقتصاد کشور قرار بگیرد و به همین دلیل ساختار وزارت خارجه باید تغییر یابد و به "وزارت خارجه و تجارت بین‌الملل" تبدیل شود.

محمدباقر قالیباف، کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدباقر قالیباف روز سه‌شنبه ۱۲ اردیبهشت گفت در ساختار وزارت خارجه ایران تاکنون تجارت و اقتصاد اهمیتی نداشته و این وزارتخانه تنها پاسخگوی نیازهای سیاسی و امنیت ملی کشور بوده است.

او گفت نیاز به سرمایه‌گذاری‌های هنگفت نیست بلکه برای تولیدات محصولات کشاورزی، صنعتی و خدماتی باید بازار بین‌المللی پیدا کرد و این مهم نیازمند آن است که وزارت خارجه در این زمینه‌ها فعال شود.

قالیباف افزود: "از این رو طرح تشکیل وزارت خارجه و گسترش تجارت بین‌الملل از اولویت‌های دولت من در صورت پیروزی است."

به باور قالیباف با این تغییر می‌توان "رونق اقتصادی، افزایش درآمد ملی و ایجاد شغل" را با سرعت پیش برد.

قالیباف به پیشرفت‌های اقتصادی کشورهایی همچون ژاپن و کره جنوبی پس از جنگ جهانی دوم اشاره کرد و گفت در این کشورها "وزارت خارجه نقش فعالی در تجارت خارجی و پیدا کردن بازار برای تولیدات داخلی بر عهده گرفت و حتی وزارتخانه‌ای مستقل برای توسعه و گسترش روابط تجاری و اقتصادی بین‌المللی به‌وجود آمد که در رابطه مستقیم با وزارت خارجه فعالیت می‌کند."

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری معتقد است که با چنین تدابیری ایران می‌تواند "در یک دوره کوتاه... از ظرفیت بازار ۴۰۰ میلیون نفری کشورهای منطقه برای گسترش فعالیت‌های اقتصادی بهره ببرد."

قالیباف در حالی از فعال کردن وزارت خارجه در امور اقتصادی سخن می‌گوید که در پی تأکید علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی بر پیشبرد "اقتصاد مقاومتی" در پیام نوروزی امسال خود، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران ۲۲ فروردین‌ماه سال جاری در نامه جداگانه‌ای از محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه خواست تا ظرف مدت چهار ماه برنامه اجرایی خود را در مورد "نحوه شکل‌دهی دیپلماسی پایدار در حوزه اقتصاد با هدف توسعه تعامل با جهان و منطقه و در راستای جذب سرمایه، فن‌آوری و گردشگر و گشایش بازارهای صادراتی برای محصولات ایرانی و خدمات فنی و مهندسی" را ارائه دهد.

پیش از این درخواست روحانی، در مهرماه سال گذشته محمدجواد ظریف در مجلس ایران گفته بود که پس از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، وزارت امور خارجه هدف خود را بر مبنای پیشبرد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی قرار داده است.

او گفته بود: "سعی داریم فرهنگ حاکم بر وزارت خارجه را تبدیل به فرهنگی کنیم که درجهت توسعه و کمک به پیشرفت کشور، صادرات غیرنفتی و کمک به واردات فن‌آوری و سرمایه خارجی درجهت اهداف اقتصادی نظام و دولت باشد."

وزیر خارجه ایران موانع دیپلماسی اقتصادی را "فضای بین‌المللی پیش از دولت یازدهم"، "تحمیل گرایش سیاسی- امنیتی به وزارت خارجه به دلیل تحریم‌ها و فشارهای سیاسی بین‌المللی"، "ضعف کارشناسی"، "نگرانی سفرا از متهم شدن به فساد و حضور در معاملات اقتصادی" و همچنین "مشکلات ساختاری وزارت امور خارجه" دانسته بود.

محمدجواد ظریف همچنین گفته بود: "امروز در همه سفرها، عمده محور مذاکرات ما با طرف‌های مقابل، موضوعات اقتصادی است."

با این حال به‌گفته گروهی از صاحب‌نظران عرصه اقتصاد، جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و یافتن بازارهای بین‌المللی برای محصولات اقتصادی ایران بیش از هر چیز نیازمند ثبات سیاسی و امنیت اقتصادی در کشور و حتی دوری از تنش‌های بین‌المللی است، موضوعاتی که به رویکرد عمومی سیاست‌های جمهوری اسلامی مربوط می‌شوند.

در همین زمینه:

موضع سیاسی و منش و جهان‌بینی این کاندیداهای نظام برای انتخابات ریاست جمهوری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

بیشتر بخوانید، در صفحه ویژه انتخابات

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • روزبه

    آخه مرد حسابی ژاپن و کره جنوبی اقتصادشون با کمک امر یکا و اروپای غربی بازسازی کردن نه با دشمنی چمگ و دندان نشون دادن. بعلاوه اون چهار صد میلیونی که تو ازش صحبت میکنی ۳۵۰ میلیونش با شما و شما با اونها اختلاف دارن ضمنا کیفت محصولات ایرانی بسیار از محصولات رقباش مثلا ترکیه و چین و .... پایینتر. و هزینه تولیدش بخاطر غیر مدرن بودن تولید بالا ووو جنس ایرانی رو حتی ایرانیها مجبوری می خرن حالا چه برس باینکه در کشور خارجی طرف قدرت انتخاب بین چند جنس و داشته باشه. سعی کنید اول کیفیت و قیمت محصولات و تکنولژی رو بالا ببرید که حداقل ایرانیها محصول داخلی رو با رغبت بخرن بعد قدم بعدی بازار بین المللی نه برعکس.

  • فرهاد - فریاد

    آقای قالیباف خودت را با ژاپن و کره و دیگر کشورها حتی افغانستان هم نمی خواهد مقایسه کنی دیدگاههای خودت را با اعمالت در شهرداری مقایسه کن همین کافیست همین ۸۰ میلیارد رشوه ی بابک زنجانی را کجا هزینه کرده اید ؟ یا جمع آوری و سازماندهی مداحان و لات ها و اوباش را و ... شما فقط می توانید اوباشی گری و تروریزم را در دنیا اشاعه دهید خالی بندی دروغ نفرت و ... اینها فرهنگ اسلامی حکومت اسلامی جمهوری اسلامیست . وزارت خارجه هم آنقدر کارهای تروریستی را باید سازماندهی کند ویزا بگیرد ویزا بدهد پاسپورتهای تقلبی و دستگیریها برای اهداف نظامی انرژی اتمی و اعمال تروریستی وقتی برای کارهای اقتصادی برایش باقی نگذاشته است و اگر وقتی هم مانده باشد باید به هزار سازمان و نهاد بین المللی برای نقض آشکار حقوق بشر توسط همین نیروهای نظامی و امنیتی پاسخ دهد