اعتراض ایران به سخنان وزیر دفاع عربستان سعودی
ایران در یک نامه اعتراضی به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت سخنان محمد بن سلمان، وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان سعودی را "تهدید آشکار" علیه جمهوری اسلامی دانست.
غلامعلی خوشرو، نماینده ایران در سازمان ملل در پیوند با سخنان اخیر محمد بن سلمان، وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان سعودی نامهای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت نوشته و در آن این سخنان را "تهدید آشکار" علیه جمهوری اسلامی خوانده است.
غلامعلی خوشرو سخنان محمد بن سلمان را "غیرقانونی و تحریکآمیز" خوانده و ضمن رد اتهامات او علیه جمهوری اسلامی گفته است که اظهارات وزیر دفاع سعودی نشاندهنده "همدستی رژیم سعودی با اقدامات تروریستی و خشونتبار در داخل ایران" است.
محمد بن سلمان ۱۲ اردیبهشت جاری در مصاحبه با شبکه تلویزیونی امبیسی گفته بود: "میدانیم که یکی از اهداف رژیم ایران رسیدن به مرکز ثقل عالم اسلام یعنی مکه است اما ما منتظر نمیمانیم تا آنها جنگ را به داخل خاک سعودی بکشانند بلکه تلاش ما این است که این نبرد در طرف آنها، داخل ایران روی دهد و نه در عربستان سعودی."
در نامه نماینده ایران در سازمان ملل گفته شده که این سخنان وزیر دفاع عربستان سعودی "تهدید و اعتراف آشکار" از سوی رژیمی است که خود "پیشینهای طولانی در حمایت از تجاوزگری و استفاده از گروههای تروریستی و افراطی" دارد.
غلامعلی خوشرو بهعنوان نمونه، حمله اخیر به مرزبانان ایرانی در سیستان و بلوچستان و کشته شدن آنها را به "اشرار مسلح مورد حمایت مالی سعودی" نسبت داده و آن را از جمله "سیاستهای غیرمسئولانه، تحریکآمیز و شوم" عربستان سعودی در منطقه و جهان دانسته است.
شامگاه چهارشنبه ۶ اردیبهشت در منطقه مرزی میرجاوه واقع در شرق استان سیستان و بلوچستان افراد گروه جیشالعدل به ۱۱ نفر از مرزبانان ایران حمله کرده و ۱۰ نفر از آنها را کشتند و سپس با استفاده از پوشش جنگلی منطقه به پاکستان گریختند.
شاهزاده سعودی در مصاحبه تلویزیونی گفته بود: "نظام ایران بر پایه ایدئولوژی تندرویی استوار است، پس چگونه میتوان با آن تفاهم کرد؟ میدانیم که سعودی هدف اصلی نظام ایران است."
نماینده ایران در سازمان ملل در پایان نامه خود گفته است جمهوری اسلامی علاقهای در تشدید تنش در میان همسایگان خود ندارد و همچنان آماده گفتوگو و همراهی جهت "تقویت ثبات در منطقه، مبارزه با خشونت افراطی بیثباتکننده و نفی تنفر فرقهای" است.
روز گذشته، پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز در واکنش به سخنان محمد بن سلمان، عربستان سعودی را به وهابیگری و ایجاد بحران در خاورمیانه متهم کرد و گفت: "اینگونه اظهارات در حالی که منطقه تنشآلود غرب آسیا بیش از هر منطقه دیگری به تفاهم و همکاری میان کشورها نیازمند است، دور از خرد سیاسی و گامی نادرست و خطایی راهبردی تلقی میشود."
در دو سال اخیر روابط ایران و عربستان سعودی به دلیل برخی رویدادهای سیاسی از جمله اعدام شیخ نمر باقر النمر، روحانی شیعه در عربستان سعودی و حمله به سفارت و کنسولگری سعودی در تهران و مشهد بهشدت تیره شده است.
نظرها
faryad
حکومت ایران از میلیاردها دلار وجه نقد دریافتی از توافق هسته ای برای دگرگون کردن نیروی جنگی اش به یک نیروی مهیب تخریبی تهاجمی استفاده می کند. این رویکرد نگرانی هایی را در میان کارشناسان امنیت ملی و قانونگذاران در کنگره موجب شده است. بودجه دفاعی حکومت ایران در دولت روحانی ۱۴۵ درصد افزایش یافته است. ادم کردو در واشنگتن فری بیکن نوشته است،حکومت ایران از زمان لغو تحریم های بین المللی قراردادهای چند میلیون دلاری تسلیحاتی با روسیه تنظیم کرده است. اعضای شاخص کنگره ظن این را دارند که دست کم بخشی از یک میلیارد و هفتصد میلیون دلار پرداخت نقدی دولت اوباما به حکومت ایران صرف حمایت از تروریست ها در خاورمیانه شده است!