شمار معدنچیان جانباخته "یورت" به ۴۳ نفر رسید
نیروهای امدادگر پیکرهای هفت کارگر دیگر معدن یورت را از این معدن خارج کردند. احتمال دارد که یک یا دو جسد دیگر هنوز زیر آوار مانده باشد.
در پنجمین روز امدادرسانی به معدنچیان یورت در استان گلستان پیکر هشت معدنچی جانباخته دیگر در انتهای تونل شماره یک معدن زمستان یورت آزادشهر کشف و از معدن خارج شد. علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران خواهان روشن شدن سهم متخلفان این حادثه شد.
رضا مروتی، جانشین شورای هماهنگی مدیریت بحران گلستان سهشنبه ۱۹ اردیبهشت اعلام کرد که جسد هشت معدنچی دیگر در کارگاه استخراج ذغال سنگ تونل شماره یک معدن در عمق ۱۸۰۰ متری کشف شد.
این پیکرها از معدن خارج و برای شناسایی و احراز هویت به پزشکی قانونی منتقل شدند.
تا صبح روز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت شمار کشتهشدگان حادثه انفجار معدن یورت ۳۵ نفر بود که با پیدا شدن پیکر هفت کارگر دیگر این تعداد به ۴۲ نفر رسید.
روز دوشنبه رضا مروتی گفته بود که گمانهزنیها مبنی بر بیشتر بودن محبوسشدگان فقط باید از طریق شکایت خانوادهها و اعلام مراجع قضایی اعلام شود.
انفجار معدن زغال سنگ یورت ظهر روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت رخ داد. ظاهراً کارگران تلاش میکردند که موتور دیزل یک لوکوموتیو را به روش باطری به باطری راه بیندازند که جرقهای تولید شده و گاز را که در تونل و در عمق ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ متری زمین متراکم بوده، منفجر میکند. این انفجار تولید ریزش کرده بود و کارگران محبوس شده بودند. ۲۲ کارگر معدنکار به کمک کارگران محبوس شده شتافته بودند که آنها هم کشته شدند.
انباشت گاز متان در یکی از تونلهای معدن زغالسنگ یورت احتمالاً مهمترین دلیل وقوع این حادثه بوده است.
حمیدرضا منتظری، معاون مدیریت بحران استانداری گلستان نیز گفته است که عملیات بهمنظور پیدا کردن جسدهای احتمالی بیشتر ادامه دارد.
منتظری احتمال داد که یک یا دو جسد دیگر هنوز زیر آوار مانده باشد و اظهار امیدواری کرد که تا بعدازظهر سهشنبه عملیات امداد و نجات معدن یورت پایان یابد.
از سوی دیگر علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران روز سهشنبه ۱۹ اردیبهشت از کمیسیون صنایع و معادن مجلس خواست ضمن بررسی این حادثه سهم متخلفان را روشن کند.
لاریجانی گفت: "ایمنی لازم در معدن وجود نداشته و کارگران در معرض خطر قرار گرفتند."
او از کمیسیون صنایع و معادن مجلس خواست تا هر چه سریعتر گزارش خود را به مجلس بدهد.
روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی، در معدن یورت حاضر شد اما مورد اعتراض جمعی از کارگران قرار گرفت.
برخی رسانههای داخلی گزارش دادهاند که شرکتهای هلدینگ وابسته به بسیج مستضعفان مدیران معدن زغال سنگ یورت را منصوب کرده بودند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.