سفیر ایران در پاکستان خواهان افزایش نیروهای پاکستانی در مرز ایران شد
در پی حمله اخیر به مرزبانان ایرانی در مرز پاکستان، مهدی هنردوست، سفیر ایران در اسلامآباد اعلام کرد که در چنین مواقعی قرار است خط تماس مستقیم میان دو کشور هر چه سریع برقرار شود.
مهدی هنردوست، سفیر ایران در پاکستان گفت در پی حمله به مرزبانان ایرانی و سفر هیئت ایرانی به پاکستان تصمیم گرفته شد که در چنین شرایطی خط تماس مستقیم بین تهران و اسلامآباد برای ایجاد ارتباط سریع برقرار شود.
مهدی هنردوست روز چهارشنبه ۱۰ مه / ۲۰ اردیبهشت اطلاعات تازهای از سفر اخیر هیئت بلندپایه ایرانی به مسئولیت محمدجواد ظریف، وزیر خارجه به پاکستان ارائه داد.
ظریف و هیئت همراه او یک هفته پیش در ارتباط با حمله به مرزبانان ایرانی در سیستان و بلوچستان به پاکستان سفر کرده بود.
شامگاه چهارشنبه ۶ اردیبهشت در منطقه مرزی میرجاوه واقع در شرق استان سیستان و بلوچستان افراد گروه جیشالعدل به ۱۱ نفر از مرزبانان ایران حمله کرده و ۱۰ نفر از آنها را کشتند و سپس با استفاده از پوشش جنگلی منطقه به پاکستان گریختند. یکی از سربازان نیز به اسارت گرفته شد.
سفیر ایران در پاکستان گفت در سفر هیئت ایرانی به پاکستان با عالیترین مقامات سیاسی، نظامی، امنیتی و انتظامی پاکستان دیدار شد و از طرفهای پاکستانی خواسته شد تا توجه بیشتری به امور مرزی شود.
هنردوست گفت: "در این سفر همچنین بر لزوم تشکیل نشست کمیته امنیتی مرزی، افزایش حضور نیروهای پاکستانی در مناطق مرزی و تقویت همکاریهای مرزی تاکید شد" و قرار شد "خط تماس مستقیم بین تهران و اسلامآباد برای ایجاد ارتباط سریع در چنین شرایطی" برقرار شود.
بهگفته سفیر ایران در پاکستان وجود مرز طولانی ۹۶۰ کیلومتری دو کشور و وقوع تحولات و حوادث مرزی، "اقتضاء میکند که مسئولان سیاسی، امنیتی و نظامی دو کشور سریعتر و سهلتر" با هم در تماس باشند.
او افزود دو کشور برای مبارزه با گروههای افراطی در مناطق مرزی اعلام همکاری کردند و قرار شد در اسرع وقت طرف پاکستانی نسبت به "حضور قویتر و مؤثرتر" در منطقه مرزی اقدامات لازم را به عمل آورد.
محمدجواد ظریف نیز روز چهارشنبه گفت: "دولت پاکستان وعده کرده است تا حضور نظامی خود را در مناطق مرزیاش افزایش دهد تا مانع از حملات تروریستی از سوی مرزهای پاکستان به ایران شوند."
هنردوست در همین حال گفت که روابط ایران و پاکستان بهویژه در سال گذشته از روند رو به رشدی برخوردار بوده و حجم تعاملات تجاری تهران و اسلامآباد ۳۰ درصد افزایش داشته است.
در پی کشته شدن مرزبانان ایرانی در سیستان و بلوچستان، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز ۸ اردیبهشت در پیامی به نواز شریف، نخستوزیر پاکستان از او خواسته بود تا مرزهای این کشور بیشتر کنترل شوند و عاملان این حمله که به پاکستان گریختهاند نیز دستگیر شوند.
روحانی در پیام خود افزوده بود که بهرغم وعدههای مقامات مسئول پاکستان، ایران همچنان شاهد تکرار این حوادث تلخ است.
پس از این حمله، وزارت خارجه ایران نیز سفیر پاکستان در تهران را احضار کرد.
پیش از این هم ایران بارها پاکستان را بهدلیل حملات گروههای مسلحی که از خاک این کشور وارد ایران شده و دست به عملیات نظامی میزنند مورد انتقاد قرار داده بود.
مقامات ایرانی در حالی پاکستان را مسئول پاسخگویی به موضوع حمله به مرزبانان ایرانی دانستهاند که آذرماه ۱۳۹۳ محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم گفته بود که جمهوری اسلامی ایران با دولت پاکستان توافقنامهای امضا کرده که برپایه آن ورود نظامی ایران به خاک پاکستان مجاز شمرده شده است.
محمدحسن آصفری گفته بود این توافقنامه امنیتی برای «برخورد با اشرار» امضا شده است.
در سالهای اخیر مناطق جنوب شرقی ایران که در آن استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و هممرز با پاکستان است، شاهد رویدادهای خشونتباری بوده و مسئولیت برخی از ترورها، انفجارها و عملیات نظامی را گروههایی چون جیشالعدل به عهده گرفتهاند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.