ترامپ پس از نشست کشورهای گروه ۷ درباره توافق اقلیمی پاریس تصمیم میگیرد
در حالی که انتظار میرفت آمریکا در کنفرانس آبوهوایی بُن خروج این کشور از توافق اقلیمی پاریس را اعلام کند، تصمیمگیری در این باره به پایان ماه مه موکول شد.
کاخ سفید اعلام کرد دونالد ترامپ تصمیمگیری در خصوص خروج آمریکا از توافقنامه اقلیمی پاریس را به بازگشت از اجلاس کشورهای ۷ موکول کرده است.
بنابر اعلام سخنگوی دولت آمریکا، دونالد ترامپ میخواهد پس از همفکری با مشاورانش درباره جنبههای مثبت و منفی خروج از توافقنامه اقلیمی پاریس تصمیم بگیرد.
تحولات اخیر در شرایطی روی داده که باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا در کنفرانسی در میلان ایتالیا گفته است اطمینان دارد که حرکت آمریکا در موضوع تغییرات اقلیمی در دولت ترامپ به کندی اما در “جهت درست” ادامه خواهد داشت.
اعضای کابینه ترامپ و مشاوران رئیس جمهوری آمریکا، بر سر اجرا یا عدم اجرای وعده انتخاباتی ترامپ مبنی بر بیرون آوردن آمریکا از توافقنامه پاریس دچار اختلاف شدهاند. ایوانکا ترامپ، دختر رئیسجمهوری و همسرش جرد کوشنر، مشاور ارشد دولت و رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه از جمله مخالفان خروج آمریکا از معاهده پاریساند.
دونالد ترامپ در کارزارهای انتخاباتیاش وعده داده بود که معادن زغال سنگ و صنعت نفت و گاز آمریکا را مجدداً احیا میکند. او گفته بود آمریکا از توافقنامه ۲۰۰ کشور در پاریس برای مبارزه با گرمایش زمین و مقابله با تغییرات اقلیمی خارج میشود. ترامپ عامل گرمایش زمین را انسانی نمیداند و آن را «حقه چینیها» خوانده بود.
این درحالی است که دیگر کشورهای عضو گروه ۷ که همگی از پشتیبانان توافق پاریس به شمار میآیند، در ماه جاری میلادی این فرصت را خواهند داشت تا مسئله گذار از سوختهای فسیلی به انرژیهای تجدیدپذیر را رو در رو با ترامپ در میان بگذارند.
مقامات فرانسوی ابراز امیدواری کردند که تأخیر در تصمیمگیری آمریکا برای خروج از توافق پاریس فرصتی است تا بین آمریکا و سایر کشورهای صنعتی عضو گروه ۷ درباره این مسئله گفتوگوی سازندهای شکل بگیرد. به نظر آنان اجلاس گروه ۷ هم بهترین مکان برای چنین گفتوگوییست.
اجلاس گروه ۷، ۲۷ و ۲۸ ماه مه برگزار خواهد شد.
از دوشنبه ۶ مه با هدف آمادهسازی اجلاس آب و هوایی آینده سازمان ملل و چگونگی اجرای توافقنامه اقلیمی پاریس، نشست ۱۰ روزهای هم در شهر بُن در آلمان با شرکت نمایندگان ۱۹۶ کشور برگزار شده. انتظار میرفت آمریکا در اجلاس بن، خروج از توافق پاریس را اعلام کند. اما این اتفاق نیفتاد. مذاکرات بُن پیشدرآمدی است برای بررسی سیاستگذاریهای آب و هوایی در اجلاس گروه ۷.
بسیاری از رهبران جهان از جمله امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری منتخب فرانسه از دونالد ترامپ خواستهاند که حتی اگر مایل است صنعت نفت و گاز را تقویت کند در توافقنامه پاریس باقی بماند. تقویت سوختهای فسیلی اما توافق پاریس را نقض میکند.
اساساً خروج یکباره کشورها از توافق پاریس ممکن نیست و این موضوع در طی روندی تدریجی محقق میشود.
آمریکا و چین در سالهای گذشته سهم زیادی در تولید و انتشار گازهای گلخانهای داشتند. در همان حال چین همچنان برای پیشبرد مقابله با تغییرات اقلیمی ابراز تمایل کرده است.
از میان کشورهایی که توافق پاریس را به امضا رساندهاند تا کنون تنها روسیه آن را تصویب نکرده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.