ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترکیه، ناتو را به تبانی با «تروریست»‌ها متهم کرد

آمریکا قصد دارد سلاح‌های سنگین در اختیار کردهای شمال ترکیه قرار دهد. آنکارا از این واهمه دارد که بعد از آزادسازی رقه، جنوب شرقی ترکیه دستخوش تاآرامی شود.

آمریکا اعلام کرده که قصد دارد برای آزادسازی رقه، سلاح‌های سنگین مانند تانک و زره‌پوش در اختیار نیروی مسلح کُردی موسوم به "یگان‌های مدافع خلق" در شمال سوریه قرار دهد. در آستانه سفر رجب طیب اردوغان به آمریکا برای دیدار و گفت‌وگو با دونالد ترامپ، ترکیه ناتو را به همدستی و تبانی با «تروریست»‌ها متهم کرده است.

یگان‌های مدافع خلق در شمال سوریه همراه با واحدهای زرهی ارتش آمریکا

دولت ترکیه "یگان‌های مدافع خلق" در شمال سوریه را با حزب کارگران کردستان (پ ک ک) هم‌پیمان‌ می‌داند و از این واهمه دارد که بعد از آزادسازی رقه که اکنون در تصرف گروه دولت اسلامی (داعش) است، یگان‌های مدافع خلق، سلاح‌های سنگین را در اختیار پ ک ک قرار دهند.

بن‌‌علی ییلدریم، نخست‌وزیر ترکیه در یک نشست خبری که چهارشنبه ۱۰ مه در آنکارا برگزار شد، خطاب به دولت ترامپ گفت:

«دولت آمریکا هنوز می‌تواند با توجه به حساسیت ترکیه نسبت به حزب کارگران کردستان در تصمیمش تجدید نظر کند. در غیر این‌صورت، تصمیم دولت آمریکا بی‌پیامد نخواهد ماند و پیامدهای آن هم قطعاً منفی‌اند.»

ییلدریم در این نشست خبری گفت دولت ترکیه گمان نمی‌کند آمریکا، ترکیه را به عنوان یکی از هم‌پیمانان استراتژیک خود به یک سازمان تروریستی ترجیح دهد.

دولت آمریکا بر این باور است که یگان‌های مدافع خلق کرد در مبارزه با گروه دولت اسلامی (داعش) در شمال سوریه و آزادسازی رقه می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند.

دولت ترکیه اما وحشت دارد که چنانچه سلاح‌های سنگینی که آمریکا در اختیار یگان‌های مدافع خلق قرار می‌دهد به دست حزب کارگران کردستان بیفتد، جنوب شرقی ترکیه مجدداً ناآرام شود.

مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه هم در واکنش به تحولات اخیر گفته است:

«سلاح‌های یگان‌های مدافع خلق در گذشته همواره به دست حزب کارگران ترکیه افتاده یگان‌های مدافع خلق و پ ک ک، دو سازمان تروریستی‌اند و جز نامشان، چیزی آن‌ها را از هم متمایز نمی‌کند.»

یگان‌های مدافع خلق اما از تصمیم واشنگتن برای ارسال سلاح‌های سنگین استقبال کرده‌‌اند. آن‌ها اعلام کرده‌اند که با در اختیار داشتن سلاح‌های سنگین می‌توانند نقش «مؤثرتر و سازنده‌تری در مقابله با تروریسم» ایفا کنند.

وزارت دفاع آمریکا روز گذشته اعلام کرد که نگرانی ترکیه را درک می‌کند.

جنگنده‌های شکاری آمریکا در هفته‌ها و ماه‌های گذشته از پایگاه هوایی اینجرلیک در آدانای ترکیه مواضع گروه دولت اسلامی (داعش) در سوریه را بمباران کرده‌اند.

جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا اظهار امیدواری کرده که اختلاف نظر بین واشنگتن و آنکارا بر سر تسلیح کردهای شمال سوریه به زودی برطرف شود.

ترکیه از این امکان برخوردار است که محدودیت‌هایی برای ناتو در استفاده از پایگاه هوایی اینجرلیک ایجاد کند. اما از سوی دیگر تقویت گروه دولت اسلامی (داعش) تهدیدی برای ترکیه هم به شمار می‌آید.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.