پایان نمایشگاه کتاب تهران: وعده واگذاری به بخش خصوصی و امید به بهبود زیرساختها
با وجود برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، فروش کتاب رشد داشت. غرفه ایتالیا را آب برد، اما سفیر ایتالیا در مجموع خشنود بود. غرفه نشر ققنوس هم غرفه برگزیده اعلام شد.
سیامین نمایشگاه کتاب تهران به پایان رسید. عباس صالحی، وزیر ارشاد اسلامی وعده داد که دولت همچنان بر عهد خود با ناشران استوار است: برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به عنوان مهمترین رویداد فرهنگی در عرصه نشر ایران به ناشران واگذار میشود.
رضا صالحی امیری در سخنانی که در مراسم اختتامیه سیامین نمایشگاه تهران که عصر شنبه ۲۳ اردیبهشت برگزار شد، گفت:
«ما در مراسم افتتاحیه هم اعلام کردیم که سال ۹۶ کلیه امور اجرایی نمایشگاهها را در سراسر کشور به اتحادیهها واگذار خواهیم کرد. در پایان این نمایشگاه هم در حضور همه اصحاب نشر، فرهنگ و مهمانان خارجی اعلام میکنم سیاست رسمی ما واگذاری کلیه امور اجرایی حوزه فرهنگ به اصحاب فرهنگ است.»
سیامین نمایشگاه کتاب تهران در سایه دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار گرفته بود.
نمایشگاه کتاب تهران که همراه با نمایشگاه کتاب ابوظبی و نمایشگاه کتاب قاهره، از مهمترین رویدادهای فرهنگی در خاورمیانه است برای اقتصاد نشر ایران اهمیت دارد: ناشران ایرانی ۲۵ درصد فروش کتاب در طول سال را مدیون برگزاری نمایشگاه کتاب تهران هستند. در سال جاری به رغم برگزاری کارزارهای انتخاباتی دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، فروش کتاب ۱۵ درصد رشد داشت.
نبود زیرساختهای مناسب در «شهر آفتاب» محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران باعث شد که برخی غرفهها را آب بگیرد. همچنین فضای کافی برای همه ناشران وجود نداشت و به همین جهت برخی از ناشران در فضای باز، زیر چادر غرفههایشان را دایر کرده بودند.
عباس صالحی، معاون فرهنگی ارشاد اسلامی و رئیس سیامین نمایشگاه کتاب تهران، در سخنانی به مشکلات زیرساختی «شهر آفتاب» اشاره کرد:
«امید داریم که در سالهای آینده تمام بخشهای نمایشگاه در سالنهای مسقف برگزار شود. نمایشگاه کتاب در سالنهای زیر چادر از نفس میافتد. زمانی میتوان از بروز اتفاقهایی مثل آبگرفتگی جلوگیری کرد که زیرساختهای نمایشگاهی شهر آفتاب درست شده باشد. شایسته نیست که اقامت فرهنگی مردم با چنین رنج و سختی همراه باشد.»
به گفته مهدی اسماعیلیراد، معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران، در این دوره ۱۸۶۰ ناشر داخلی و ۱۴۰ ناشر خارجی حضور داشتند. بیش از ۲۳۳ هزار عنوان کتاب در بخش داخلی و ۱۹۰هزار عنوان کتاب نیز در بخش خارجی عرضه شد.
ایتالیا برای نخستین بار به عنوان یک کشور غربی مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران بود. ایتالیا با شعار «زیبایی جادوانه» و با مشارکت وزارت خارجه ایتالیا، سفارت ایتالیا در تهران و مرکز کتاب و کتابخوانی ایتالیا در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کرد. غرفه ایتالیا را لیلا عراقیان، طراح و مهندس ایرانی طراحی کرده بود اما به دلیل بیدرایتی شهرداری تهران و نبود زیرساختهای مناسب، هنگام بارندگی در تهران، غرفه ایتالیا را هم آب برد. با اینحال سفیر ایتالیا در تهران در مجموع از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران خشنود بود.
مائورو کنچاتوری، سفیر ایتالیا در ایران با دریافت جایزه مهمان ویژه نمایشگاه کتاب اعلام کرد: «کشور ایتالیا تمام توان خود را برای بهترین حضور در این اتفاق بزرگ به کار گرفت و با غرفه ویژه ایتالیا شاهد این حضور بودیم.»
عرضه آثار نویسندگان ایتالیایی را «شهر کتاب» در تهران به عهده گرفته است. به گفته علی اصغر محمدخانی، نویسنده ایرانی و معاون فرهنگی و بینالملل شهر کتاب، همچنان نشستهایی درباره هنر و معماری ایتالیا در دوره رنسانس، ادبیات تطبیقی ایران و ایتالیا، نویسندگان معاصر ایتالیا و همچنین کارگاه ادبیات ایتالیایی در مرکز فرهنگی و بینالملل شهر کتاب برگزار میشود.
در پایان نمایشگاه کتاب تهران، غرفه انتشارات ققنوس به عنوان غرفه برتر معرفی شد.
انتشارات «ققنوس» فعالیت خود را از ۴۰ سال پیش آغاز کرده و در نمایشگاه کتاب تهران با بیش از هزار عنوان کتاب که ۲۰۰ عنوان آن در زمینه ادبیات کودکان و نوجوانان بود حضور داشت.
نمایشگاه کتاب تهران:
- ایتالیا، مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران
- جلوگیری از عرضه ۱۰۰ عنوان کتاب در بخش عربی نمایشگاه کتاب تهران
- غرفه ایتالیا، مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران را آب برد
- بوطیقای داستایفسکی و «کتاب خواستن» لئونارد کوهن در نمایشگاه کتاب تهران
- سخنهای دولتآبادی و گزارش هواشناسی یزدانیخرم در نمایشگاه کتاب تهران
- نمایشگاه کتاب تهران: در «شهر آفتاب» اما در سایه رویدادهای سیاسی
- وزیر ارشاد: کلید نمایشگاه کتاب بعدی را به اصناف تحویل میدهیم
نظرها
نظری وجود ندارد.