ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حدود ۷۰ درصد مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری

مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری به نزدیک ۴۰ میلیون نفر رسیده که یعنی مشارکت ۷۰ درصدی بوده است.

میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری به نزدیک ۴۰ میلیون نفر رسید.

به گزارش تسنیم، دقایقی پس از پایان مهلت رأی‌گیری در ایران آمار اولیه وزارت کشور مشخص کرد که ۴۰ میلیون نفر در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده‌اند.

فرماندار تهران، عیسی فرهادی ساعت ۴ بامداد از شمارش بیش از ۵۰ درصد آرای تهران خبر داد اما حاضر نشد نتایج را پیش از ستاد انتخابات کشور اعلام کند.

ساعت هفت بامداد، روزنامه شرق نوشت که "بنابر شنیده‌های غیررسمی" حسن روحانی ۲۵ میلیون رای کسب کرده و برنده انتخابات ریاست‌جمهوری است. ابراهیم رییسی با ۱۶ میلیون رای پس از روحانی در مقام دوم قرار دارد.

پیش از اعلام غیر رسمی شرق، توئیتر مهدی بختیاری، دبیر سرویس امنیتی فارس هم از محل ستاد انتخابات کشور در ساعت ۳ بامداد نوشت ۳۵ درصد آرا (به جز آرای تهران) تجمیع شده و از ۱۴میلیون رای شمارش شده، رئیسی ۶ میلیون و روحانی ۷.۵  میلیون رای به دست آورده است؛ این یعنی روحانی ۵۴٪ و رییسی ۴۳٪.

خبرنگار روزنامه ابتکار هم ساعت ۳ بامداد نوشت ۲۷ میلیون و ۲۰۰ هزار رای شمارش شده (به جز آرای کلان شهرها) شمرده شده و روحانی پیشتاز است.

با وجود اطلاع‌رسانی خبرنگاران رسانه‌های مختلف از ستاد انتخابات کشور، تا زمانی که منابع رسمی وزارت کشور شروع و اعلام نتایج نکنند، هیچکدام از این آمارهای اعلام شده سندیت ندارد و رسمی نیست. سید سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور ساعت ۲ بامداد گفت که تا این لحظه نتیجه رسمی از شمارش آرای انتخابات منتشر نشده و آمار منتشر شده در فضای مجازی رسمی نیست.

یک منبع آگاه در وزارت کشور هم به ایرنا در ساعت ۲ بامداد گفته است که آمار دقیق نتایج انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری تا ساعتی دیگر بصورت تدریجی و رسمی اعلام خواهد شد.

ساعت ۴ بامداد رئیس ستاد انتخاباتی روحانی، محمد شریعتمداری هم به به ستادهای تبلیغاتی این نامزد در سراسر ایران نامه داد و گفت که نتایج انتخابات را زودتر از ستاد انتخابات کشور اعلام نکنند. او همچنین گفت که برگزارى مراسم جشن پیروزى قبل از اعلام رسمى بر خلاف قانون است.

در پنج دور گذشته از انتخابات‌های ریاست جمهوری (از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۲) میانگین زمان اعلام نهایی نتایج توسط وزارت کشور پس از پایان ساعت رای‌گیری، حدود ۱۹ ساعت بوده است.

آمار مشارکت

آمار دقیقی که تا کنون به خبرنگار ایلنا و مشرق حاضر در وزارت کشور اعلام شده بیش از ۴۰ میلیون رأی است.

با توجه به آمار فعلی، بیش از ۷۰ درصد از کسانی که حق قانونی رأی‌دادن دارند در دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده‌اند.

میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ حدود ۷۳درصد بود.

به گزارش ستاد انتخاباتی حسن روحانی، میزان آرأی استان تهران از انتخابات ۱۳۹۲ به ۱۳۹۶ افزایش داشته است.

سال ۱۳۹۲، انتخابات ریاست جمهوری: ۲،۳۸۵،۸۹۰ رأی

سال ۱۳۹۶، انتخابات ریاست جمهوری: ۵،۷۴۰،۳۱۵ رأی

 درصد مشارکت به تفکیک برخی از استان‌ها

منبع اطلاع رسانیمیزان مشارکت
رئیس کمیته فن‌آوری اطلاعات ستاد انتخابات استان فارس۷۰ درصد
رئیس ستاد انتخابات استان اردبیل۷۰ درصد
استاندار خراسان رضوی۷۴ درصد
فرماندار اندیمشک۸۰ درصد
رییس ستاد انتخابات استان کرمان۶۳ درصد
استاندار ایلام۸۰ درصد
رئیس ستاد انتخابات آذربایجان‌شرقی۷۰ درصد
رئیس ستاد انتخابات استان هرمزگان۷۰ درصد
استاندار گیلان۷۷ درصد

محاسبه آرای به صندوق ریخته شده به تفکیک استانی

استان تهران: ۵ میلیون و ۷۴۰ هزار و ۳۱۵ رأی

استان اصفهان: ۲ میلیون و ۵۶۰ هزار و ۳۴۷ رأی/ مشارکت معادل ۷۳درصد

استان خراسان رضوی: ۳ میلیون و ۳۲۹ هزار و ۵۹۶ رأی

استان خوزستان: ۲ میلیون و ۱۴۷ هزار و ۱۳۹ رأی

استان فارس: ۲ میلیون ۴۴۲ هزاو ۶۷۸ رأی

استان سیستان و بلوچستان: ۱ میلیون ۹۵ هزار ۶۷۳ رأی

استان گلستان: یک میلیون و هفت هزار و ۱۴۲ رأی / معادل ۷۸درصد مشارکت

استان سمنان: ۱۰ هزار و ۱۸۸ رأی / مشارکت معادل ۸۰درصد

استان مرکزی: ۷۸۸ هزار و ۱۳۰ نفر رأی/ مشارکت معادل ۷۵درصد

استان کرمانشاه: مشارکت معادل ۷۰ درصد

آخرین خبرهای انتخابات ۱۳۹۶ در "زمانه":

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • روح اله

    فکر کنم خبر اشتباه است چون تا اونجایی که من از تحلیل گران خیلی خیلی آزادی خواه شنیدم میزان مشارکت ۹۸٪ بوده است.

  • فرهاد - فریاد

    جالب است که انگار تعداد شرکت کننده ها در این رای گیری به معنی ضد دموکراتیک و فاشیستی بودن شرایط ایران نیست پوپولیستها و تقلیل گرایان همه با دنباله روی از عقب مانده ترین اقشار اجتماعی و نادیده گرفتن شرایط استبدادی و حکومت نظامی ها تعداد رای دهنده ها را تعبیر و تفسیر به دموکراتیک بودن می کنند یعنی معیارهای دموکراتیک شاخصه ی دموکراتیک بودن را نشان نمی دهند . روحانی چه بماند و چه برود تغییر و جابجائی قدرت در ایرلان صورت نمی گیرد زیرا شخص اول مملکت همیشه همان انتصابی که بود هست و همه ی قدرت هم در اختیار اوست . انتخابات توسط شورای نگهبان مهندسی شده است و انتخاب شونده فقط می تواند افراد تعیین شده است را انتخاب کند انتخابات توسط قوه ی قضائیه مهندسی شده است بسیاری از روزنامه نگاران و فعالین سیاسی به تدریج طی سه ماه گذشته دستگیر شده اند تا شرایط بی خبری و ناآگاهی در جامعه تثبیت شود . و ... یکی دیگر از دلاذل شرکت مردم بخاطر توامان بودن انتخابات های محلی شوراها با انتخاب رئیس جمهوریست . به هر حال تنها پوپولیستها هستند که افزایش مشارکت مردمی را امتیاز ویژه ای برای تحلیلهای آبکی خودشان و پیروزی جمهوری اسلامی میدانند . این تحلیل گران چهار سال دیگر همین حرفها را تکرار می کنند . ....

  • poor iran

    اصول دموکراسی مقام مادام العمر نیست و هر دوره انتخابات شخص اول کشور امکان تغییر است. اراده مردم ملاک کسب قدرت است. مشروعیت یک نظام فقط انتخابات نیست، البته اگر آزاد رقابتی باشد موثر است در مشورعیت، اما در کنارش بایست موارد دیگر مانند آزادی عقیده و بیان، رعایت حقوق بشر، عدالت، برابری انسانی باشد. این رای اعتراضی و یا سلبی همیشه بوه است. هامن طور پیش بینی می شد، احتمال قریب یقین این چهار سال دیگر هم حسن روحانی کرسی ریاست جمهوری یا بهتر بگویم شبه ریاست جمهوری کینشیند. دولت حسن روحانی، در ایام تبلیغات چهره اپوزیسون گرفت! حتی رقبا! اما حقیقت ماجرا نمیشود کتمان کرد، که دقیقا نظام دارد وانمود میکند این مشروعیت نطام است، در واقع انتخابات محدود فعلی هیچ همه پرسی رسمی درباره مشورعیت نظام یا رهبری نبوده است. این تفسیر متقابلا توسط مخالفان هم خواهد شد، رای سلبی یا اعتنراضی مردم و نه گفتن به نماد نظام، خود عدم مشروعیت است. هر بار رهبری میگوید رای ام مخفی است، او یک بار نمی تواند بگوید به فلانی میدهم، پس چگونه این تفسیر می کند که برای یک مقام درجه چندم در نظام، تفسیر مشورعیت است. اکثریت خبرگان رهبری از رئیسی حمایت کردند ولی مردم به گزینه مقابل رای دادند! این خبرگان رهبری عملا توسط مردم رد صلاحیت شدند برای تعیین رهبری، از این واضح تر؟! اکثر آخوندهای درباری نظام از رئیسی حمایت کردند ولی مردم به گزینه مقابل رای دادن، از این واضح تر این اینها در نزد مردم نامشروع هستند؟!

  • poor iran

    اما متاسفانه یک نگرانی بزرگ است، این که حسن روحانی از خود یک شخصیت عصبی و خودخواه نشان داد، این نگرانی است انتقادهای رقبا یا دیگر مردم حتی حامیانش را تفسیر به تخریب کند! نه اکثر انتقادها بر حسن روحانی وارد است، از فساد تشکلات دولتی تا ناکارآمدی اقتصادی تیم او، همگی وارد است. عدم اجرای درست و البته عدم اصلاح هدفمندی یارانه، که متاسفانه موجب شده بیش از نیمی از درامد آن به مردم نرسد، برخوداری ثروتمندان از رانت ها و حتی یارانه! همچنان فقر و تبعیض در ایران بیداد میکند. دولت بر خلاف حوزه هیا سیاسی و حقوقی در حوزه اقتصادی، اختیارزت بیشتری دارد و دستش بازتر است، مگر ترسو باشد. اما در همان حوزه اقتصاد که بیشترین قدرت را دارد، ضعیف ترین کارنامه دارد. حسن روحانی، نباید این رای اعتراضی-سلبی تفسیر بر درستی تمام عملکردش کند بخصوص در حوزه اقتصادی. اکثر انتقادها بر او درست بود و او نباید آنها را تحریب تفسیر کند.

  • جمشید

    این اندازه شرکت مردم نه رای به نظام (خامنه ای) است و نه به روحانی، در واقع نه به خامنه ای و نظامش است و برای گشایش در زندگی و بدتر نشدن وضع است. خامنه ای از همان آغاز سال حمله به دولت را آغاز کرد، حتا قاچاق گسترده کالا توسط سپاه زیر امر خود را دستاویز حمله به دولت کرد ! با آوردن رئیسی میخواست روحانی را کنار بگذارد. هفته گذشته در دانشکده سپاه پاسداران سخنرانی تند و توهین و تهدید آمیزی نسبت به مردم کرد. ولی چنان موجی از پشتیبانی مردمی نسبت به روحانی دید که عقب نشست و خود را همراه نشان داد. همین دو روز پیش سخنرانی نرم و ستایش آمیزی نسبت به مردم کرد و حتا هنگام رای دادن انگشتری با نگین بنفش رنگ بنمایش گذاشت تا خود را با مردم همراه نشان دهد (تا بعد!). موضوع دیگری همزمان با این وضع داخلی بیشترین اثر را در تغییر روش او داشته ، و آن گردهمایی سران 15 کشور منطقه با ترامپ در ریاض برای تهدید ایران است. این خطای بزرگی بود که از سران عربستان و امریکا ( از نظر منافع خیالی خودشان) سر زد آنهم همزمان با انتخابات در ایران ! همزمانی دو خطر از درون و بیرون خامنه ای را به نرمش قهرمانانه دیگر واداشت ! به نظر میرسد که احساس خطر از دشمن بیرونی و پیش بینی پیامدهای منفی تکرار داستان سال 88 و خیزش دشمن داخلی (مردم ایران) خامنه ای را واداشته تا از کنار گذاشتن روحانی و برکشیدن آدمی چون رئیسی منصرف شود. هرچه زودتر جریان انتخابات را به پایان می برند و روحانی را برنده اعلام خواهند کرد تا تیم ظریف روحانی برای اثرهای کنفرانس ریاض فکر و کاری بکنند و موج و خیزش مردمی هم فرونشیند. بجای اینکه مردم را علیه خود برانگیزد، شرکت گسترده مردم در انتخابات را هم میتواند به رخ دشمن بیرونی بکشد و از خطر آنها بکاهد!